Eclipse!

Nu har vi ätit, klyftpotatis, marinerad fläskfilé, något liknande grekisk sallad och beasås, gott!
Nu ska jag fixa grönsaker, chips och dip sen ska vi se på Eclipse, gött att jobba med att filmuthyrning och få hyra innan releasedatumet, för att vi ska kunna rekommendera filmerna till kunderna :)
Perfekt! Den släpps ju på fredag, och då hinner jag inte se den, då vi har personalfest med jobbet då vi ska till lammet och grisen. Gud så gött de ska bli! Även fast jag är proppmätt just nu så vattnas det i munnen, mums!
Oxfilé, lamm, fläsk, kyckling, supergod potatisgratäng och div andra bufférätter! Jag ska vara chaffis och kommer alltså vara nykter, jag ska njuta! Och jag ska äta blooodigt kött, goaste som finns!

Sedan ska jag ju till Järbo supertidigt på lördag morgon, så vi får se om jag tar mig upp :P Hoppas inte att mina arbetskamrater är allt för festsugna så att jag får köra typ tills jag ska upp :P

Nej, nu vill jag se på Eclipse som jag längtat efter i typ ett år, hade tänkt se den på bio men jobbade såklart båda de torsdagskvällar som de visade den här i byn, men nu är de dags!

Kaaalllt!

Fy fan, jag fryser ihjäl! K tog sig en ofrivillig sovmorgon så det har knappt blivit eldat idag, 15 grader inomhus! Fyfan... Snart är min vetekudde varmt iallafall, och de brinner som fan i pannan. Jag är dödstrött efter jobbet också. Vad ska man hitta på nu då?
Blir fläskfilé till middag ikväll iallafall!

Sovdags

Nu är jag mätt, hyfsat iallafall. Ska äta banan med choklad först innan jag hoppar i säng, den står inne i ugnen nu och är strax klar. Kaninerna är matade och vattnade, idag fick de morot :) Tanterna fick både morot och äpple. Lite bortskämda kaniner! Har kommit på att de får morot/äpple/knäckebröd i stort sett varje dag :)
Har installerat Microsoft Office på datorn nu också, har haft en skiva som jag lånat från Sara i typ ett halvår, men har orkat installera de först nu. Har haft någon testversion innan bara, och den har gått ut, man fick bara använda den 25 ggr.
Men nu jävlar! Fick massa idéer under höstmötet igår, bland annat hur man kan hjälpa nya medlemmar att känna sig tillrätta. 

Men nu ska jag käka min banan och hoppa i säng! Ska hänga upp en tvätt med handdukar också så jag inte glömmer bort de, min tvätt brukar bli tvättad 4-5 ggr innan jag orkar hänga upp den :P Rent iallafall!

Produktiv dag!

Idag har varit en ordentlig dag! Jag "försov" mig och vaknade inte förrän halv tio, skjutsade Karro till af, hämtade henne typ 20 min senare, långa möten på de där stället :P
Sedan drog vi till Lokstallet och fikade, sen hem och ringde till vedgubben, sen jävlar, då hämtade vi en släpkärra och hämtade typ 4 kubik ved! 
Sen fick vi problem. Tyckte det var smidigast att koppla av släpvagnen och putta ut den på vägen, och sedan köra ut bilen, koppla på och åka iväg, då jag knappt kan backa med släp. Men då ville bilen inte ta sig upp för lilla backen utanför mig! Fan vad vi kämpade innan vi gav upp.
Istället så tog vi in släpkärran på gården och backade bak bilen, så fick vi lite fart från gårdsplanen så vi kom iväg.
Sedan när vi lämnat av kärran så städade jag fem kaninburar (hatar vintern!) och sen städade jag ur kyl och frys, sen drog vi och storhandlade. Drygt 6 handlingskassar fick vi med hem! Nu ska vi inte svälta på ett tag :) Var både till Konsum och Hemköp!

Nu är maten precis klar, har gjort kassler i ugnen med ananas, körbärstomater (typ alla sorter som finns), salladslök och ost över, med ris till. Sedan ska jag sova tidigt, upp imorrn och öppna på jobbet. Ska väl mata kaniner när vi ätit bara i stort sett. Skulle dock ha gjort bananer i ugnen med choklad som jag blev grymt sugen på idag.

Dödstrött, men ett gott dagsverke!

Darklights Vilda

Råkade få med mig denna lilla goding hem igår :)
Darklights Vilda, 4 mån gammal. Supersnyggt huvud för att vara hona, bra kropp och kroppsform, tror hon kan bli riktigt bra! Ska bli spännande att se vad som blir av denna tjej :)
Det är min Eskil som är pappan!

Klubbutställning Mora

Utställningen igår gick riktigt bra! Jag är supernöjd!
Först och främst, Tara fick 93p! INGEN NOLLA! Woho! Hon ska ställas nästa helg också, men nu har jag en hyfsad vuxenpoäng att regga henne på iallafall, super!

Sedan fick Anna 94p! Henne hade jag också hoppats på en godkänd vuxenpoäng, eftersom hon fått avdrag för vita hår. Men nu tittade jag i lördags kväll och såg bara 2-3st som jag drog bort, så de var riktig superpoäng :D

Unok fick också 94! Jag tror det är första gången någon av mina egna uppfödningar får det, helt underbart.

Sedan fick Eskil 92, men han är "gammal", över tre år. Han hade lite ljusa hår på frambenen och så gillade inte domaren hans öron och öronställning, men han är ju så liten, så får de lätt lite strama öron.
Men sedan, någon av de bästa av allt, Ura, honan från svarta kullen fick 94,5! Så högt har absolut inte någon av mina uppfödningar fått förr! Så uppfödningen går framåt kan jag lova. Tycker jag har en bra bas med djur nu med kvaliteter som jag vill kombinera, längtar tills 2011 års avelssäsong! 
"Råkade" dessutom köpa en ny liten kanin, separat inlägg kommer om henne.


Vann 2 priser också :)
Salt- och pepparkar :D

Ett set med burkar :)

Jaha?

Vad fan gör jag nu då? Trodde klockan skulle vara runt 8 nu när jag gjort klart allt ute, har till och med sopat av BÅDA bilarna, packat kaniner, rastat Winnie osv osv. Vad gör jag nu då? Lite frukost kanske...
Bilen är igång så den ska vara varm iallafall :D

Mätt

Nyss ätit mat (bättre sent än aldrig) och nu ska jag äta lite paj som jag bakade förut idag, sen ska det sovas, imorrn ska jag upp tidigt och iväg på KM :)

Lite hundbus


Snöskoj

Jag och brudarna har varit ute och lekt i snön en stund, skönt! Nu har hundarna lugnat ned sig lite, de ligger i allafall ned båda två. Akita var lite skraj för ett tåg som åkte förbi utanför huset nyss, men har lugnat ned sig :)
Jag ska ta en kaffekopp och fortsätta städa här hemma, har fått upp julgardiner i hallen i alla fall!




Ja just ja

Har glömt att säga att jag kirrade en piercing igår! In my nipple once again! Fick ett ryck igår när vi var på väg till Borlänge och kom på att jag ville pierca mig :D Sedan var vi in på clas ohlssons i falun, och kom på att vi skulle leta nån studio där, irrade runt ett bra tag men hittade inget, så då drog vi till hederliga gamla crossroads i borlänge iallafall, hann dit innan de stängde :D
Så nu har jag en fin tutte igen! Det gjorde inte så ont som jag kommer ihåg att de gjorde sist, och nu hade jag ju till och med ärrvävnad från den förra. Gött sö! Har inte gjort så ont i den överhuvudtaget, förra gången fick jag skitont  vänsterarmen hela eftermiddan, nu kunde jag till och med sova på vänstersidan. 
Jag bjuder dock inte på någon bild, men visar den som vill se, jag är inte så pryd av mig!

Inte dåligt

Blev ingen utgång igår, drog till Järna istället :) Kom hem i förmiddags och har diskat och städat lite sen dess. Man ser golvet i hallen! Otroligt... Har rensat bort alla sommarskor och jackor så nu är de lite mer plats där. Bara dammsugning kvar i stort sett, sen är det rent.
Väntar på Alex som skulle komma hit med Akita som ska vara här idag, sen får vi se hur mycket jag vågar mig på med två hundar, sugen på att kolla på julskyltningen, har aldrig varit på "vänliga fredan", julskyltning osv här i byn, har jobbat varje år som jag varit intresserad... 

Nej, nu ska jag fortsätta att lyssna på min älskade Johnny och städa lite mera :)

GÖTT

Spetsat lite glögg, nu mår jag gött!

Dumjävel

Jag hade en idiotidé igår kväll. Så här såg mitt schema ut inför imorse:

6.00: Går upp
6.30: Ut och städa kaninburar
7.30: Häva i slingmedel i håret
8.00: Duscha
8.30: Åka mot Borlänge


Behöver jag säga att jag vaknade för en kvart sen? Hur fan kunde jag vara så dum att jag skulle tro att jag skulle ta mig upp vid 6 när jag har jobbat kväll? Hahahaha. Dock var min "nya" väckarklocka skitbra, jag blev till och med hyfsat pigg av den, det var bara zombien i mig som sa till mig att lägga ned huvudet på kudden igen. Jaja, får försöka att skynda oss i Borlänge så borde jag hinna städa burar, slinga håret, duscha osv när jag kommer hem. Dock hade jag velat slipa i klädkammarn också!

Jag skiter i att köpa fiskar idag. Jag har varken hunnit testa eller göra i ordning akvariumet (man lär fylla det med vatten, lämplgtvis i badrummet, och titta så det inte läcker, och sedan ska det helst stå vatten i där i minst ett dygn, "färskt" kranvatten är inte så bra för fiskar ) utan det står fortfarande ute i boden. 

Nu ska jag iallafall rasta vovven och sedan dra mot Borlänge, har lyckats få Karro att vakna till och med!

Promenix + sopplunch


Japp, nu har Alex varit här och vi har varit ute i snöyran och gått med hundarna lite, sedan åt vi soppa som jag gjort till lunch :) "Värmande höstsoppa med heta fläsktärningar" döpte jag den till, haha. Flskbitarna blev kryddade med cayennepeppar :) till det tunnbröd med gravad lax, mums!
Nu ska jag duscha och sen dra till jobbet, börjar om en timme. Sedan ledig resten av veckan, skönt!


Ljuslykta

Dock ej klar än, ska i med granris och ett/flera blockljus :)

I did it!

Jag tog mig upp strax efter nio, tjoho!
Har hunnit vara på konsum och handla lite, köpte en superfin ljuslykta som jag visar bild på när jag orkar.
Nu ska jag börja med lite lunch medan jag väntar på att alex ska pallra sig hit :)

Fan!

Såg nyss världens sötaste kattunge hos en kaninuppfödare i Örebro trakten... Precis en sådan jag alltid drömt om!
Fyfan, jag hade tänkt vänta med kattunge tills jag renoverat klart.. Men faaan! Sugen sugen sugen!
Intalar mig själv att jag inte vill ha kattunge... FAN!

Sovdags!

Nu har jag sett klart på greys och sen betalat räkningar, skönt att ha det klart direkt!
Nu ska jag ta ett litet snabbt ryck i vardagsrummet igen, sen ska jag sova! Imorrn SKA jag ta mig upp tidigt, det är bara så! Ska ta upp EN TILL väckarklocka så jag har tre, och placera ut dem lite här och där i sovrummet, haha. Plus att jag beställt telefonväckning till halv nio-nio tiden. Så nu jävlar!!!
Idag hade jag tänkt gå upp nio. Blev väckt av att "mr x" ringde tio, men gick jag upp? Nej då, jag sa att jag gick upp men sen slocknade jag så fort jag lagt på, och sov ända till ett. Ett! Jag hatar att vara så trött. Jävla vinter.

Imorrn har jag och alex iallafall tänkt att dra ut med hundarna på förmiddan, eftersom båda jobbar eftermiddag. Sedan hade jag tänkt hinna storhandla någon gång... Måste ta mig upp tidigt ju! 
Jaja, bäst att sätta igång. Lite plockande, sen sova...

mätt x1000

Det färdiga resultatet!
Nu är jag mätt kan jag lova! Orkade nästan hela, blev rätt mäktigt!
Jag har btw satsat som fan på att sluta röka nu, igår rökte jag bara en cigarett, idag ingen alls. Jag har tillochmed köpt nikotintuggummi för första gången!
Nicorett Fruit smakar bajs förresten, det sticker i hela munnen och halsen så jag hostar fan till och med, av att TUGGA TUGGUMMI! Köpte Nicorett fruktmint idag, och de var lite bättre, de stack inte lika hårt, haha. Dessutom godare. 

Fick förresten skitbra lön denna månad, men vet fortfarande inte om de stämmer, de gjorde ju fel förra månaden så nu har de både lagt till och dragit av, jag fattar noll. Men jag har jobbat jävligt mycket i oktober, och alla helger och mest kvällar på vardagarna, så de kan stämma ändå. Men jag fattar noll av lönespec, så jag ska fråga chefen ändå för säkerhets skull. Vill inte blir återbetalningsskyldig om de gjort fel... Men jag tror de kan stämma, GÖTT!
Det behövs kan jag lova.

På fredag har jag och sambon tänkt dra till Borlänge, jag ska köpa en skitdammsugare som vi kan dammsuga upp slipdamm, aska osv med. Det vill jag inte använda min superdammsugare till, den kostar trots allt 2500 ny. Bättre att köpa en dammsugare för 3-400 och slänga den åt helvete när den går sönder :)
Sedan ska jag köpa lite akvarietillbehör och fiskar!
Fångade en liten rymling idag förresten, Tara hade lyckats rymma ur sin bur i garaget. Men dörren inne där hade ju varit stängd så hon hade ju inte kunnat smita ut, så vi lämnade hennes bur öppen (hon hoppar in och ut ur den jättelätt) och la in mat och vatten där. Sedan idag när jag gick ut där så såg jag henne, hon smet bakom det jättestora skyltfönstret jag har ståendes där inne!
Så jag tog karro til hjälp med att hålla i fönstret så jag kunde smita bakom, men då var hon såklart inte där, utan bakom OSB-skivorna, så då fick Karro hålla i den istället och jag fick krypa under hyllan som står där inne, där fick jag tag i henne! Så nu är hon inspärrad i buren igen, lilla plutten :)
Tara som liten plutt (till höger) med syrran Tora

Mitt tidsfördriv igår kväll

Rensade ut mina två "skräpskåp", där jag bara slängt in sånt jag inte vill ha loggandes framme. Dvs gamla räkningar och andra papper (ca 75% var papper, jag slängde nog 90% av det) och sedan var de andra skitgrejer.
Hittade lite gamla roliga kort i min gamla plånbok, hehe.


Kvitto från campingen i Alingsås 08! Iiiih, hoppas de blir Alingsås igen. Har dock hört rykten om att det blir 2011, hoppas! Roligaste helgen på hela året!

Wiho, skåpen tomma! För att förtydliga, i dessa två skåp har jag bara slängt in saker jag inte orkat ta hand om i drygt 2 år, nu ska de bli bolådor/hyllor år tanterna ute i boden istället :) Fula skitskåp!

Tada! Jaja, massa skit under som jag inte plockat rätt på än, MEN DET ÄR TOMT OVANPÅ SKÄNKEN! Hittade ett akvarium ute i bodarna efter att jag flyttat in i huset, så på fredag ska jag köpa fiskar och tillbehör till det :D
Hittade en gammal tidningsartikel inuti skåpet, från typ 56 :P
Skänken är antik, eller ja, från 30-40 talet. En riktigt jävla tung, solid trämöbel! Inte som skiten som görs idag


Nu väntar jag på att pizzan ska bli klar i ugnen, sedan ska jag röja lite mer. Hejja!

Pizza på gång!

Tror dock jag är hungrigare än Karro, gissa vems som är vems? :P

Dunken

Haha, sitter och kikar på dunken.se, skitcoola tröjor!
För barn:
"Allt min pappa ville ha var en avsugning"
"Min pappa är brevbärare!"
"Everybody loves a bald girl"
"I'm to sexy for my diaper!"
"I'm the loving proof that my mom is easy"
"Ge fan i mina kinder!"
"Gods little masteriece"
"Tyvärr så har jag mitt utseende efter pappa!"
"Be thankful I'm not youre kid!"

För män:
"Liten men söt" (kalsonger)
"Varför ska man ha en stor kuk? När en liten passar i alla hål!"
"Orka raggningsrepliker! Ska vi knulla?"
"Det bästa som man komma ur en kvinna är min penis"

För kvinnor:
"Många säger att jag är en slampa, men jag kallar det erfarenhet"
"I party like a rockstar, look like a moviestar, play like an allstar, fuck like a pornstar!"


Förutom roliga kläder hade de en hel del snygga också. Vill ha!

Samhällsklassen 05-08

Dikt som jag och Wallden skrev (nån mer? mest vi två..) inför studenten i 08.
SP1
I ettan var allt Walldéns fel
I klassen var vi en hel del
Sexton var vi från början
Det var ingen jävla ordning i den sörjan
Vi trodde Amr var Afrikas kung
men han var ju bara från Malung
Fyra främlingar försvann rätt fort
bara två av dem var med på vårat skolkort
Alex in i klassen gjorde entré
Med hjälp av MSN gjorde vi Patrik sne
Kalle och Oddan tvingade oss göra dokumentär
Amr blev i Moa kär
I slutet åkte vi till Malung och bowlade och hälsade på Anna
Hon kan ibland vara en liten galenpanna

SP2
I tvåan blev vi lämnade av Johannes, Ellen, Alex, Linn och Lina
De for till städerna och skulle svina
Åtta tappra var dom då kvar
Och pluggandet gick på spar
Vid jul introducerade Jonas oss för Singstar
vi tyckte att han var rätt så rar
Team Emma och Edwina höll ihop stadigt
Walldéns hår var lika fluffigt som vanligt
Vid jul var Linn och Lina tillbaka
Men var höll Sanna hus? Var hon hemma och baka?
Hon kom tillbaka igen
Men vad hände sen?
Under vandringen sov vi fem i ett tält
men det var ingen svält
Vi som paddlade var fyra tappra tjejer
där i skogen hände det mycket roliga grejer

SP3
I trean åkte Jonta till USA
Han hemska grejer till Amr sa
Klassen slöade vidare som aldrig förr
ända tills betygshetsen kom och knackade på vår dörr
Sedan försvann Albin från vår trupp
Nu var vi bara åtta kämpar kvar i vår trupp
Två bra lärare försvann till jul
Det var mindre kul
På våren tyckte Anna att det var ett bra val
att få Patrik att öppna en sal
det var nu morotstimme varje freda
men det var knappt någon som kom, ingen ordning och reda
Vi i klassen började nu umgås på nya ackorder
Förutom Amr som fortfarande lydde sina order
Alla utom han åkte till Stockholm och umgicks
på vägen hem visade vi Patrik våra sångtricks
Anna tog oss till Malung där vi blev bjudna på spa och mat
det var så gott att vi tömde våra fat
På balen vi alla chockade blev
när Amr talade från sitt hjärtas sken
På friluftsdagen så kom sam på andra plats
och vi till prisbordet tog sats
Men vi som var där från klassen var väldigt få
vi var ju bara två
Ett stort lycka till till världens bästa klass
I sommar ska vi äta en massa glass


Det var vi som var Sam! Det var vi som var Sam!
Klassen där alla gick specialutformat program!


Jag sitter och rensar bland gamla papper, om ni undrar varför jag lägger upp en massa gammalt, haha

Dikt

Dikt skriven av min farmor Zars-Karin, så gulligt!
Skrivet innan hon träffade min farfar, hittade den i en gammalt anteckningsblock efter henne som jag har här hemma. 

Mig längtan får
mig ensamheten plågas
Det brinner här <3
ock jag av kärlek lågar
Fast lyckas hittills jämnt mig flytt
Och männen mig som pesten skytt
Iår jag svär ska det bli annorlunda
Också för mig ska bättre tider stunda

Karin Zars Skottåret 1936
Sammalunda 1940
ock 1944
men inte 1945



gissar på att det var 1944-45 hon träffade farfar :)
Och de höll ihop ända tills han dog i slutet av 50-talet, och så vitt jag vet hade farmor aldrig någon annan karl.
Hon var född 1913, och dog 2006

Peppa!

Nu ska vi städa! Julpynta! osv osv

Womenpower!

Yea, lagom självförtroendekick jag fick igår! Kom in en kille runt 25 på macken som behövde hjälp att byta en billampa. Varken jag eller I är några proffs på bilar, vafan, jag har bara haft körkort en månad, men jag tänkte att vafan, så svårt kan det inte va? Jag har bytt en lampa på min bil förut, och det var efter en massa assistans från S.
Men jag gick ut och kikade, och killen kommenterade "Fan vad pinsamt om du klarar av det här, du är ju tjej!" Hehe, det sporrade mig bara ännu mer, genus/feminist tönt som jag är.
Och jag KLARADE DET! Jag bytte rätt lampa, fick allt att sitta fast, och den lyste! Och det var på en fucking peugot också, jag har aldrig petat på en sån bil förut ens, och jag tittade inte ens i instruktionsboken. Fan vad bra jag är!
Mohahahhaha.

Jag har jobbat kväll ikväll också, och nu är jag ledig i två hela dagar, sedan jobbar jag bara på tors kväll och är ledig resten av veckan sen. SKÖNT! 

Fick hem en skön kofta idag också, den är grön, grön är inte riktigt min färg. Men jag gillar den! Har ropat in massvis med grejer å tradera som kommer inom de närmaste dagarna, jippie yay! Jag gillar paket :) Skitsamma att det är begagnade grejer, man sliter ut dem själv efter 1-2 tvättar ändå, så jag bryr mig inte :) 
Imorrn ska det städas :)
Och ja, jag ser lagom trött och sliten ut. Har jobbat 7/8 dagar, men nu är jag ledig! Min rygg och mina höfter sjunger hallelujakörer!

Snabb helg.

Ja, helgen har gått jävligt snabbt. Var tar tiden vägen? Jaja, jag börjar jobba om en dryg timme, nästa vecka är jag ledig rätt mycket, skönt! Tror jag jobbar bara 2-3 dagar. Missförstå mig rätt, jag älskar mitt jobb och VILL tjäna pengar, helst hade jag fan jobbat varje dag. Men kroppen orkar inte. Jag har för ont. Speciellt nu när de är så kallt, stel och ont i varje jävla kroppsdel. Jag orkar inte göra annat än jobba, såå trött och slut hela tiden.
så det ska bli skönt att vara ledig lite, så jag får ta igen mig lite, och hinna ikapp med allt här hemma :)
Sedan är de klubbmästerskap på söndag, roooligt! Eskil, Unok, Tara och Anna följer med, måste kolla igenom dem någon dag. Anna behöver jag plocka vita hår på iallafall... Hon fick avdrag för det sist. Sedan ska hon ställas nästa helg också, om hon får hyfsad poäng någon av dagarna stambokförs hon på det. Jag är för lat för att plocka vita hår :P 


Har kommit på att jag har jävligt musikaliska släktingar också! 

Mina två tremännigsbarn och några gamla skolkamrater, skitbra!
http://www.myspace.com/headingbackhome

Och sedan min tremänning och hans band
http://www.myspace.com/enforcerswe

Skräll att alla är värmlänningar? Höhö. Synd dock att jag och mina syskon inte fick några musikaliska ådror. Det första bandet är trots allt från mammas sida, och det andra från pappas. Men nä, det är väl som vi säger, vi Moens är tondöva! (Adam är min tremänning från farmors sida).

Men lite stolt blir man dock. Mina fina släktingar! Lika spinkiga allihopa också, haha.

Städat lite

Dålig dag, vaknade inte förrän tolv och var jätteseg och hade ont.. Jaja, drog ut och städade lite kaninburar iallafall, 4 fack, sedan fick tanterna massa nytt strö (ströbädd där i vinter). Och det är inte lätt att städa kaninburar på vintern kan jag lova, höll på att slå sönder skiten ibland. Spån, hö och piss fryser ihop i en enda stor klump. Så de hade lite kvar i burarna, menmen, det får vara så! Ska ta de övriga två och de i garaget så fort jag har orken. De fick också massa nytt strö så länge.
Nu ska jag hoppa i duschen, äta nåt och dra och jobba några timmar.

Morotskaka!

Idag har jag bakat morotskaka! Jävla gött blev det. Annars har jag varit ledig idag, har vart till sjukgymnasten en sväng bara. Om 2v ska jag dit igen och göra fystest och börja med ett träningsprogram, känns som om jag inte har någon styrka i händerna längre så jag vill kolla om det är sämre sen sist.
Sedan har Camilla varit här och fikat, och nu ska jag dra till Tina strax. Tänkte bara ge en liten update ;)
Sen är de jobb som gäller resten av veckan, suck och pust.

Anmäld!

Igår skickade jag iväg anmälningarna till KM (som är 27 nov) och idag har jag fixat anmälningarna till Järbo (4 dec).
4 till KM och 8 till Järbo, 65kr styck, räkna ut själva :P Blir inte så billigt när man ställer ut många, men det är kul! Fick ihop en stam med blå i vuxenklass (ja, om de får bra poäng allihop) och en grupp med svarta hanar i ungdjursklass (samma sak där, om de får bra poäng). Så de känns roligt! Åh, utställning två helger i rad, ROLIGT! Dessutom är 4/8 jag ska ställa i Järbo egna uppfödningar, så de känns ännu mer roligt.
Elsa (inköpt hona) har en kullsyster som fick 95p i helgen, så henne hoppas vi på också. Hon fick hyfsad poäng i Tierp (93,5 med avdrag för fällning, och kommentar "Bra!" på kroppsformen) så vi hoppas de kan bli en stjärna av henne :) 

Sedan ska Eskil ställas båda helgerna. Mest på chans för jag tror inte han är i såå väldigt bra kontidtion, men de hade varit kul om han kunde knipa mer än 94p innan jag stambokför honom. Vi chansar som sagt :)
Nu ska jag krypa i säng, ska jobba imorgon bitti. Gonatt!
Brynis, mamma till de tre svarta unghanarna. Både mor och far till hanarna är tyska importer, så det blir spännande att se vad de får för omdömen. De två jag har här hemma ser finfina ut i typen bägge två!

Städ och röjdag!

Hyfsat iallafall. Fick ett ryck när jag kom hem från Järna idag och började städa och röja lite, diskade en monsterdisk och skickade ut Karro på att hämta ved, så nu har vi inne så de räcker några dagar.
Sedan har jag sorterat massvis med papper, hängt in alla mina rena kläder i garderoben (har haft allt i tvättpåsar och kartonger sen jag flyttade in, men nu jävlar). Dock lite trångt bland kläderna, men jag har inte använt en centimeter av klädkammaren än. Ska ju måla och fixa där inne, så de känns onödigt att ha in en massa grejer där när man ändå ska ta ut dem. Ska börja med det när jag fått lön, har färg osv, det som behövs, hemma, men jag vill köpa en skitdammsugare på rusta/öb eller nåt sånt, nån billig skit som jag kan suga upp sågspån med, de vill jag inte ha min fina superdammsugare till :) 

Sedan har jag fått upp en adventsljusstake, mysigt! Man måste ju fixa nånting så man står ut med vinterskiten :)
Får se hur mycket vi hinner imorrn, ska försöka skruva upp gardinstänger och få upp julgardiner också :) 

Sedan har jag tvättat lite osv. Tvättmaskin tar så in i helvete mycket tid på sig, tror den klappar ihop snart. Menmen, den duger sålänge, det blir rent av den iallafall! Den ska bara vara två år gammal också så..


Nu ska jag krypa ned i sängen med en kopp kvällsro med mjölk och honung, och min varma vetekudde. Har upptäckt att den är skönt att ha den i ryggslutet, det tar bort värken lite. Har börjat få så hemskt ont i ryggen, och det ilar ned i benen, som om nån nerv är i kläm, kan knappt gå normalt ibland. Ska se till att ringa sjukgymnasten imorrn och tjata mer om att jag kan få röngta ryggen eller nåt. Är orolig för ischias eller tumörer på ryggraden som en vän hade. Okej, ischias är väl mest troligt i sådana fall, men jag är en hypokonriker så jag tror knappt på mig själv. Vill stilla min oro. Både mamma och storebrorsan har fel på ryggarna så varför skulle jag inte kunna ha det? Sån skit går ju tyvärr i arv.. 

Jaja, nu ska jag krypa i säng som sagt, gonatt!

Salladshatande män?

Män som kallar grönsaker för kaninmat borde studera kaniner. Kaninhanen är vig, rörlig, har ingen kulmage och är en outtröttlig älskare

Helgen

Har inte bloggat på några dar igen, menmen, thats life! Jag skriver när jag vill, ibland 0 inlägg per dag, ibland flera. Jag får ju knappt några kommentarer ändå så jag får ju ingen respons så jag har någon att skriva till, trots att det är 30-40 som läser var dag :P Jaja, skyll er själva!
I fredags var det Dido iallafall, vilket var riktigt kul! Drog med mig Tula från när jag åkte hem från järna på eftermiddan, så att hon fick komma ut och roa sig lite, de var skoj, länge sen vi festade ilag :)
Var på efterfest en vända, men sen blev jag trött och less som vanligt och drog hem. Lite less för att de inte spelade den musiken jag ville också, jag vill ju vara the boss ;)
Jaja, igår vaknade jag inte förrän två, och gick inte upp förrän 4. Trött och sliten men inte bakis, förrän runt 8 på kvällen när bakfyllan kom som en avlöning. Fy fan. Jaja. Jag och Winnie drog iväg på myskväll iallafall och vi kom hem för en liten stund sedan. Jag gillar det :) 


Nu har jag satt sambon i arbete genom att hämta ved, och jag ska ta itu med våran monsterdisk. Jag gav henne friheten att välja iallafall :P Lite snäll kan jag vara!

HEEEEEEELG

Wohoooo! Nu har jag en HELG ledig helg för första gången sedan första helgen i september! NÅGOT skönt!
Oj oj oj, de ska bli så gött! Imorrn blir det Dido såklart, man måste fira att det är helg! Men först ska jag ta promenad med Madde och ungarna på förmiddan, har vi planerat iallafall, jag är sämst på att komma ihåg saker :) 


Annars har jag inget planerat, förutom det gamla vanliga, städa burar, städa, plocka, MYSA! :D 

Nu ska jag dansa ut i snön med Winnie lite, sen lägga mig och se på film och äta chips, mums! Min sambo hade gjort blåbärspaj med massa vaniljsås när jag kom hem från jobbet idag. skönt att man kan äta vad som helst och hur mycket som helst utan att svälla upp som en val ;) Dock hade jag inte tackat nej till några kilo extra, men jag är nöjd ändå! :D


HEEEEEEEEEELG!

Rätt så produktiv dag!

Idag har jag hunnit med att skotta snö, slänga in 2 kubik ved, plocka upp skräp som skatorna roat sig med och rastat tanterna i boxen! Och Winnie då såklart, hon fick vara med ute hela tiden :)
Ja just ja, har hunnit till järnaffärn och köpt en ny snöskyffel också, då jag bröt av den gamla. Och såklart, sopa och skrapa av bilen typ 2 gånger.
Nu ska jag duscha, äta något och sen dra till jobbet



Datanördar + bildbomb

Jag satt och hade en videokonversation med Winnies favvo på msn förut, självklart var hon tvungen att vara med! Vem har sagt att en tjugokilosklump inte kan vara knähund?
Jag, Karro och Winnie gick en promenad i snöyran runt Saltvik (vansbro?) förut också, det var mysigt :) Vi hade bra kläder på oss, då var de inte kallt :)
Vi var inte så snygga, men varma och duktiga och hade reflexer alla tre :D Ska dock tvätta Winnies reflexväst så hon kan använda den igen. Hon har rullat sig i typ, bajs? Den luktar då avlopp... 

I lördags var jag chaffis till Borlänge på Ebba Gold. Fan vad jag ångrade att jag inte var full! Ja, för jag är så stram att jag inte står och dansar när jag är nykter, inte med en massa fyllon iallafall, är inte örtjust i fulla människor överhuvudtaget när jag är nykter. Nej, chaffisgrejen är nog inte för mig :P Jag såg ut så här iallafall: 

Nu har jag dock tagit mod till mig och tagit ut tungpiercingen åter igen. Det är inget för mig helt enkelt. Jag rör tungan för mycket när jag pratar så staven slår i tänderna (ja, jag har stavar i alla möjliga storlekar och har testat kortare, så kort så tungan knappt fick plats, har icke funkat) och sedan kan jag faktiskt inte låta bli att leka med den, det blir ett stressgrej när jag är lite stressad, och de blir jag ofta. Hey, sälenturister?
Jaja, jag tog ur den iallafall, fixade en ny conch i lördags istället! Eller vad man nu ska kalla det, den sitter inte på riktigt rätt ställe. Har i en jävligt lång stav nu också.
Så nu kommer bilder på mina öron som dom ser ut för tillfället också, haha
Och yes, mina övre hål i öronen sitter väldigt snett, jag gjorde dom själv med en synål när jag var typ 11-12, då blev det snett :P Jaja, det duger!!
En sista bild på min och Karros kvällsmat idag. Vi kände för att lyxa till det lite.
Hade dessutom tre olika röror till bakpotatisen. Tzatsiki, kräft- och dillröra och nån chiliröra, med färsk chili i såklart! Jag blev väldigt mätt kan jag lova.
Jaja, bildbomb blev det, men så är de när man är lat och nästan aldrig orkar tömma kameran :P

Blä

Fortfarande dåligt humör. Jag förstår mig inte på folk, hur fan kan en människa tro att jag ska göra denne en tjänst efter vad denne gjort? Nej, den dagen denna kan stå framför mig och se mig i ögonen och stå för vad den gjort, då skulle jag kunna göra en så liten tjänst som att ta bort en bloggkommentar.
Innan dess - nada! No fucking way helt enkelt. 

Imorrn ska jag försöka att få hem ved, börjar gapa tomt nu. Tur jag har en sambo som kan hjälpa mig att slänga in den :) Ska försöka ta mig upp i tid och ringa sjukgymnaster på morgonen också, hur nu det ska gå. Har avrit obeskrivligt trött senaste tiden. Inatt sov jag nästan 12 timmar, hade tänkt sova bara åtta, men orkade inte röra mig upp ur sängen tidigare. Usch usch och usch. 

Jag saknar Linn också, vi hade en trevlig pratstund nu på kvällen. Längtar tills hon kommer hem från Schweiz! 

Min sambo håller på att göra paj nu, så snart blir det paj, vaniljssås och film, mys! Lite ljus i eländet.

blä

Vaknade inte förrän tolv idag. Och jag börjar jobba om en och en halv timme. Blä blä och åter blä. Ont och stel i hela kroppen, ingen lust med nåt alls. Därmed kunde jag inte ringa till sjukgymnasten heller som jag hade tänkt, de har bara telefontid mellan 8-9, och jag hade ställt klockan på 8. Suck!  Nej skitdag. Imorrn är jag iallafall ledig.

Fittliv.

Jag är i en sådan där dålig period igen. Jag är less och sur på allt och inget duger, och inget jag gör duger, enligt mig själv då. Plus att  jag har ont. Jag har så ont i höfterna när jag jobbar att jag knappt kan gå, och värktabletter hjälper inte. Jag får feber av värken så jag känner mig varm och febrig hela tiden. Och så har man ett servicejobb och måste stå och se glad och trevlig ut och dölja smärtan. Jättekul.
Nej, jag blir så less. Borde söka nytt jobb men jag orkar inte.

Plus annan skit som händer så klart. Kan inte människor som redan förstört nog hålla sig undan? Nej då kommer dom och säger att de mår dåligt, de kunde ju ha tänkt på de lite tidigare! 

Plus att jag måste sova själv inatt. Sov ensam inatt, annars var det senast, typ onsdag förra veckan?
Jag tycker inte om att sova ensam. Jaja, snart torsdag/fredag, då blir jag glad igen :) 

Renate och Michelle var här igår och fikade och tittade på kaniner, mys!
Jag, Oskar, Michelle.


Nu blir det en promenad med Karro och Winnie, sen ska jag sova. Ska nog byta till nya sängkläder också. Skönt! Förr i tiden brukade jag byta varje vecka, för nya sängkläder är fan det bästa som finns. Nu orkar jag inte. Måste bli bättre på det.

Nej, so long fuckers!

Good day

Hoppas jag. Kom nyss hem från okänd ort, var in på konsum och köpte lite korv också, för nu ska jag och Wimsan börja träna igen! Har varit en väldigt lång paus nu... Skador och löp, uschameja.
Sedan var jag till macken och snackade lite med mina trevliga kollegor :) 

Nu ska jag ta fram kassler ur frysen, blir kassler i ugn till mat idag :) 

Får trevligt värmlandsbesök sen av brorsan och Sofia, och kanske mamma. Sedan är det chaffis som gäller ikväll. Hade tänkt jag skulle hinna städa kaninburar också, hmm och hmm..

Torsdag

Var i helvete var veckan tagit vägen? Fredag imorgon redan, jisses...

Jaja, idag är en jobbdag, så jag ska strax laga lunch och äta och sen slänga mig i duschen, börjar jobba om drygt 2 timmar. Ska se om jag orkar slänga ur sommardäcken ut bilen så jag får med mig cykeln hem från jobbet ikväll. Den har stått i ena hallen i två veckor, jag "råkade" få skjuts och efter det så har jag haft bil :P Jaja, kan vara bra att få hem cykelskrället.

Imorgon är jag ledig igen, och då ska dagen ägnas åt kaninbursstädning och sedan kommer nog storebrorsan och hans bästa kompis Sofia på besök (ja, det är hans kompis, hon gifte sig med en annan kille i aug :) ) och sedan är det sagt att jag ska vara chaffis till Borlänge på kvällen. Vi får väl se då :) Nu blir det mat iallafall, blir en specialare, köttfärssås med bacon och kantareller i :)

Långhårig

Börjar känna mig lite långhårig! Den röda färgen sitter i som berg också, speciellt när man tar kort med blixt. Tänk att det man färgade i somras/våras eller när jag nu färgade första gången ska ha så svårt att gå ur.
Har varit osminkad hela dagen också, väldigt skönt!
Nu ska jag fortsätta steka fläskfilé till mig och min sambo. Jajemän, här lyxar vi till de var dag!

Hö i mängder!

Winnie fick stå modell med höbalen :) OSB-skivorna bredvid är 120 längstkortsidan, alltså är balen drygt 120 i diameter, då förstår ni hur stor den är :D
Så här har kaninerna i garaget det. Den fjärde buren har jag inte bestämt vad jag vill göra med riktigt. Para Barbie eller kanske hitta en ny kanin?
Sen så en bild samlade på alla tanter i boxen. De var hungriga och kom fram direkt :D Jävligt skitigt där inne dock, ska städas på fredag när jag är ledig igen.

Roligaste EVER!

Fy fan vad jag och min sambo har suttit och skrattat nu, pensionärsjävlar måste vara roligaste programmet någonsin!



Har sett på några program av "Lite sällskap" idag också, så jävla sköna människor!
Dessutom har jag hunnit sola och baka bröd, lite stolt! Brödet blev dessutom jättegott. Hur fan lyckas ja? Jag måste vara the fucking best på allt! 

Nu väntar jag på att få hem en rundbal med hö, spännande att se om den får plats i mitt stackars garage! Ska fixa bild på garage och kaninernas place senare när jag fått in balen :)  Ska dessutom fixa bättre bild på bilen någon dag.
EDIT: Var bankrån på Swedbank här i Vansbro idag också. Och måste det inte vara häftigaste bankrånaren någonsin, som CYKLAR från brottsplatsen? Nej, men lite läsk är det, hade ju lika gärna kunnat vara macken... Men ändå, cyklar iväg! Iskallt ju!

PÄRLAN! + mästerkock once again

Idag har jag köpt en pärla! En Ford Mondeo-97, massa plats och drar lite för att vara en såpass stor bil. I love it!
så nu har jag egen bil, blev ju dock inte en volvo så jag  är inte riktigt en svensson. Villa, vovve, ford, jaja, det blir bra!

Har städat i garaget idag, ska fixa bild imorgon. Hade ju bara slängt dit en massa skit. Men nu är de "rent" så rent det kan bli med 3 kaniner och x antal oinbudna möss :P Imorrn får jag förhoppningsvis hem en hel rundbal hö som jag tänkt få plats med där inne, DET blir nice! Räcker förhoppningsvis hela vintern 

Lagade skitgod mat till mig och min sambo ikväll (ja just det, jag har fått en sambo!)
Min supersexiga sambo! Vi har ioförsig bara ett öppet förhållande, men det är bra, då får man variera sig lite. Ska strax och hälsa på min älskare, men sssschh, säg inget till min sambo! ;) 

Enchiladas var det iallafall, första försöket och supergott! Dock med recept för en gångs skull, amatörvarning!
Men nu ska jag mata djur, duscha, och åka på hemlig utflykt som sagt, hejja!