Matdags

Fläskfilé med ugnsrostade grönsaker.
Jag satsar på att bli mätt idag!

Natti natti

Nu ska jag krypa i säng för några få timmars sömn, men först sitter jag här och skriver blogg och äter torkat renkött som jag köpte (eller ja, blev bjuden på, tusen tack F!) på marknaden på Dala-Expo, underbart gott!
Jag är fortfarande i ett lyckorus efter helgen, är så stolt över mina små ninisar! Urban och Unok flyttade ju ifrån morsan igår, men de verkar ta det med ro. Ussi verkade ha saknat sin dotter efter 2 dagar, jag trodde de skulle börja bråka när jag släppte ihop dem, men hon pussade bara en massa på lilla Tara, underbart att se!
Winnie i sin nya sele. Hon fick en blå sele och en knallrosa scarf att ha när vi letar kantareller. Det borde väl bli hyfsat genusneutralt?
En glad hundägare!
Mitt fina halsband jag köpte igår. Har länge velat ha något sånt där med ring och text, eller hur nu man ska förklara. Det står "Hjärta Själ" på ringen. Att det stödjer en god sak och bara kostade hundra kronor gör ju bara saken bättre. (hittadjur.se)

Det närmar sig!

Nu har jag ringt och fixat adressändring och flytt av telefon och bredband! Han jag snackade med från telia erbjöd mig att byta till bredbandstelefoni, då fick jag flytten gratis och det blev typ 100kr billigare i månaden. Sedan erbjöd han nåt tv-grejs som var gratis de tre första månaderna och därefterkostade 99kr i månader. Så, det tog jag! Att bara kunna se på 1, 2 och 4an känns lite väl primitivt. Så det var bra! Tvkanaler till samma pris som det jag betalar idag. Börjar kännas som att husköpet är på allvar på riktigt nu! Om en vecka är "den stora dagen", tillträdesdagen, då är det MITT sen! Så otroligt jävla gött! Men ångest, fortfarande inte packat en pinal.. 

Fick min pina körskoleräkning idag också, var mindre än vad jag trott, så det blir precis den summan jag har kvar på kontot, haha! Menmen, jag inte fått hyran från brorsan än, plus att jag sålde ju fyra kaniner igår, så lite pengar har jag då undanstoppade :) I will survive! Det har vart en dyr månad helt enkelt. Sedan har jag frys och skafferi fullproppat med mat också, skönt :)

Till Cicci: Tack! Jag har ingen aning om vilka som bor på gatan förutom ni, så det känns skönt att veta att man får några trevliga grannar iallafall!
Ni får komma och hälsa på när jag flyttat in så får Alfred mysa med kaniner och vovve :) 

Bjuder på en härlig bild från igår. Anna och hennes lilla tjej, som var utställningens största kanin med sina 8,5kg :)  Bilden skriker kaninlycka! Synd att det blev så pass dålig kvalitet bara, jag tog henne i farten :)
Och så en bild på Winnie framför "sina" kaniner, de med gröna vattenkoppar är våra. Min snälla tjej skötte sig exemplariskt! Jag var orolig att hon skulle skälla på främmande hundar som hon har fått en tendens till att göra, men icke, inte ett enda skall. Däremot gnällde hon lite ibland när hon inte fick hälsa :)
Och så duktig! När jag skulle hålla på med någon kanin så satte jag henne en liten bit bort och sa till henne att sitta kvar, släppte kopplet, och där satt hon. Även fast folk, hundar osv gick förbi. Min duktiga tjej :)

Nu ska vi ge oss ut i skogen och inviga nya selen!

I'm a fucking champion!

JAG VANN KLASS D, HONA MED KULL!
Dock fick jag inte så hög poäng, så det blev en liten pokal. Ska skjutsa hem mamma strax, då ska jag försöka komma ihåg att fota pokalen jag vann för fem år sedan, den är lite större :P
Fick massa beröm för kullen av flera olika uppfödare! Bland annat en av sveriges bästa uppfödare av dvärgvädur, som är tillsammans med en domare, tyckte att hela kullen var jättesnygg, men att Urban var allra snyggast. Vilken tur att jag valt att spara just honom då!
Fick Theo såld också, dessutom till en uppfödare! Det är lite roligt, då håller man kontakten på ett annat vis, plus att jag får se honom på utställningar. Och tjejen som köpte Tora verkade lite sugen på utställningar när jag sa att Tora fått så mycket beröm, så där kanske man lyckas lura till sig en till medlem i SKAF ;) 

Fler bilder kommer ikväll. Min vän Anna hade största kaninen på utställningen, en belgisk jätte på 8,5kg. Kommer bilder på henne sedan också!
Nu ska jag invänta en kaninköpare som ska komma och hämta "Sörbys Ulrik", sedan drar jag och morsan till ack Wermeland du sköna

Med vänliga hälsningar, VINNNARN!

Just ja

Jag var iväg och kikade på huset igår och kollade vilka grejer jag ville ha kvar. Fick bland annat ett köksbord, lite ljuslyktor, en byrå, ett marmorbord, lite porslin och så klart tvättmaskin (bara runt 2 år gammal) och gräsklippare! Helt perfekt!
Bifogar en bild på mitt "vackra" kök, det ska rivas ut inom snar framtid! Tur man har en lillebror som är snickare! Han kommer inte få vara mycket ledig framöver! Han tyckte att verandan var så sned så han skulle bygga en ny veranda åt mig sa han också, så de får han väl! Bröderna funderade på om man skulle bygga ut verandan så den gick på baksidan också, det skulle ju vara gött med en riktigt stor veranda, även om den är stor och rymlig nu, iallafall större är någon jag haft innan. Men då lär man ju undersöka om man behöver bygglov osv... Tur man har kunniga farbröder!
Jaja, det blir nog bra! Bara 8 dagar kvar tills jag får tillträde! Fan då, har inte packat en pinal än, kanske dags? 

Nu ska jag skriva klart sista stamtavlan på de svarta ungarna, lilla Ursula, eller Ura som hon ska heta  sitt nya hem. Sedan drar vi iväg till Dala-Expo igen! Winnie ska vara med och få lite miljöträning :)

Kanske vann!

Kullen fick 94p, det var bara min och en annan kull som fick 94p, men de hade exakt samma delpoäng, så de ska spännande att de vilken som vinner. Jag orkade inte stanna hela dagen, jag och F drog till kupolen en vända innan vi åkte hem istället.
De andra fick 93.5, 92.5, 92 och 91 om jag minns rätt. Underbara fällnings- och slyngelålder!
Vet inte om jag vill sälja honan som jag ska sälja i morrn. Får se om jag kan flörta med köparen så hon tar den andra honan. För hon ser verkligen jättesnygg ut, fick massvis med beröm av domaren, som tyckte det var synd att hon var i fällning, annars hade både färg och päls varit bättre. Synd om hon ska till "bara" kelhem...
Jaja, får se hur det går!
Min kull uppe på bedömningsbordet

Köpte två tshirts inne på Carlings. Gillar dem!
Köpte en rökelsehållare och rökelsepinnar också. Hade en tänd medans jag sov middag förut, det är därför det är en bränd där i :P Tycker den passar mitt sovrum :) 

Nu ska jag sova, imorrn bär de av till Dala-Expo igen :) Kommer dock bli 2-4 kaniner fattigare då. De är kvar där över natten idag, måste säga att de kändes väldigt konstigt att mata bara 4 kaniner ikväll!

Klar?

Tror jag packat och gjort i ordning allt inför imorgon. Hoppas det...
Jaja, nu ska det sovas, ska upp 5.00 imorgon, ca 6.45 ska vi dra oss mot Borlänge! Spännande spännande!
Hoppas på finfina poäng, kullen ser super ut i allafall, tror inte de bryr sig om honan så mycket, det är väl där det kan brista, för hon är så solbränd att hon ser mer brun än svart ut...
De två blåa ungdjuren är i "slyngelåldern" och är lite kantiga och i lite fällning, men annars ser de okej ut. Tara och Tora fäller lite också, men annars ser de super ut! Så det ska bli riktigt roligt att se.
Hoppas på revanch och comeback från Dala-Expo 2005, när jag vann klass D! Har en stor pokal som står hemma hos mina föräldrar ;)

Nej, sova, dags för underbara 4 timmars sömn! Slänger in en till bild på tatueringen, dock kom jag på att jag skulle ta kort efter att jag nyss smort in den, så den är jävligt glansig

Nonplastic

Tog bort plasten nu på morgonen, så så här ser jag ut i "stående" läge nuförtiden! Helnöjd :D

Taskig webcambild dock

Tatuering

Jag har en sned rygg, men så här blev den iallafall :) Gjorde inte så ont som jag trodde, men ibland kändes det som att hon skar med en kniv i ryggen på mig :P Kändes inte som att de tog så länge som en dryg timme iallafall, mer en kvart. 

Nu ska jag och Sara se på film och äta Daimglass. Jag kommer få ont i magen och bli gravid, men smällar man får ta! De är ju gött! Sedan har man ju tur och blir aldrig fet vad man än äter :)

Piercing, film och soffa

Japp, nu har jag i naveln igen! Så jävla gött.
Den ser inte så rak ut på bilden, men det är den, jag står snett med benen :)
Karro fick en i örat :) 

Denna gång fick dock Karro hjälpa mig att trycka igenom kanylen, tog så jävla lång tid sist, men nu gick de snabbt! Det är ju inte en liten skinnbit man ska igenom precis...

Nu ska vi se på film och äta soppa och röstsmörgås!
Köpte färdig sparrissoppa, som vi pimpat med purjolök, salt och peppar. Riktigt gött!

6 sep, då smäller det!

Den sjätte september, 1 dag efter min 21-årsdag, får jag tillträde till huset!
Kan man få en bättre födelsedagspresent? Jag tror fan inte det! Nu är jag glad glad glad!
Och på torsdag är det gaddningsdags! Jag har ändrat placeringen också, tror de blir mycket bättre!


Nu ska jag städa i hop lite här hemma, jag och Karro ska nåla oss lite ikväll. Ska städa kaninburarna också. Hejja!


Happy

Kvällsmat

Mums!

Veckan påbörjad!

Hade körlektion runt lunch idag, tyckte de gick riktigt bra! Imorrn ska jag med till Malung och övningsköra där, de blir spännande! Nu har jag precis skurit upp en massa hundgodis till Winnie, om en timme går bussen mot hundkurserna! Jag har Karro här nu, vi åt på Selins och sedan har vi druckit kaffe. Eller ja, hon, jag var inte så sugen när kaffet väl var klart.
Jaja, kommer väl kanske något ordentligt inlägg inom en snar framtid

Veckan

Mån: Körlektion, hundkurs x2
Tis: Körlektion
Onsdag: Körlektion + atbetsintervju
Torsdag: Borlänge och tatuering
Fredag: Jobb
Lördag: Dala-Expo
Söndag: Dala-Expo
Min "lediga" vecka blev inte så jävla ledig. Hmmmpf!
Jaja, mest kul grejer på gång iallafall!
Nu ska jag och Karro ta med hundarna bort och mata mina kaniner, sedan ska jag jobba ikväll.

Fullt upp!

Trots att jag är trött som ett svin.
Nu ska jag iallafall dra och shoppa lite på Granngården.
I morrn är det personalfest med fotbollsspelning, på torsdag är det tatuering (!!!!!) och sedan är det Dala-Expo 28-29.
Och för att inte förglömma, HUSFLYTT!
Måste börja packa, ser icke fram emot flyttpackning och flyttstädning kan jag lova!
Ska se om det är väder till att bygga ihop fler kaninburar i veckan, jag är ledig förutom arbetsintervju på onsdag, tatuering på torsdag och jobb på fredag. så mån-tis har jag tid iallafall, haha.
Ja just ja, körlektioner mån, tis, ons också. Vafan, jag som tror jag är heeeelt ledig är inte alls ledig. Fan då! Ja just ja, hundkurser på måndag också.
Jaja, rörligt inlägg, men ett inlägg, hejja!
Tre burar på rad

Middag på G!

Jag och Karro har en bacn/potatisgratäng inne i ugnen, nu har vi precis ätit (eller äter) en räksallad som jag "kom på" för typ 2½ år sen, Karro dock utan räkor ;) Tror jag blir mätt ikväll!

potatisgratäng innan ugn


sallad utan räkor


Med räkor, mums!

VÄRLDENS SÄMSTA

Jag är världens sämsta hundägare! Glömde bort Winnies femårsdag igår! Jaja, hon fick typ ett halvkilo godis på kurserna idag, och sedan fick hon hundtugg nu när vi kom hem. Tror hon är nöjd även fast den firades en dag försent. Jag har inte hört henne klaga iallafall ;)

Kurserna gick bra idag! Winnie börjar ju dock bli lite smågrinig eftersom hon ska löpa om typ en månad (om hon håller åtta månader som sist) så de andra hundarna får hålla sig undan ;) Hon är ju snäll som ett ljus och har full koncentration på mig, dvs godismaskinen, men kommer det någon annan hund fram då, då jävlar kommer bitchen fram! Jaja, tur att hon bara "säger till" och inte biter ihjäl stackarna iallafall, det är bra :)
Kantarellsök var riktigt kul det med! Lite svårt att få det att "lossna" men sedan verkade hon börja fatta galoppen! Ska bli riktigt kul om hon nu lyckas söka upp kantareller i skogen, skulle ju vara hur perfekt som helst eftersom hon har en halvblind matte! Winnie är iof också lite blind, men hon kan lukta sig till dem iallafall ;) 

För att lätta mitt samvete lite, GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA HUND WINNIE PÅ FEMÅRSDAGEN!



Fuck

Är i en sådan där dålig period igen. Och det beror inte på vad folk gjort eller sagt, det beror på min jävla sjukdom. Jag mår bra i några veckor och är pigg och hyfsat smärtfri, sedan kommer sådana här perioder, när jag är dödstrött, har ont för minsta lilla sak jag gör, och mår psykiskt dåligt så det känns som världen går under. Okej, inte så illa kanske, men jag orkar inte ta mig för något, ingen motivation till något. Och det passar ju jäääääävligt bra nu! Kukhelvete. Jag har ett jävla körkort att fixa med, husköp, kaninerna, 2 kurser med hunder osv osv. Plus jobb ovanpå det. Jävla skitliv.

Jag vill bara gräva ner mig.

Men nu ska jag ta mig en promenad med Karro, den människan får mig alltid på bra humör.

Bestämt mig!

Hade nyss "utslagstävling" bland de svarta hanarna, om vilken jag ska spara. Svårt som fan!
Men jag chansade till slut och tog Sörbys Urban.
Han är lite lite större än brorsorna, men har bättre skalle och öronknutor.
De är lika runda i kroppsformen alla tre, och har lika bra kropp (bra!), men som sagt, jag föll för skallen. Hoppas han inte blir alltför stor bara, pappa Oskar är i största laget. Men mamma Brynis är ju liten (1,6) så vi hoppas att han brås lite på mammsen också :) 

Tog en liten bild, det är dock sol på balkongen = inget bra fotoväder, men en liten bild lyckades jag få till. Att han inte sitter stilla för fem öre hjälpte ju inte riktigt heller till.
Nu hoppas vi på att pälsen håller också (båda föräldrarna är tyska, tyskarna har mycket tätare päls = inte lika bra "sving" i pälsen som vi vill ha på våra svenska) och att vi får många fina poäng på utställningar framöver!
Fick även klar tredje buren häromdagen, så nu ser det ut så här
Ja, jag klantade mig. Hade inte kollat så att dörren gick i dörröppningen när jag byggt ihop ramen, som jag gjort med alla andra burar. Och vad fan händer? Jo dörren är några millimeter för stor. tänkte skita i det, dörren går säkert att låsa ändå, men nej, cisternlåset ville inte fästa med en centimeters upphöjning. Menmen, satte en brädbit både på in och utsida, och vips, då funkade det!
Får fixa det någon annan gång, orkade inte krångla nu. Blir väl att såga bort några millimeter, eller slipa bort, på burväggen sen. Men som sagt, orkade inte krångla, ville bara ha burjäveln klar :P

Dödstrött

Hade tänkt dra på Selins och ta en cider med Timmie och Karro efter jobbet, men de övergav mig och drog till Järna, dom jävlarna! Jaja, jag har hunnit slappa, ta en promenad med Winnie och matat kaninerna "där borta" och de på balkongen. Nu ska jag nog lägga mig i sängen och glo på unga mödrar, jag är helt slut! Mycket folk på jobbet idag, plus att jag trixade med en massa returer (196 filmer och cd-skivor är nu ivägskickade :P) men jag hann klart, skönt! Var två veckor tills sista returdatum, men skönare att ha det klart i tid än att stressa i sista sekund :) 

Fick tingningspeng för ena svarta ungen idag också, så nu är en helt tingad! Vet dock inte vem, jag måste bestämma mig för vem jag ska ha kvar själv, haha. Ska försöka ta mg tid för det imorrn... Sedan ska tjejen som lämnade penngar idag få bestämma vilken hon ska ha, sedan är det en till tjej som är intresserad av en hane, och sedan är det en uppfödare som är nyfiken på honan. Kanske blir av med allihopa! Nu är till och med honan ikapp hanarna, och de är fan prick lika allihopa! Hur ska jag kunna välja? Jaja, det blir en rejäl genomgång imorrn om jag hinner och orkar. Känna kroppsform, kolla hur de ser ut i kroppen, kolla huvud, öron, öronknutor, bla bla bla, inte bara en sak att hålla reda på! Snart dags för märkning också.. 

Nej, jag tyckte jag hörde sängen ropa, gonatt!
Lilla söta honan, tror jag ;)

Snabba puckar!

I onsdags ringde jag och la ett skambud på huset. Mäklaren fick tag i ägaren direkt och hon la ett motbud som var lite högre, så det ringde jag och accepterade idag! Så nu ska mäklaren skicka papper osv, och så ska borgenspapprerna bli klara, sedan är det KLART! Jag vill dock inte ta ut något i förskott ännu, känns som en dröm som blir sann, så inte riktigt än kan jag titulera mig husägare, men snart så!

I går ringde jag och sa upp lägenheten också. Har uppsägningstid tills sista november, men sa att jag flyttar gärna tidigare om någon vill ha den (och slipper uppsägningstiden). Och igår var det in en tjej som frågade om jag ville bli av med min lägenhet. Så idag var de här och kikade på den! Gick för en stund sedan. Hoppas de vill ha den så jag blir av med lägenheten, och kan flytta in i huset snart!

Nu ska jag och Karro ut på en liten promenad, sedan ska jag dra till de andra kaninerna och göra klart tredje buren, och så ska Theo och Elsa få flytta in!  Måste kika på de svarta ungarna vilken jag ska ha kvar också. Herregud, de är sex veckor redan imorgon!
Bebishögen igår

Sedär ja..

Banken ringde idag. Men de tyckte huset såg så risigt ut, så de ville inte låna ut mer än en viss summa på det huset, en summa som är för liten.
Men det är inga fel på huset, fasaden behöver målas om och så vill jag renovera köket, annars är det inga "brådskande" projekt som behövs. Och jag tycker det passar mig perfekt, lite utanför, men ändå nära till byn. Plats för både kaniner och hund, och lätt att sätta staket runt gården.
Men mamma hade på förslag att de/hon kunde gå in som borgensman, om det fanns en chans att man fick låna mer då. Så innan jobbet så gick  jag in till min farbror och snackade med honom, och han sa att då ska det gå bra!
så då smet jag in på banken en vända innan jobbet också, och fick någon blankett som de ska fylla i. Så den skickade jag iväg till dem idag!
Så i morgon ska jag ringa och lägga första budet på huset. Lägre än utropspriset, men bättre att buda lågt först, är ju bra om man kan få det ännu billigare!


Spännande spännande, vill ha hus snart!  Skitsamma om jag har en borgensman, jag är trots allt ensamstående och har inget sparat kapital, vad kan man vänta sig?

Men jag vill ha huuuuus!

Vill vill vill!

Nu vill jag att banken ska höra av sig med besked! Vill ha mitt huuus!

Today

Dagen blev inte riktigt som vi hade tänkt. Mamma var dålig och det tog ett tag innan vi kom igång, men sen drog vi bort så jag målade klart och fixade taket på den tredje buren, och dörr. Nu saknas bara nät på dörren och att sätta fast den. Skönt! Då ska Theo få flytta från Olas rum och Elsa ska få flytta från Anna :) Även om de verkar trivas ihop så vill  jag inte att de ska bo tillsammans, vill inte riskera vita hår osv. Honor kan trots allt vara rätt revirhävande  och dominanta av sig, och då rider de på varandra. 

Sedan hade jag "kaningårdbesök" av en spekulant, som nog ska ha en av de svarta ungarna. Vet dock inte vem jag vill sälja, vill helst spara allihopa, haha. Men man måste tänka lite logiskt också. Är två av de hanarna som är mina favoriter och som har snyggast öron och skalle. Eller ja, en hane har skitfina öron, en har skitfin skalle, och den tredje har både hyfsade öron och hyfsad skalle. Men skillnaden är marginell. Svårt!

Sedan drog vi till Äppelbo, och var till sommarstugan en snabbis. Kikade in både fäboden och sommarstugan, mysigt! Tycker att pappas kusin kan gå med på att sälja sin del av fäboden så att man kan fixa fint där också, nu ser det förjävligt ut.  Massa ölburkar och skräp överallt, blä! Nej, tur att jag inte är så mycket för att dricka, för vi har en jävla alkissläkt. Tragiskt är det. Farmors farfar ägde skog i i stort sett hela Äppelbo, men han söp och spelade bort allt. Därför var min farmor och hennes syskon nykterister. Nej usch, alkohol är inte bra! Nu om det blir husköp kommer jag fanimej inte ha tid att dricka heller, och det  är lika bra det. Alkohol gör fan ingen nytta.


Sedan åkte vi vidare för att hämta hö. Men då var höet slut hos hästarna så vi fick öppna en ny bal. Men då kunde vi ju inte öppna för mycket eftersom han ska kunna flytta den.. Så vi fick inte med oss så mycket, knappt en hel sopsäck, och vi som hade tänkt proppa bilen full. Menmen. Vi hade tänkt hälsa på min farbror men mamma mådde så dåligt så vi åkte hem istället. Hon hade så ont att hon grät :(  Usch, hatar när hon har så ont! Det finns ingenting man kan göra åt det och ingenting man kan säga för att göra det bättre eller muntra upp henne, för det blir aldrig bättre, det blir bara värre år för år :( 

Jaja, tänkte bjuda på lite bilder från dagen. Blev lite bilder på de svarta ungarna, för när jag hade spekulanten här så satt de så fint och lugnt och poserade, så då tyckte jag det var lika bra att ta fram kameran, annars brukar de vara helvilda :) 

Hela rackarligan
En rackarunge, honan tror jag? De har fått namn men jag kommer inte ihåg vem som är vem än, de är så lika!
Winnie på väg till stugan
Gamla ladugården :)
Hela ängen, förutom en tredjedel,  är vårt. Härligt!
En stor äng, sedan är man nere vid älven. Gammal, gammal gärdesgård också :)
Full fart på hundarna, de trivdes!
Trolleboy
Gamla ladugården från andra hållet :)
Lilla fäboden. Här höll min farmor till på somrarna när hon var ung och fäbodjänta. Hon skulle ha fyllt 97 nu i juli, så det är några år sedan :)
Älven var vacker idag :) Helt spegelblank!
Och så en bonusbild från när vi var i Nybofjäll igår kväll. Trolle kände sig hemma.

KLART!

Nu har jag fixat anmälan till Dala-Expo! Det blev 4 ungdjur (2blå, 1 viltblå och 1 viltgrå, den viltgrå ska flytta samtidigt) och en hona med kull. Och nu precis när jag skrev detta så kom jag på att jag anmält fel hona med kull. SUCK! Jaja, provade att ringa nyss men hon som har hand om anmälningarna jobbar, får ringa sedan i eftermiddag och se om man kan fixa det. Borde väl inte vara något problem? 

Nu ska jag se om jag lyckas få upp min lilla mor, hon har inte mått bra på hela veckan när hon varit här, stackars mamma. Skitsjukdom! 

Sedan ska vi se om det blir en tripp till både nybofjäll och äppelbo idag, om hon orkar.

Fullt upp.

Idag blev jag väckt vid halv åtta för det krånglade på jobbet :P Men men, det var bra, för jag hade  ju tänkt gå upp sex! Sedan slängde jag i lite tvättar osv. Vid elva lyckades jag få upp mamma, och vi hade ju tänkt åka vid tolv. Men precis vid tolv kom jag på att jag skulle duscha så typ halv ett kom vi iväg. Kom till Granngården typ 3 min i 2, de stängde två :P 
Köpte ladugårdslack iallafall, och jag hade sån tur, de har ju en massa rea nu och det var 70 kronors rabatt, gött :D Köpte någon "tuggmix" till Winnie också, massa blandade tuggsaker för bara 59 spänn, kap! Det luktade jävligt äkligt om dom så det gillar hon nog. 

Sedan handlade jag färg och lite andra skitsaker inne på Rusta, gick fan på nästan 1000 spänn, aldrig handlat för så mycket på Rusta förut! Jaja, sen drog vi en vända inne på kupolen, åt på matpalatset och sedan började jag min jakt på gråa jeans. Mina älsklingsjeans köpte jag för 5 år sedan på Vero Moda, och nu börjar de gå sönder :(
Kollade på Vero Moda, Gina  Tricot, HM, Kappahl, Carlings osv osv, hittade inga jävla grå jeans. Jo, de få jag hittade var för stora. Till slut hittade jag ett par inne på JC. Rabatt där med, så de kostade bara 400. Härligt härligt! 

Sedan drog vi hem, gav hundarna mat, sen drog vi till Nybofjäll och faster. Blev bjudna på skitgot mat, potatisgratäng, grillat kött, och gott tunnbröd från Norge (de har precis kommit hem från vår stuga i Tufsingdalen). Tyvärr var inte kusinen hemma, för han hade bestämt att han skulle träffa någon kompis i Hagfors. Men han skulle komma hem typ inatt så jag och mamma har funderat på om vi ska åka dit igen imorgon :) 
Bra träning, slingrig smal grusväg, inte så jävla lätt att köra på :P Man lär ha uppsikt hela tiden eftersom vägen bara är en bil bred, kan komma en bil bakom varje jävla kurva, jag var livrädd, haha.
På väg hem så sprang det en hare/vildkanin framför bilen några meter. Skitcoolt! Har aldrig sett någon i verkligheten förut :)
Jag har kört drygt 27 mil idag, känns bra. Träning träning! Måste ha det där jävla körkortet snart :) 
Jaja, nu är det sovdags, så man kommer upp någon gång imorrn också. Gonatt!

Sööööva

Nu är det sovdags. Tvättid imorgon

Läs inte detta nedan om du är känslig/äcklad av dig. Men hey, det är jag, jag är inte  så jävla pryd av mig och skriver gärna sådana här saker öppet :)
Jag har precis kokat och "spritat" min menskopp, för om jag räknat rätt så är det dags för den "trevliga" veckan att börja imorrn. Yes, jag är en sådan där hippie som använder menskopp. Men jag använder hellre MK än att torka ut slemhinnorna med tampong eller ha vidrigt äckliga bindor. Och att menskoppen bara behöver tömmas 2-3 ggr om dagen är jävligt smidigt det med, och man behöver aldrig tänka på att ha med "extra" tampong/binda. Plus inget äckligt snöre som hänger ut. I love it! Att man kan använda samma i 8-10 år är en stor fördel det med, ja, om man nu gör ren den ordentligt. Man ska tvätta med tvål och vatten mellan varje användning (skölj för guds skull noga, man vill inte ha tvål upp i slidan som stör ph-balansen!) och koka/desinficera mellan varje mensperiod.
Jag har haft min i ca 1½ år nu och är mer än nöjd :)



Nu ska jag sortera lite tvätt så att det bara är att gå ned och slänga i imorgon bitti. Hur fan jag nu ska ta mig upp vid sex? Jaja, det ordnar sig nog! På någon vis.
Sedan när jag tvättat några maskiner så ska jag och mamma ta oss till Borlänge, min färg till burarna är i stort sett  slut så jag behöver en omgång till! Dyra jävla kaniner, en omgång färg till kommer kosta en femhundring iallafall. Totalt har burbygget kostat mig kanske 6-7000? Vill inte räkna ut hur mycket det kostar exakt, haha. 

Om jag nu får låna pengar till huset så kommer det bli ett riktigt jävla kaninstall, tror jag ska få plats med 1-2 boxar där inne också. Då kommer det väl gå på minst dubbelt så mycket som detta burbygget kostat, dyr hobby!
Men ska det va så ska det va riktigt gjort :)
Skulle dock ha fixat sitthylla och spillbräda i de burarna jag byggt, men har inte kommit på någon supersmart lösning än, ska klura lite mer. 

Om vi inte kommer från Borlänge alltför sent så ska vi åka till min faster i Nybofjäll och hälsa på. Min kusin som bor i Göteborg är hemma på besök. Har inte sett honom sedan nyår då han gifte sig, så det ska bli roligt at träffa honom :)
Nej, tvätten och sängen ropar på mig nu!

Coraline

Nu ska jag se på filmen Coraline, tror den är bra :) Jag jobbar imorrn kväll, sedan är jag ledig lör-mån, skönt!
Men lördag blir det tripp till borlänge och kanske nybofjäll och hälsa på faster och min kusin som är hemma, han bor i Göteborg annars. Sedan på söndag ska jag köra hem mamma. Och på måndag är det agilitykurs igen! Roligt roligt :)
I början på nästa vecka får jag besked från från banken också, spännande!


Den jag inte vill se var in på jobbet idag. Och det var svårt. Jag var tvungen att smita in på lagret direkt efter, och jag grät till och en skvätt. Första gången jag grät sedan skiten hände. Det var skönt samtidigt som det kändes tragiskt. Jag vill inte att människorna ska påverka mig så mycket men de gör tyvärr fortfarande det... Jaja, det går väl över. 


Nu ska jag satsa på mig själv istället! Hus, djuren och jobb, I like it! Jag har inte tid för idiotiska karlar :D

På topp!

Var på körlektion för en stund sedan, och jag tyckte det gick skitbra! GÖTT!
Så nu känner jag mig på topp! Snart körkort och hus, whooop whooop!
Sedan köpte jag mat från Selins som mamma och jag åt. Nu börjar jag jobba om en timme, men ska strax hoppa i jobbkläderna och så ska jag och mamma åka och smygkika på huset innan jag ska jobba :) 

Hörs kanske ikväll!

Pirrigt!

Var till banken i morse, och jag tyckte det lät bra! Får besked i början på nästa vecka, pirrigt! Vi räknade ut att månadskostnaden (drifrkostnad + lån) skulle bli ungefär det jag betalar i hyra nu, så det är ju bra! Nu kanske jag inte behöver låna så mycket som jag la in låneansökan på, plus att i räknade högt på räntorna, men det känns bra ändå! Jag betalar ju hellre samma pris eller billigare för ett eget  hus än en sketen lägenhet. dessutom är det ju mitt hus isåfall, så då betalar jag ju bara till mig själv, det blir en investering i mig själv. Till skillnad mot om man betalar hyra, det är ju bara som att slänga pengar i sjön. Så nu längtar jag tills nästa vecka!

Jag är sur på fucking jävla Landstinget Dalarna också. När jag flyttade ihop med mitt ex för 2½ år sedan så skaffade jag "särskild postadress", eftersom jag fortfarande gick i gymnasiet och inte var myndig så kunde jag inte folkbokföra mig någon annanstans än hos mina föräldrar, så då skaffade jag en sådan. Men efter det har jag ju flyttat, folkbokfört mig på annan adress PLUS skaffat eftersändning, ändå har jävla landstinget skickat räkningar till lägenheten jag flyttade ifrån för 1½ år sedan. Jag har ringt adressändring, och de säger till och med att den där "särskilda postadressen" gick ut 2009, och att det måste vara fel i landstingets system.
Så nu har jag fått två jävla inkassoräkningar från landstinget, kul värre! Och de skyller på den där jävla postadressen, styggt dock att jag fick hem de två första räkningarna HIT, dock 1 och 2 dagar efter sista betaldatum, och det är BARA landstingets räkningar som hamnat fel. 
Dessutom så uppgav jag min nya adress till vårdcentralen när jag tog på faktura första gången. Nej, jävla tattare, jag blir så förbannad! Kul att betala flera hundra extra i inkasskostnader liksom, där det uppenbart är deras fel.
Nej, tack och lov att jag har frikort till och med februari, efter det ska jag fanimej alltid betala med kort och inte ta nån jävla faktura, för de där amatörerna kan tydligen inte skicka sina räkningar till rätt adress!
Annars är jag dukig så av mig, betalar alltid räkningarna direkt jag får dem, eller så betalar jag alla dagen innan lön, så de dras direkt lönen kommit in på kontot.
Nej, förbannad är rätta ordet! Vem fan har lust att betala flera hundra extra utan att ha gjort något fel? Skitställe!

Kapten Blåöga

Kapten Blåöga (och mamma) kom hit igår kväll. Mys!

Prisa Gud!

Prisa Gud för skatteåterbäringen! Nu ser det fint ut på mitt konto, höhö!

Byebye

Hej då mina fina minirosor som jag tyvärr tog livet av. RIP!

Tröttare än tröttast.

Det är jag det! Släpade mig upp imorse och var på körskolan strax innan åtta. Men då hade T glömt bort att de skulle iväg på körprov, så jag kunde inte köra. Synd att jag skulle iväg på visning, annars hade jag kunnat följa med till Malung och kört där. Menmen! Satte mig på datorn och gjorde lite tester istället. Fick godkänt på "slutprov", jippie yey! Känns inte som att teorin blir så jävla svår :) Hade bara 5 fel om jag minns rätt...
Menmen, har tänkt läsa igenom hela körkortsboken, och göra alla tester på körskolan, och få alla rätt på "slutprov", sen är jag nöjd och kan göra teoriprovet! Men det är klart, när man är smart och har ett läsarhuvud så borde inte det ta så lång tid :) 

Nu ska jag vika lite tvätt har jag bestämt mig för. Är "ledig" imorrn förutom diverse ärenden (bland annat körlektion, sedan borde jag ta mig iväg och hämta hö) och som tur var så var tvättstugan ledig hela dagen, så den bokade jag! Gud så skönt, att få rent hemma igen! Nu har jag ioförsig inte plockat upp kläderna sedan sist, men jag börjar få svårt att hitta rena trosor, IGEN! Hur kan det vara så svårt att ha rena trosor trots att man har över 50 par?
Vilken gåta, haha. 

Nej, nu står detta på schemat
  • Vika tvätt
  • Frukost
  • Promenad med Winnie
  • Husvisning!
  • Lunch
  • Promenad med Winnie
  • Jobb
Lyckades övertala min farbror att följa med på visningen också, en av dem, den andra var i Norge. Bra att få en "expert" med sig! Han kan då mer än jag iallafall, haha. Nej, men han är ekonom och har sysslat med en massa fastighetsaffärer åt andra folk, skönt att ha någon med sig. Även om jag läst på lite innan så är jag ju fortfarande nybörjade vad det gäller fastighetsaffärer, jag har ju aldrig köpt hus innan. Eller ja, inte jag personligen. Sist jag var med om husköp fick jag inte vara så närvarande om man säger så, förutom att välja ut huset :) 

Nej, dags att sätta igång med dagens måsten, hasta la vista!
Min lilla, lilla Eskil-pjeskil.

Okej, en till

Bara för att jag är uttråkad. SEN är det sängen som gäller!

- Fyra frågor om förhållanden
är du singel? - ja
tror du på kärlek vid första ögonkastet? - tveksamt!
hur många har du varit kär i? -  2 eller 3. Eller vad fan är kärlek?
är du kär just nu? - Nej, tror inte det. Börjar inse vilket svin det var. 

- Tio frågor om dig själv
namn? - Lina
när fyller du år? -  5 sep
några piercingar? - 1 i tungan, några i öronen och 3 intim. Har några fler på lager som jag ska fixa när jag orkar :) 
vad har du på dig just nu? - Jeans, tshirt, tröja, underkläder

vilken årstid är bäst? - sommaren
hur ser den perfekta morgonen ut för dig? - När jag vaknar pigg, händer aldrig. 
vad tycker du mest om hos dig själv? - jag är bäst.

- 10 frågor om dina vänner
vem vet allt om dig? - Ingen, men Karro vet en hel del. De flesta vet en hel del, jag är rätt så öppen av mig.
vem är den roligaste av dina vänner? - Tina är lite dum i huvudet, det är roligt!
vem är mest partyprisse? - Rymdmakaronen!
vem är den du helst har filmkväll med? - Det spelar ingen roll, när man ser på film ska man va tyst :P 
vem av dina vänner är mest "evil"? - Rymdmakaronen! 

- 10 Frågor om din familj
vem står dig närmast? - Mami
har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - Nja, pratar mest med mamma. Jag och pappa brukar inte alltid dra jämt :P 
vem är farligast i din familj? - No idea, vi är rätt snälla allihopa

vem ser roligast ut i din familj? - Pappa har konstigt huvud och är flintis.
vem är coolast? - Jag!
har ni något husdjur? - Massvs
vem har du mest gemensamt med? -  Mamma.
vem står för underhållningen? - Per är en snål jävel, så jag röstar på honom
vem sover du oftast med? - Min hund, det är en familjemedlem!
roligaste kvällen med familjemedlem? - Har inte så många kvällar med min familj, haha

-
10 frågor om idag
vad har du gjort? - målat bur, tränat hund

har du varit glad idag? - Jepp

har du varit ledsen idag? - Nja, mest less på huvudvärken
har du gjort något bra idag? - Ja, vi ägde på agilityn! 
vad ska du göra nu? - Sova
har du gjort något dåligt idag?  - Inte vad jag vet.
vad har du ätit idag? - ja, panpizza, haha
har du duschat idag? - ja, duschade bort lacknafta från kroppen efter att jag tagit bort målarfärg.
är du trött nu? - Ja
vad händer imon? - körlektion, husvisning, jobb
går du i skolan? - Nej
har du varit i skolan idag? - Haha, nej. 

ANNAT
Hur mår du just nu? - Trött
Har du piercat dig? - Jepp
Är du hungrig nu? -  Nej
Vad är klockan nu just nu? - 23:46
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? - blogg.se

TELEFON/MOBIL
Vem ringde dig senast? - Hem (värmland)
Vem ringde du senast? - Kåre
Vem sms:a till dig senast? - Karro
Vem sms:a du till senast? - Karro

FAMILJ
Hur länge sen var det du träffa din morsa? - Början av juni
Hur länge sen var det du träffa din farsa? - 2v sedan kanske? 

ÖVRIGT
Gillar du punk? Gammal svensk trallpunk
Har du sminkat dig idag? -  Nope

-
MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - Nej
Om du lyssnar, vad lyssnar du på? - -
Vilket är ditt favoritband? - Nightwish är min favorit for ever and for always
Vad gillar du för musik? - allt möjligt.

-
KLÄDER
Har du fler än 4 linnen? - Ja
Har du fler än 3 jeans? - Ja
Har du fler än 5 tröjor? - Ja

KÄRLEK
Är du kär just nu? - Tror icke det.
har du ett förhållande? - Nej
är du romantisk? - Har fått för mig det :P 
har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? - ja
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? - förhållande
Har du varit tillsammans med två samtidigt? Nej
Har du varit tillsammans med någon som du sen hade ett KK med? - Nej
När fick du din första kyss? - riktiga kyss var i sexan, men min första "kille" gifte jag mig med som femåring, haha
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? - 32 och 33
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? - Nej, jag är inte lesbisk, vad jag vet!
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - No fucking way
Har du mest blivit dumpad eller dumpat? - Just nu känns det som dumpad stenhårt.

Sängdags

Nu har det blivit massa bilder idag, men nu ska det bli dags för sängen. Ska köra 8 imorgon bitti, jippie! Sedan är det husvisning, och sedan jobb. Hade tänkt att både hinna äta och vara ut med Winnie två gånger där imellan också, good luck! 


Bjuder på lite kaninbilder också för att avsluta denna bilderdag. Tycker de svarta ungarna ser såå snygga ut! Speciellt två av hanarna. Hur ska jag kunna sälja någon?

De två skitsnygga hanarna längst fram


Trångt vid matskålen!

Mina två äldre tjejer, fina fällningar! Nästan 4v till Dala-Expo, kom igen nu!


Till sist en jävligt snygg bild på mig! Köpte en pannlampa idag, något smidigare när det gäller kaninerna! De ska ju ha mat på kvällen så de är skymnings/gryningsdjur, så jag ger dem helst mat när jag kommer hem från jobbet om jag jobbar kväll, men det blir svårare och svårare nu när de börjar bli mörkt på kvällarna. Men inte nu längre! 


Nu ska jag hoppa i säng, hoppas på att komma upp därifrån om 6½ timme! Varför lägger man sig alltid för sent?

Agility!

Idag var första kurstllfället på Agility fortsättningskursen.
Och jag måste säga att jag tyckte det gick super! Hon var lös hela kursen (enda hunden, mohaha) och klarade alla hindrerna jättelätt, även de som hon hade lite svårt med förra gången. Det var bara ibland hon "fuskade lite", men det var inte ofta. Så stolt över min tjej!
Min buss gick inte förrän drygt en timme efter kursens slut, så jag och Winnie stannade kvar, tjuvtränade lite mer (försök bara att få en collie helt och totalt trött, näst intill omöligt!) och tog lite bilder :)
Winnie väntar på bussen


Madde tränar med Winnie


Däcket


Tunneln


Hittade en fin stenhög på gården, perfekt för portättbild tyckte jag! Tog ett helt gäng liknande denna, tror att någon av dem ska få bli förstorningen som ska hänga över min säng :)


Sedan var det mattes tur att träna och vara med på kort!


Slalom


Däcket


Långhopp


Vi sprang en hel bana också, och det gick skitbra. Ångrar att jag inte filmade!

Målning!

Målade ett varv på buren idag, och som vanligt fick jag färg över hela mig. Tänkte visa lite bilder hur jag brukar se ut!

Och så här långt hann jag på buren. Färgen börjar ta slut, men jag behöver bara 1-2 lager vit färg till på denna buren och lite till golvet (för att täcka vitfläckarna), sen ska det köpas ny färg innan resten av burarna ska bli klara, ska ju vara tre till efter denna. Tripp till Borlänge i helgen kanske?
Sex stycken sådana här klara burar ska det alltså bli. Det kommer bli skitsnyggt!
Kommer ett inlägg med lite bilder från agilityn snart :)

Nästan frisk!

Idag känner jag mig nästan frisk, bara lite snorig och med en härlig huvudvärk.
Har nyss kommit in från nästan en timmes promenad med Winnie, härligt!
Jag har inte haft tid för sådan lyx på jättelänge, eller så har jag som i helgen varit sjuk. Så det var riktigt skönt!
Tränade lite platsliggning och inkallning samtidigt, och nu börjar hon förstå vad ligg är lite bättre, mycket bra!
Nu ska jag snart dra iväg och måla buren en vända, sedan ska jag handla lite godis tills hundkursen, sedan är det bara att få i mig mat och dra iväg! Vi ska åka buss idag, spännande! Mend et gick ju bra sist och då åkte vi ända till Nås, plus att det var i våras när skolan fortfarande var igång så det var en massa skolungar med, nu ska vi ju bara till Snöbyn :)
Min fina tjej

Sliten matte
Älskar vatten! Och min fina hund såklart :)
Platsliggning

Imorgon?

Är ledig imorgon, och vettefan vad jag ska hitta på?
Enda planerade är att jag och Winnie ska på agilitykurs på eftermiddan, men innan det då?
Helt tomt i skallen, haha.
Jaja, jag borde bygga kaninburar, jag borde plugga på körkortet, jag borde se efter om min farbror kommit hem så han kan hänga med mig på husvisning... Är det något mer jag borde? Städa i o för sig.. Hade tänkt tvätta men då var tvättstugan bokad hela dagen imorgon såklart.
Jaja, vi får se vad jag hinner och orkar imorgon!

Tänkte visa bild på maten jag lagade förut, har inte orkar laga riktig mat på flera dagar, så det var riktigt gott!
Blev en kycklinggryta med en massa färsk chili och vitlök, I like it!

Lite bättre.

Idag känner jag mig lite bättre. Har någon skum huvudvärk mest, och lite hosta. Och lite snorig. Och allmänt seg i skallen. Men det beror väl på att jag i stort sett inte gjort annat än legat i soffan typ 3 dygn.
Nu har jag iallafall tänkt slänga in mig i duschen, det var alltför många dagar sedan. Men vem bryr sig? Det är bara jag som får stå ut med äckliga mig när jag ändå bara ligger i soffan, haha.
Åh, så jag längtar till tisdag! Då ska jag inspektera "mitt" hus ordentligt! Längtar som en tok! Har många planer, speciellt för kaninerna... Det ska bli riktigt spännande! Hoppas hoppas allt går vägen...