Jippie!

Nyss betalat räkningar, och har kommit på att jag är i stort sett utfattig, KUL! Tyskland om 9 dagar! Menmen, dålig månad helt enkelt, får låna pengar av brorsan, så de ska väl gå bra :) Tur att jag inte köper så mycket julklappar till folk, blir bara familjen som får, tre stycken blir det då, eftersom jag kan vara snål och ge mamma och pappa en gemensam ;)

Men som tur är så får man ju nästa lön några dagar innan jul om jag minns rätt, så någonting blir det väl.
Sedan är de bröllop för en av alla mina tre kusiner på nyår, så någon present till dem skulle man kanske ha haft. Jaja, de ordnar sig nog! Får väl köpa billig sprit i tyskland som både julklappar och bröllopspresent ;)

Nu ska jag hänga tvätt och sedan gå kvällspromenad med Winnie. Se om jag skriver något mer sen!

Waiting..

Nu sitter jag och väntar på Ellen, var ett tag sen vi umgicks! Vi ska ut och gå, och sen ska vi glo på film, så ser planen ut iallafall! Idag kom jag inte upp ur sängen förrän två, härligt värre! Tror jag ska tvinga Ellen att skjutsa mig till Ica och köpa div tunga grejer, bland annat kattsand, som klen-Lina inte orkar bära själv.
Fan vad bra kattsand jag har btw! Har inte bytt ut all kattsand ända sedan vi flyttade in i aug, har bara fyllt på med ny en gång. För när man plockar bort kiss- och bajsklumpar så är det bara ren sand kvar, så varför byta? Men nu börjar de bli dags känner jag! Men som sagt, tigger skjuts när jag har chansen ;)

Trött

Hmm.. Kom på att jag typ inte skriver något annat än att jag är trött och sliten hela tiden.. Jaja, det är så det ligger till! Får hoppas det blir bättre :)
Jaja, jag har jobbat på em/kvällen, och de gick väl bra. fick dock ta värktabletter två gånger och kände mig allmänt slö och oinspererad, virrig och allmänt borta, men det gick väl bra! Haha. Stackars kunder säger jag :P

Har nyss varit ute på en promenad med Winnie i regnet, eller promenad och promenad, vi gick en runda runt plasket bara.
Jag hade tänkt gå längre, men hade en huggande smärta i ena låret för varje steg jag tog, och när det gick över lite så hade jag nån konstig känsla under foten istället, så det blev en kortis! Men Winnie gjorde det hon skulle och verkar nöjd :) Hon fick springa lös också, är ju inte en käft ute i regnet ett på natten en söndag, och om det skulle komma någon så är det bara jag säger till henne att stanna så stannar hon, så varför krångla med koppel?

Nej, nu ska jag hänga upp en tvätt, sen ska jag sätta på en film och se om jag somnar till den eller går in och lägger mig i sängen, eller om jag lyckas se hela filmen, eller skiter i allt. Den som lever får se!

Winnie mannekängar (stavn?) i sitt reflexhalsband med lampor på som vi alltid har på ute i mörkret : )


Bilder

Glömde slänga in bilder igår, så här kommer det några.

Winnie trivs efter promenaden igår kväll :) Hon ligger aldrig i sängen när jag är där och ska sova, men annars smyger hon upp, och det får hon såklart :)


Jag blandade dip och Winnie fick slicka ur burken med gräddfil, tror hon gillade det också ;)


Och mina underbara tofflor! Lovely!

Uppkäftig

Nyss varit ute på en liten promenad med Winnie. Vi tog en liten runda på gamla elljusspåret, så fick hon springa lös och härja bäst hon ville, hon verkar då nöjd iallafall :)
Sedan fick hon gå lös ända borta vid plasket, tills vi kom till "slutet" av plasket eller vad man ska säga, och det gick hur bra som helst :) Kom en liten tjej med hund längre fram, men de brydde hon sig inte alls om. Men sedan kopplade jag henne när vi skulle gå förbi dom, och den där andra hunden skällde som en besatt, och Winnie gnällde som vanligt, för hon vill ju leka med alla andra. Sen helt plötsligt skällde hon! Men med ett litet grovt "ÖÖÖÖÖJ" från min sida (använde all baston jag har tror jag, hehe) så slutade hon, ända tills den andra hunden började skälla igen, då skällde hon tillbaka igen, men då gjorde jag samma sak, och då slutade hon. Sedan när hon varken gnällde eller skällde så fick hon massa beröm såklart :)

Nu ska jag laga mat och sedan hoppa i arbetskläderna, börjar jobba om en timme.  Va in på jobbet och köpte cigg och de var massa folk där inne, uuusch. Jävla Sälen! Nu börjas det.... Varje tors-sön som jag jobbar härefter ända fram tills april så kommer jag vara stendöd efter jobbet, bara så ni vet.

Sådärja

Trött morgon! Gick å la mig 2 och tänkte gå upp tio, men kom inte upp förrän för en halvtimme sedan. Sliten! Ont i ryggen och benen idag med..
Jaja, värktabletter och kaffe blir det till frukost!

Betalade min "egendesignade" almanacka nyss, hoppas det går fort att få hem den! Den kommer från http://tryckdig.se om någon är intresserad, den kostar 284 kronor och Man får välja egna bilder, layouten, egen text osv. Skitkul! 2010 ska jag fanimej använda almanacka, för jag har aldrig köpt en som kostat lika mycket förut! Haha

Fick hem min sista furminator häromdan också, den som var så seg med att komma. Säljaren skyllde på dödsfall, men jag vet inte vad man tror på. Skumt folk ljuger ihop vad som helst. Och när man betalat 200 spänn för en jävla borste till hunden så vill man väl ha den?
Dock var de billigt för den borsten, kollade priset på en internetbutik, 529 kronorkostade den där, exkl. frakt. Jag betalade 199 för min inkl frakt. Lite skillnad!

Ska sätta mig och betala resten av räkningarna strax, har varit lite seg med det, annars brukar jag göra det dagen efter jag fått lön typ.. Men först blir det en promenad med min tjej så hon får komma ut och kissa lite!

Lördag

Ja, idag har jag jobbat. Det fick rätt bra faktiskt :) Var lite kämpigt ibland med div smärtor, jag har haft ont på hela baksidan av ena låret idag, gör ont direkt jag nuddar där. Och ryggen har gjort sig till känna ordentligt idag, men det har den ju gjort hela dagen så.. Hade ont i vänster knä sedan förra fredagen ända tills ons-tors, men då värken i knät gick över så började ryggen istället. Jaja, sånt är livet! Längtar tills 15e, för förhoppningsvis leder det till att jag får reda på vad det är och får nån hjälp, eller nån medicin. Ja, det leder någonstans iallafall!
För fan, jag älskar mitt jobb, och jag vill verkligen jobba!
Och nu ska några på jobbet sluta, så förhoppningsvis blir det mer jobb, men som jag mår nu så orkar jag inte jobba mer än jag gör, vilket blir allt ifrån 2-4 dagar i veckan.
Jag vill orka som jag gjorde förut, 5-6 dagar i veckan! För som sagt, jag älskar mitt jobb, det är så jävla roligt! Visst, det är väl drygt ibland och det finns vissa sidor som inte är så kul.
Skura skit från hela golven och väggarna under turistsäsongen är inge höjdare! Men kunderna är så jävla underbara, de allra flesta iallafall.
Jag är en rätt blyg människa, men sedan jag började på mitt jobb så har jag blivit mycket mer social och vågar skoja och prata med människor som jag inte känner alls, jag kan läsa av människor bättre, man märker vem man kan skoja med, och vem man kan vara extra fräck mot. Det är helt underbart!
Så därför är det en sorg att jag inte orkar jobba så mycket som jag vill, för jag mår bra av att jobba, men samtidigt mår jag dåligt för min kropp orkar inte med det. Och på mitt jobb måste man vara trevlig, även om otrevliga kunder, så gott som det går såklart. Och det är svårt när man mår dåligt, när man har så ont så det känns som att knäna ska gå av vilken sekund som helst, när man har så ont att man mår illa.
Nu har det dock gått bättre på jobbet, för jag har inte jobbat så mycket, och inte lika många dagar i rad. Max tre dagar i rad har jag försökt jobba senaste tiden, och det har gått bra, och det är jag glad över :)

Jaja, sluttjatat om jobbet :P

Idag köpte jag ett par helt jävla underbara fårskinnstofflor! Dock var det också på jobbet ;) Men men, mina fötter är också helkära! Har tagit kort på dom såklart, så jag slänger in en bild sedan.

Jag och Winnie var ute och gick runt Saltvik för en stund sedan, och jag funderade på vad det var för liv på byn. men sen kom jag på att det var skyltsöndag(lördag), var massa marchaller ute, helmysigt. Dock var Winnie livrädd för marchallerna, de sprakade och brakade hörde jag på några, och hundar har ju en hel del bättre hörsel än vad vi människor har, så hon lär har hört dom bättre. Hon tog iallafall omvägar runt dom, haha.
så då började vi träna på det, att hon fick gå rätt nära marchallerna och få massa beröm. Sedan gick vi förbi ena grannhunden också, och då började hon gnälla och skulle hälsa på den, men nej, min hund ska lära sig att inte hälsa på främmande hundar när vi är ute och går (hon har lite svårt för det, hon har ju bott ute på landet och inte mött så många främmande hundar) och det går framåt med det med! Får nog prata med grannen någon dag och förklara ifall jag verkade otrevlig, för de stannade och verkade vilja prata men jag sa bara snabbt hej och gick förbi, menmen, de är ju också hundägare, så de borde förstå :)

Åh, jag måste skryta över min hund som vanligt! Är så jävla stolt och förvånad över att hon är så lättlärd, hon är ju trots allt fyra år gammal. Blir glad för varje litet litet framsteg hon gör! Hon var ju ingen "problemhund" eller ouppfostrad när hon kom hit, absolut inte, men hon är så mycket lydigare och vi klickar så jävla bra! Och som Camilla sa, hennes förra ägare, att de två klickade inte riktigt, hennes "stil" som hundförare passade inte Winnie riktigt, men jag tycker det känns så bra mellan mig och Winnie, har aldrig haft en hund innan som det känns så bra med räningsmässigt. Visst, de hundar jag har haft innan har varit helt jävla underbara allihopa, men som sagt, jag och Winnie klickar så inihelvete bra träningsmässigt tycker jag!

Får se hur det går sedan när vi kör igång med kurser och tävlingar också :) Tror Winnie kan behöva träna lite på att tränas nära andra hundar också, för för det mesta så tränar vi ju "själva" eller vad man ska säga, man är ju så upptagen på ett vis när man är ute och går med andra hundägare och hund, men visst, vi försöker träna lite smått också. Winnie har bland annat få sitta kvar medans den andra hunden, hundägaren och jag gick därifrån, och det gick galant :)

Nej, nu har tvättmaskinen tystnat, så nu ska det hängas tvätt och så ska jag slänga i en ny! Har i stort sett ingen tvätt kvar nu, det var ett tag sedan :)

Helg

Okej, inte kommit i duschen än, fastnade med Linn på msn som är i Schweiz som aupair för tillfället, har fan inte hört av henne sen hon åkte för några veckor sen. Jag vet, jag är skitdålig på att höra av mig till mina vänner. Menmen, ingen som har klagat på mig än!
Kom och tänka på vad jävla hypat helgen är egentligen. Vad fan är det för speciellt med helg?
Sådana här jobbhelger kan jag glömma bort att det är helg. Ute och går med Winnie på byn och funderar på varför i helvete det är så mycket folk ute. Och ungar, ska inte dom till skolan imorrn? Sen kommer jag på att det är fre/lör..
Sedan är det ju skittråkigt på helgerna, man kan ju inte handla mat efter klockan sex till exempel. Skittråkigt!

Jaja, jag är en lite lätt förvirrad person när de gäller såna saker, men som sagt, helgen är lite överdriven.
Det är ju fan inte ens kul att vara ute och vara full längre. Plus att det bara går skitprogram på tvn. Skithelger helt enkelt. Vardagar, det är grejer det!


Och förresten, jag höll på att dö av värme när jag var ute och gick förut ändå! Hade ingen halsduk, bara den tunna jackan, vantar och mössa, men det blev så varmt att jag höll på att svimma av, så jag fick ta av mössan, men då fick jag ont i "tinningarna" eller vad man ska säga av kylan istället. Så nu blir jag väl förkyld på kuppen. Eller svinis kanske? Det skulle ju vara coolt! Jag har ju aldrig haft riktig influensa så det skulle ju vara häftigt att inleda sin influensakarriär med svinis!

Nej, nu är det dusch och säng som gäller iallafall. Upp klockan 6 imorgon.
Gonatt!

Slitna

Sådärja, hemma igen. Vi var väl ute i en timme drygt. Lekte lite på gården först, som vi gör för det mesta.
Då kom det en människa med hund (såg inte om det var kvinna eller man) och Winnie började springa mot dom. "Helvete" var de första som dök upp i mitt huvud, för Winnie brukar inte bry sig om folk som cyklar, åker bil, elelr går förbi, vare sig det är med eller utan hund. Men det gick bra! Jag sa bara "APAPAP!" (som man säger till små barn typ, haha) för att hejda henne, och sen kallade jag in henne. Och hon stannade! Då var jag stolt över min hund kan jag lova! Massa beröm fick hon såklart! Positiv förstärkning är fan det som funkar allra bäst, tror inte jag "skällt" på Winnie en enda gång sedan hon kom hit, och det funkar hur bra som helst.
Men hon lär sig så snabbt!
Hon hade en jävla bra grundlydnad redan när jag fick henne, jag har väl i stort sett finslipat henne mest, men jag tycker vi klickar så bra träningsmässigt så jag tycker hon är en SÅ mycket bättre hund sedan jag fick henne, vilket är två månader sedan drygt. Känns hur bra som helst! Som jag sagt innan, något måste jag göra rätt ;)
Känns jävligt bra att hon har stamtavla också, för då kan jag tävla med henne och ha något mål att sträva mot lydnadsmässigt. Kom på igår att det inte alls är långt kvar till våren, då ska vi gå en massa kurser! Sedan ska vi väl börja tävla i sommar/höst beroende på när jag tycker att vi är redo. en femårig debutant, det blir grejer det ;)
Iallafall, sedan gick vi en tur runt byn, runt VUC och ner mot träkol, och gick runt där på vägen bredvid järnvägen typ. Jaja, jag har inte lärt mig vad allt heter än. Vid järnvägen fick hon springa lös, och vi tränade lite lydnad där också! Eller lydnad och lydnad, hon fick stanna ibland utan anledning och vänta tills jag kom fram till henne och sa varsegod, och ibland vände jag helt plösligt så att hon ska lära sig ha bättre koll på mig, för bra koll har hon redan, går i stort sett aldrig tio meter framför mig utan att vända sig om och titta så jag är med, men det kan altid bli bättre :) Massa beröm fick hon också, känns som en bra dag hundmässigt detta!

Sedan gick vi förbi Dido, och där var det röj! Eller inte.. Madde kom rusandes ut när hon såg att jag kom, båda vakterna och  båda servitriserna satt på en bänk och hade skittråkigt, det va inte en människa därinne, haha.

Nej, nu ska jag inviga min "nya" dusch, sen blir det läggdags.
Funderar på att byta till mitt duschdraperi inne i badrummet också, det är lte mer färgglatt. Innan jag orkar köpa något nytt såklart. Dock borde jag köra mitt i tvättmaskinen en vända först, det har legat ute i ena uthuset sen vi flyttade in hit, så det blir väl lite fräshare om det blir tvättat en gång först kan jag tro.

Nej, duschen och sängen kallar nu, natti!


Synd att ena örat har sitt eget liv, annars skulle vi köra på utställning också! Men det blir med nästa collie, om några år :)

Promenad

Nu ska jag ut på promenad med min Wimsa :) Ska ta på mig min tunna jacka, jag brukar svettas som en gris när jag är ute och går, tror det är nåt fel på värmen i min kropp. Att vara ute och gå kan väl inte vara så jobbigt? Sedan fryser jag ju som en idiot just när jag går ut och sätter då på mig vantar, mössa, halsduk, och vinterjacka då såklart. Men sen blir det varmt så jag får lov att knäppa upp och ta av mig vantar, mössa och halsduken. När jag och Emma hade gått häromdagen så var jag helt blöt i nacken, kändes som någon slängt vatten där.

Men ioförsig så går jag rätt snabbt, iallafall när jag går själv, och min kropp är jävligt klen, för MIG gör det ont, varje steg jag tar. Menmen, har man en hund så måste man ut ofta och mycket :) Och jag vet att det är bra för min kropp att röra på sig, jag blir ju piggare i kroppen efteråt istället för helt orkeslös som jag är annars, så jag tvingar mig själv. Menmen, när jag ser min Wimsa springa lös och se så underbart lycklig ut så är det värt all smärta! <3

Bildinlägg!

Ja, nu ska jag visa vad jag sysslat med idag. Jävligt simpla grejer egentligen, men det är ju JAG! Jag har lite svårt för att få saker gjorda ibland ;) Nya elementet ha jag haft i x antal veckor, och nya duschslangen sen vi flyttade in.. Men nu är det gjort!


Elementet loss från väggen! Dammigt, skitit och vackert bakom ;)


Hittade denna grej bakom som jag började skruva loss!


Inuti den fanns denna. bara att dra loss från väggen! Och skruva ur kabelfästena eller vad de nu heter sen :)


Men sen kom jag till denna, och den vågade jag mig inte på att koppla ur. Om jag fattade rätt så är det tvättmaskinen med i den där röran, och tvättmaskinen var igång också.. Det där får brodern fixa när han kommer hem!


Väggen var lite skitig..


Så den blev så ren som det gick!


Gömde det gamla elementet lite fint..


Sedan fick det nya stå i fönstret! Ja, sladden var för kort så den räckte inte till uttaget.. Och jag tyckte det skulle vara fult med en förlängningssladd som hänger i fönstret, så det fick bli på detta viset!




Sedan kom jag på att jag skulle fixa duschen när jag ändå höll på! Före..


Hittade ett sätt att få lös den! Försökte rycka bort den först, för den satt hyfsat löst, men icke, men jag hittade skruvar till slut!


Bakom skruven uppe hittade jag denna, och hade noll koll på hur jag skulle få bort...


Men det fixade jag genom att hamra i en plugg! Då blev hålet lagom stort till den nya skruven, Bra Lina!


Och så här blev det! Lite konstig ställning på duschen, men man kan ju ta loss den också. Härligt med olika inställningar, tre olika lägen finns det :)



Slänger in en bild på Trolle också! Han har inget gips nu men han har tappat massa hår och fryser om benet när han är ute och blir stel av kylan, så jag stickade en benvärmare till honom :) Här modellar han!
Han har fått lus också, men som tur var verkar inte Winnie vara smittad av att Trolle varit här, för hon kliar sig inte det minsta :) Trolle kliade som en galning och bet sig i huden när han var här...

Detta har jag sysslat med idag alltså! Nu ska jag se på Simpsons och äta chips och dip som jag glömde bort igår, hur man nu kan glömma chips och dip? Har jätteont i ryggen så jag ska inte göra så mycket mer idag är att titta på tv och gå en långpromenad med Winnie senare. Sedan blir det att sova tidigt, för imorgon bitti ska jag jobba. Då blir det också en långpromenad med världens bästa hund, så hon kanske sover när jag är på jobbet :) Dock kommer Emma hit runt lunch när hon hämtat sin lilla pojk, så han är inte ensam hela dagen, då får hon leka!
Det blir en livad fredagskväll för min del!


Piercingar

Ja just ja, betalade mina auktioner på tradera förut, 8 auktioner med bara piercingsmycken! x antal smycken, tror de bara var en auktion som det var ett smycke i, annars var det upp till tio. 222kr med frakt! Känns rätt fint :) Nya och oanvända allihopa. Men vi får väl ta och sterilisera dem innan för säkerhetsskull, sedan ska vi åka till Äppelbo och nålas lite! Tror de blir jag, Sara och Karro, jag ska iallafall ha fyra st!
Känns bra att känna en riktig piercare så det blir ordentligt gjort, för en liten eller ingen peng alls ;) Jag skulle iallafall slippa betala något, få se hur dyrt de blir för de andra tjejerna, höhö.

God morgon

Idag gick jag upp kvart över tio! Tjoho! Inte så jävla tidigt egentligen, men tidigare än halv två som jag kommit upp förut i veckan!
Pappa var hit och lämnade bilen för han skulle till Uppsala för nån Lionsskit, han hade med köttfärs till mig, jippie! Jag gillar ju inte att köpa kött pga. köttindustrin, så älgkött är bäst! Sedan hade mamma skickat med en adventljusstake, så den har jag satt upp i fönstret och den lyser så fint så. Jag har en till nånstans, får väl rota fram den med.

Nu rullar en tvätt i tvättmaskinen, ska försöka städa lite idag och så ska jag träffa Emma en sväng efter att hon har jobbat tror jag. Imorrn är det jobb som gäller! Funderar på en löptur idag om kroppen orkar med, så jag kanske somnar när jag går och lägger och kanske SOMNAR, inatt och igår natt låg jag och drog mig i flera timmar innan jag somnade..  Inte bra! Och imorrn ska jag lyckas ta mig upp sex, lycka till Lina..

Suck

Skrev ett inlägg och trodde jag publicerade det, men icke.
Jaha, vi har varit ute med Emma idag iallafall, och vart hem till henne på kaffe.
Gick elljusspåret runt och pratade massa skit, trevligt som vanligt!
Var med henne till tvättstugan som ligger ju hyreshuset bredvid, och Wimsan gick lös imellan, duktig hund!

Sedan har jag pratat med mamma, och förhoppningsvis får vi upp henne hit så hon kan följa med mig till sjukhuset. Det blir ju en heldag där, 8.30- 15 typ.

Jaja, jag orkar inte skriva om allt så jag slutar här.


Nyvaken

Hur fan kan man vakna halv två tre dagar i rad? Nej, jag börjar bli rädd för mig själv. håller min kropp på att kollapsa? Jag har inte orkat vart ut på nån långpromenad med Winnie på skitlänge, för de gör så ont när jag går och jag har int elyckas hitta promenadsällskap. Om man har någon att gå tillsammans med så kan man koncentrera sig på att prata istället för värken iallafall.
Nej, min stackars hund har fått nöja sig med korta rundor på högst en halvtimme och att sparka boll på gården. Tur att hon är såpass lydig att hon kan vara lös på gården iallafall, då får hon lite mer motion när hon kan springa.
Nej, ska bli skönt att komma iväg nu nästa månad, jag vill veta vad som är fel! Jag vill kunna jobba så mycket jag vill utan att de känns som att ryggen och knäna ska gå av, jag vill kunna jobba mer än tre dagar i sträck utan att få så ont att jag mår illa, jag vill kunna vara ute och gå och springa med min hund så mycket hon behöver!

Jaja, endera borde jag få hjälp och bli botad, eller iallafall få några kickass-värktabletter.
Jaja, det märks väl :)

Nu väntar jag på Emma som är på väg hit, för IDAG ska vi ut och gå en lite längre runda iaf! <3


Jag och fläsk på en gammal bild från typ februari. Jag och Linn orkade inte äta upp hela fläskbiten själva tyvärr :(

Svar!

Fick svar från Skönvik idag också! 15 dec ska jag dit, dagen efter jag kommer hem från Tyskland, hehe. Men det ska nog gå bra! Skönt att få en tid så snabbt!

Dessutom fick jag köpeavtal från Winnies uppfödare idag, så nu ska jag skriva på det och skicka iväg, så är hon MIN på riktigt! Min första riktiga hund med stamtavla, känns great! Att få en hund med stamtavla för 1000 spänn känns inte så illa det heller. Inte illa alls. En bra dag helt enkelt! Ja, förutom att jag varit slapp och inte orkar göra nåt, men bra post iallafall!

Piercing

Suttit och ropat på en massa smycken på tradera nu, för nu är jag riktigt piercingsugen! Gah, längtar som en tok!
Ska gå på promenad med Winnie strax, sen får vi se vad jag hittar på. Vaknade halv två idag, så ska försöka lägga mig tidigt idag så att jag förhoppningsvis vaknat tidigt. Får se hur det går! nästa vecka ska jag öppna på jobbet tre dagar i rad, vilket innebär att gå upp 5.. Kan behöva "ställa rätt" inna dess!

Promenad

Blev ingen promenad med E idag, då hon skulle iväg å ta prover, får se om Alex har lust senare! Men nu drar jag och min Wimsa iväg själv istället! Men det blir nog bara en halvkort.. Sen ska jag iväg och handla lite mat, löööönedag idag!

Har ropat in en tång, nålar å smycken på tradera, så nu ska det piercas snart! Nu kan jag känna mig som Lina igen snart :) Jag har haft bara en piercing sen i somras, känns tomt! Nu kommer det bli två som jag vågar göra själv, sen ska jag göra två andra hos en bekant tror jag, som är "riktig" piercare.  Det blir nog braa!

Förut

Saknar allt som varit förut på ett vis, och ändå inte. Saknar gamla tider helt enkelt, samtdigt som jag älskar mitt liv som det är nu. Lite smått förvirrad kan man nog kalla det.
På dåligt humör kanske man kan kalla det också.
Imorrn ska de då bli en lång pratstund med min älsklingsemma!

Tisdag

Idag har det varit en lugnt dag. Kom inte upp ur sängen förrän klockan var halv två. Åt lussebullar från jobbet till frukost, försökte ringa Emma för vi skulle ut och gå. Gick ut med Winnie hämtade ved osv, tände i vedspisen, försökte ringa Emma igen. Gick ut och gick med Winnie, försökte ringa Emma igen, men inget svar, gissade att hon var upptagen med nåt så tänkte inget mer på det. Men pratade med henne på facebook nu ikväll och det hade inte ringt något till henne, men hennes mobil krånglar tydligen :P

Men imorrn ska jag gå direkt hem till henne vid två, så skiter vi i allt vad mobiler heter, haha.

Sedan har jag pantat flaskor så jag skulle ha pengar till ett ciggpaket så här dagen innan lön, men jag blev en krona ifrån, haha! Menmen, köpte en snusdosa istället, så nu lär jag klara mitt nikotinbehov tills imorrn!

Nu ska jag se på House och äta popcorn, har tänt en massa värmeljus i vardagsrummet, har lite mys med mig själv :)

Ja just ja

Jag slapp gå upp fem imorse. E på jobbet ringde igår och undrade om vi kunde byta pass för han hade grejer att fixa med. Och jag blev glad för jag slapp på upp fem :P Jobbade kväll istället :)
Men nu ska jag läsa lite i min Slash-bok och sen sova!

Imorrn ska nog jag och Winnie gå en långpromenad med Emma, det blir nog trevligt :) Winnie måste ju lära känna sin hundvakt ;) Var länge sen jag hade tid och ork till att gå så långt att Winnie fick springa lös också var nog någon vecka sen, så det blir bra för tjejen. Nu är jag ledig från jobb ända till helgen!
Kanske orkar med en storstädning i huset?

Den som lever får se! Måste fixa någon riktig mat imorrn också, var allt för länge sen det hände också. Det är tråkigt att inte ha ork till något! Men det är bara att kämpa på..

Svar på kommentar

Fick en kommentar på mitt inlägg Dåliga och lata hundägare
"Postat av: Ej fördomsfull

Snacka om fördomar om folk du inte ens känner!"

Då svarar jag såhär:

Jag skrev även att jag inte vet om denna människa är rörelsehindrad, men han kan ju köra bil iallafall. Och jag jobbar på macken där denna människa brukar rasta hunden, och denna går då in i butiken utan kryckor och verkar inte ha världens största problem med att gå.

Sedan tycker jag det finns bättre ställen att släppa hundar lösa på än på en gräsplätt bakom en bensinmack där de både åker bilar och går människor, både med och utan hundar.
När man ändå åker bil så kan man väl åka till något mer passande ställe och släppa ut hunden?
Och detta verkar inte vara något som inträffade tillfälligt, jag har sett denna människa tre gånger nu.

Och jag säger inte att jag är en bättre hundägare för jag vet inte hur denna människa sköter sin hund i övrigt, men jag går bara med min hund lös i skogen där det är som minst risk att träffa på andra människor och hundar, och om det kommer någon så kallar jag in min hund i tid och kopplar henne. Inte för att jag inte litar på min hund, hon är snäll mot både människor och djur och om man kastar någon åt henne så bryr hon sig inte ett skit om saker omkring.
Men jag gör detta för att andra människor är hundrädda.

Jag känner mig inte säker när jag kommer med min hund och denna hundägare har sin hund lös precis bakom en bensinmack precis utanför centrum av byn. Jag litar på min hund, inte andra hundar.


Sliten

Drack vin å glögg med Karro och Sara igår, hamnade på Selins och sen hos systrarna Nielsen på efterfest, men jag fick så ont i ryggen så jag fick lov att gå hem efter en liten stund bara, fyfan.
Man känner sig så dum när man inte vet vad det är för fel också, när folk frågar "varför har du ont i ryggen?". Man känner sig så jävla idiotförklarad när folk säger att man ska skaffa hjälp och det enda man kan säga är att man väntar. Min remiss skulle ta 3 månader eller mer, roligt.
Jaja, idag är det bättre, men bakis och sliten är jag.
Jag lyckades ställa till med drama igår utan att ha gjort något också, men det ordnade upp sig sen, så det var bra :)

Nej, nu ska jag läsa aftonbladet som jag släpade mig till jobbet och köpte. Blir en tidig kväll ikväll, ska öppna på jobbet imorrn så jag lär väl gå upp 5 för att hinna gå ut med Winnie.

Såg den lata gubben med hunden för tredje gången i torsdags eller när de var. Jag blev lika förbannad då som alltid.

Ska försöka bli bättre på bloggandet, som jag säger varje gång. Slänger in en bild iallafall.
På världens sötaste valp :) Jag tror jag har blivit så kär i den är rasen så det är nästan så jag ger upp mina border collieplaner och vill satsa på en till korthårig collie i framtiden istället :D Älskar min Winnie! så jävla underbar fastän att hon är jobbig på sitt eget vis ibland ;)


Dåliga och lata hundägare

Var ut med Trolle nyss, och då såg jag gubben som verkar vara så fruktansvärt lat.
Han stannar på andra sidan järnvägen hemma hos mig, alltså bakom OK typ, släpper ut hunden lös och låter den pissa och göra sina behov, medans han själv sitter kvar i bilen och röker, med stängd dörr.

Alltså.. Varför? Detta är andra gången jag ser honom göra såhär, på samma ställe. Nu vet jag ju inte om det är någon bakomliggande historia bakom detta, han kanske är rörelsehindrad eller liknande själv, men jag tycker det ser väldigt slött och oansvarigt ut.
Och där tycker jag inte riktigt det är någon passande plats att släppa ut sin hund för att rastas på, det går mycket folk med hundar där, det åker många bilar osv..
Varför inte åka ut i skogen istället när han ändå har bil och åker runt? Eller gå ut tillsammans med hunden? Det skulle då se lite mer ansvarsfullt ut, även om han bara står bredvid bilen.

Nej, jag förstår inte riktigt helt enkelt. Det ser så innihelvete slött och oansvarigt ut helt enkelt.

Värmland och tillbaka

Igår åkte jag till Värlmland, och idag åkte jag hem igen, och hade mamma och Trolle med mig :) Winnie fick stanna på semester hos sin förra matte :)


Hittade en vacker Wilma i källarn hemma. Hon var för lat för att komma fram och gosa med mig dock :(


Sedan hade mamma strömavbrott hemma idag, hon som skulle göra matlåda åt pappa och brorsan. Köttet hade dock kokat färdigt, men då drog vi till Camilla så hon fick koka sås på hennes vedspis, haha.
Men då fick jag gosa med Winnie lite, och deras lilla kissunge


Winnie och lillmissen


Varken Winnie eller halvbrorsan Spookie ville bli ordentliga på kort, hehe.

Jag och mamma kammade Trolle med Furminatorn förut. Det lossnade en hel del hår! Ville fan aldrig ta slut. Men vi ska nog borsta imorrn igen, orkade inte mer idag :P Det känns som ett bra köp iallafall!

Trolle med lite päls från halsen



En trött och sliten Lina med en massa päls


Sådär ja!

Nu ser det ju hyfsat ut :) Ska se om  jag lyckas skriva ett riktigt inlägg senare. Nu ska jag diska lite, och baka kladdkaka!

Ny design

av Lady Dahmer.
Jag fattar dock inte hur jag får in mitt namn, hmm.. Ska undersökas!

På RIKTIGT!

Tror inte jag skrivit det här, men Winnie ska bli min på riktigt! Jeppjepp, pratade med uppfödarn häromdagen. Det känns bra!
Fick valpbilder av henne häromdagen, titta så söt!



Årets första snö kom idag också.. Winnie klagade inte, men jag muttrade litegrann...
Jaja, vi tränade  lite platsliggning ute i snön iallafall, Winnie klagade inte då heller! Eller, lite tråkigt tycker hon ju att det är när hon inte får springa efter bollen direkt ;)



Dålig uppdatering, ska försöka bättra mig. Försöka. Nu blir det kvällspromenad iallafall! Imorrn em ska jag jobba.