Lets go!

Ska ut med Winnie en vända, sen drar jag och Tula till Borlänge! ska köpa färg till klädkammarn och sovrummet, sen kanske något mer roligt ;) Har tyvärr inga bilder från utställningen i helgen, glömde kameran hemma.
Hejja!

Helgen

Utställningen i lördags gick hyfsat. Inga högpoängare, Elsa och Egio fick 93p, Anna 92,5 och Tara blev nollad för att hon inte hade någon mellanfärg, men de visste jag sedan innan så jag blev inte förvånad, visste inte hur hårt de dömde det på viltblå bara. MEN alla höjde poängen sedan sist, även Tara höjde sin delpoäng, så jag är supernöjd!
Och Elsa hade ju utställningspremiär, och fick 38p och "Bra!" på kroppen, så det är jag väldigt nöjd med. Men ingen är ju i kondition riktigt än, de har nyss fällt, så det är bara att komma igen :)

Är KM och årsmöte 27 nov, så då ska jag klura ut vilka fyra som ska följa med dit. Tara iallafall, de brukar vara lite snällare på KM-bedömningar, bara hon får godkänd poäng i vuxenklass är jag nöjd, jag ska ju inte avla på viltblått utan blått, och det är hennes storlek och kropp jag vill ha in på de blå. Hon vägde 1,35  lördags, nästan ett halvår gammal. De ska äga minst 1,4 för att få full poäng i vuxenklass, så hon är liten, de växer inte så mycket mer efter 6 månader. Sedan var Ivan från Gotland där, så jag fick precis en sådan transportlåda jag ville ha! 425kr, bra pris för fyra transportburar tycker jag :)

Vi åkte dock fel väg, men upptäckte det för sent och hade hunnit för långt. GPSen visade att vi skulle vara framme 9.40, senast nio ska vi vara där, wooops! Tur det var motorväg största delen av vägen till Tierp, bara att ligga i  vänsterfilen och gasa! Vi kom fram runt kvart-tjugo över, dvärgvädurarna är ju  bland de sista så vi hann ändå kan man säga.
Anna hade även med Lupus stamtavla och de stambokförde där, så nu är han stambokförd på 94,5p, skönt att ha det gjort! Eskil skulle också ha blivit stambokförd, men jag vill prova att ställa ut honom först någon gång till. Är flera år sedan han var utställd och då fick han ju avdrag för att han var för liten, och nu ligger han bra i vikt, runt 1,5. Så jag ska iallafall prova sedan när han blivit bra i pälsen. Järbo i början av dec kanske?
Dyngförkyld har jag varit också, tråkigt för mig och tråkigt för sälllskapet jag haft här hemma. Menmen, han har inte klagat för mycket :) Men nu är det vecka och jag får sova ensam igen, usch och fy. 

Imorrn ska jag åka till Borlänge och köpa färg till klädkammaren och sovrummet, riktigt roligt!
Nu ska jag ge mig ut på promenad med min tik i höglöp, mycket spännande!

Fy fan

Åh, så dunderförkyld jag är! Plus att jag har superont i höger fotled... Men men, måste jobba ikväll ändå, eftersom jag ska till Tierp imorgon. Kan ju inte sjukskriva mig ena dagen och åka på långtur nästa... Speciellt inte eftersom det är F jag ska åka med :P
Och till Tierp ska jag även om jag är dödssjuk, så det är bara att bita ihop!
Nu har jag käkat en frukost bestående av alvedon och omega-3kapslar, ska hälla i mig en treo och sedan ge mig ut och göra iordning transportburar inför imorrn. Inte så avancerat egentligen, behöver bara städa min stora låda, för det är fyra fack där, hoppas att Ivan från Gotland är där och säljer burar, men ska ha med tre atlasburar för säkerthetsskull, så jag får med mig Johannas kaniner hem.

Tara

Min lilla plutt. Väger bara 1,33, de ska väga minst 1,4 för att få full poäng i klass A, vuxen klass.
Tur att hon hinner växa lite till innan hon är "helt" fullvuxen :)
Spännande att se vad domarna säger på lördag :)

Eld!

Jag eldar som en tok, kallt ute idag! Måste ringa och beställa hem mer ved någon dag också, men det som jag har räcker några dagar till iallafall, de får duga!
Nu ska jag röja och packa upp lite grejer, måste hitta min klosax innan utställningen på lördag! Eller ja, helst vill jag hitta den idag så jag kan klippa klor idag, så jag slipper göra det i Tierp, brukar lätt bli stressigt på morgonen där... Första gången jag kör dit utan någon som vet vägen exakt!
Egio, Anna, Elsa och Tara följer med iallafall, sedan ska tre honor från Jakarandas kaniner följa med hem, som ska bo i kärringboxen.
Hoppas Ivan från Gotland är där med transportlådor, jag vill ha nya! 

Jag gjorde ren en hyrbil igår också, för första gången! Förut har jag ju inte "fått", då har jag bara kunnat dammsuga, och någon annan kört in dem i verkstadshallen. Men nu kunde jag köra in i tvätthallen själv, i verkstaden själv, woho!
Sedan skulle en bil ut senare på kvällen, så den körde jag in så den inte skulle vara iskall, och sedan backade jag ut den åt kunden sen, hihi. Än så länge är det ju skitkul! Jaja, man tröttnar nog på att köra bil snart, bäst att njuta så länge det varar! :D

Hihi

En kvinna kommer till en maskerad helt naken.
Vakten:
- Vad föreställer du då?
- Jag är Adam, säger hon.
- Men du har ju ingen snopp!...
- Nä, men jag lär nog få framåt kvällen... =)

Wermland

Igår blev det en tur till Värmland för att överraska mamsen med att jag fått körkort, lånade en kollegas bil, kidnappade Karro och drog iväg. Lite roligt, jag ringde och väckte henne.

Jag: Ska du med en sväng till Värmland?
Karro: Till Värmland? Vad ska du dit och göra?
Jag: Njaa, tänkte dra dit och överraska morsan eftersom jag fått körkort idag.
Karro: VAAA?

När vi åkte upp längst grusvägen i Törp så åkte jag och tutade längs hela vägen, vände och parkerade, tutade lite mer, sedan stod vi och varvade bilen lite precis utanför huset. Och spelade ACDC på högsta volym.
Haha, mamma trodde jag var en försäljare. Ofta en försäljare beter sig så? :P 
Hon blev glad iallafall, det var huvudsaken. Och gud så gött de känns! Nu kan jag trixa med huset all min lediga tid, istället för att krångla och träna på inför körkorten. Gud så skönt att ha skiten ur världen!
Nu kan jag köra till Tierp på lördag, woop woop!

Åkte förbi Johanna när vi kom till Hagfors på vägen hem. Joline var inte lika blyg som förra gången jag träffade henne kan jag lova. Mysunge!
Nu kan vi ses mer ofta också, inte så lätt att svänga förbi och hälsa på när man har skjuts av någon. 

Nej, nu ska jag ut och hämta ved!

WOOOOOOOOHOOOOOOOOOOOOO!!!

FÖR JAG ÄR SÅ JÄVLA BÄST OCH HAR TAGIT KÖRKORT!!!!

Cloetta

‎"Starchilds Candy Cloetta", lejonhuvad dvärgvädur madagaskar, född 040607, min andra kull någonsin ♥ 
Efter att Molle (från min första kull) blev taget av grävlingen för några veckor sedan, så är nu Cloetta min äldsta kanin med sina 6½ år!
Nu bor hon med mina tanter i boden, hennes burkompis var jag ju tvungen att ta bort pga en böld, tumör, jävligt infekterat sår eller vad det nu var, på bröstkorgen. Men hon verkar trivas! Är inte riktigt en i gänget än, men det tog några dagar för Barbie också.
Idag var de busiga och hade rivit ned kompostgallret och sprungit i hela boden, så de fick sitta i en liten kompostgallerhage medan jag spikade fast gallret i väggarna. 

Nu ska hon alltså få vara min gammeltant, min numera äldsta uppfödning,  och alltid ha mycket plats att springa på! Min fina lilla Cloetta, knappt hanterad på flera år men ändå så go och lätthanterlig! Eller så är de jag som har bra hand med kaniner :)
Ska fixa lite mer "leksaker" i boxen dock så de får mer akivering, nästa helg får jag förmodligen hit tre till honor som ska bo i boxen i vinter, från Jakarandas kaniner

GÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTT

Jag har ett halvt körkort! Klarade skrivningen idag, utan att ha läst på nåt alls i stort sett! Har gjort "prov" på körskolan ibland, men det var säkert en månad sen sist. Sedan läste jag lite i bilen på väg till Falun imorse. BÄST kallas det! Sedan gjorde jag provet på typ 15-20 min, och var ute först av alla, hann till och med gå igenom frågorna en gång och ändrade några svar, men sen blev jag less och trodde allt skulle gå åt helvete och rättade provet istället, och GODKÄND! 

Woooop woooop! Bara körning kvar nu! Ikväll blir det finmat och fint sällskap, och så ska jag dricka någon cider för att fira mitt halva körkort.


YEEEEEEEEEEY!

RIP

Idag har jag fått lite gjort. Fixade klart boxen, blev inte så som jag vill ha det då jag inte hade material hemma som jag trodde jag hade, men det får duga så länge, det blev större i varje fall.
Sedan började jag städa burar, och ryckte av en halv kanin av Eskil som fäller som en galning. Jaja, nu ser han lite mer ut som en korthårig svart kanin än en långhårig grå som han gjorde innan.
Sedan kom en tjej och lämnade två kaniner. På grund av olika anledningar som jag inte vill berätta här, och som hon inte kunnat råda över, så var kaninerna misskötta, den ena som var min uppfödning från början (född 04) var i bra skick, så hon bor i boxen med mina honor nu, och allt verkar gå bra, de har inte bråkat alls. Hon är utanför bara, men det var Barbie de första dagarna också, nu är hon en i gänget.
Men den andra, hon såg värre ut. 

Hon hade en stor böld/tumör på bröstkorgen, men ett stort sår på. Och hon hade massa torkad skit runt analöppningen, vilken brukar tyda på något magproblem, eller fel foder.
Så henne fanns det inget att göra åt, ingen idé att ta en så pass gammal kanin till veterinären, då hon nästan garanterat skulle dö av sövningen vid en operation, kaniner är väldigt känsliga för narkos. 

Jaja, jag lät henne sitta i en transportbur en stund medan jag städade klart alla burar, så nu har alla kaniner rent och fint! Och Urban och Unok har flyttat isär, så nu är de stora pojkar, mina bebisar :)
Sedan röjde jag av i stort sett allt skrot från verandan, så nu ser det nästan trevligt ut! 

Sedan började det skymma så då var det dags att avliva kaninen. Första gången jag gjorde det helt på egen hand. Men det är bara att ge sig fan på att man ska göra av det, vara bestämd och snabb så går det bra, och det gjorde det nu med. Men efteråt släppte allt och jag blev helt skakis. Förutom har jag haft hjälp att hålla iallafall, nu fick jag klara det helt själv.
En annan uppfödare har en slaktmask som hon har sagt att hon ska visa mig hur man använder något gång, ska tydligen vara väldigt smidigt. Då åker en bult in i huvudet så de dör på fläcken, och det är väldigt svårt att det blir fel. Det skulle vara väldigt bra. För tråkiga saker kan hända, och jag har trots allt tänkt ha slaktkaniner i framtiden. 

Jaja, nu är det gjort iallafall, och allt gick bra!

Har massa bilder från tanterna i boxen och övriga kaninerna i rasthagarna som jag visar senare. Nu ska jag slänga mig i duschen, och sen cykla ned till macken och köpa något godis så jag har till greys ikväll.

Kram så länge!

Dagens outfit

Oj så snygg jag är!
Nu drar jag och farsan till Äppelbo och hämtar hö, sen ska de snickras!

Snickardag!

Nu ska jag ge mig ut på morgonpromenad med Winnie, käka frukost, och sedan ska det snickras kaninbox! Kommer två kaniner ikväll, tre imorrn fm och en i helgen. Fullt upp :D

Gonatt!

Sen jag kom hem har jag rastat hund, matat kaniner (höll på att glömma kärringboxen, svårt när man är trött och har kaninerna på tre ställen!), duschat, smort in piercing och tatuering och hängt tvätt, så NU ska jag sova. Klockan ringer 6.00 imorgon bitti, får nog lov att ställa den en bit ifrån sängen så jag tar mig upp, hujeda mig...
Har förresten gått upp i vikt, märkt att jag börjat äta bättre. 52 väger jag nu, det mesta jag någonsin vägt är 53.  Jag är på G!
GONATT!

Mer kaniner!

I helgen kommer Lupus hit också, då kommer det vara 15 lurvtussar här hemma, I LIKE IT!

Dödstrött

Usch så trött jag är. Hade tänkt sova till nio dag för att få sova ut lite, vaknade 8 av mig själv och var jättepigg, men la mig igen såklart och sov ända till elva. Suck.
Nu ska jag ge mig ut på en promenad med min roliga löptik, sedan fixa mat kanske? Jobb vid 16... 

Snackade nyss med en uppfödarkollega på FB, och på torsdag förmiddag kommer hon hit med tre tanter! De ska såklart bo i kärringboxen :) Så på onsdag när jag är ledig så ska jag bygga om där inne, så de får tillgång till hela utrymmet i boden!
Det blir riktigt roligt!

Sedan ska jag kanske få hit två gammeltanter som är sex år gamla, en är en gammal uppfödning. Får se hur det går!

Löpfuck

Nu har jag sett att Winnie löper, underbart och drygt på samma gång! Trodde hon skulle börja i slutet av september så jag har gått och väntat på det, men drygt för att, ja, det är jävligt drygt med en löptik! Menmen, nu har hon börjat iallafall, då är de över om ett tag. Skönt! Då dröjer det drygt 8 månader till nästa gång :) 

Jaja, helgen har varit hyfsat trevlig trots jobb. i fredags hade jag besök och skulle se på film, men vi blev så trötta at vi sov istället. Igår fick jag skjuts med en arbetskamrat till järna och satt där och stre med trevligt folk tills 2 på natten innan vi gick "hem", Winnie var omtyckt och blev bortskämd med både korv, körsbärstomater och ballerinakex. 

Men det känns att jag jobbat mycket nu på senare tid. Kroppen är helt slut! Men nu så jobbar jag imorrn kväll och tis förmiddag, sedan är jag ledig onsdag. Då borde jag dock övningsköra som en tok för det är inte långt kvar till uppkörningen. Skrivningen är på fredag, så jag borde läsa på inför den också. Den tror jag dock inte ska vara några problem. 

Nej, nu är jag dödstrött, och ska krypa i säng. Gonatt!

Egotime

En bild på mig några dagar gammal. Dåliga webcamerabilder är bra på ett sätt, påsarna under ögonen syns inte!
Hittade en bild från Karlsruhe 2009 också. Jag och Pierre, Kolartorpets kaniner. Jag köpte Barbie och Oskar av honom och hans sambo Caroline. Pierre är en jätteduktig uppfödare av holländsk kanin och domare, Caroline är en av Sveriges bästa dvärgvädurs uppfödare.
Längtar som en tok till Erfurt 2011!

Fick hem Barbie idag också, så nu leker hon i boxen med Ussi och Brynis, mys!

Äventyr

Drar med mig Winnie ut på äventyr på okänd ort sen ikväll, I like it!

Gulligt!

Hade nyss besök av två småpojkar, kanske 7-8 år, som ville kika på kaninerna. Gulligt!
Sånt gillar vi :)

no2

Impulsgrej, jag som sagt att jag inte ska ha några impulstatueringar, jag sa tänka efter minst ett halvår innan! Jaja, man lever bara en gång.
Det var Camilla som frågade igår om jag skulle med när hon skulle tatuera sig, och då kunde ju jag passa på att göra något litet.
Först ville jag inte göra något, men sedan började idén gro...
Jaja, kom på att jag skulle göra mitt stjärntecken iallafall, som även är mammas stjärntecken. Osäker på placeringen, men vi kom på att de kunde sitta nere på vaden. Perfekt "Lina -ställe", lätt att dölja, lätt att visa om man vill! 

Dålig webcambild, men jag har håriga ben, och det är massa färg och blod på benet ännu. Bättre bild kommer!

Tror jag fått urinvägsinfekton btw. Haft ont i nedre delen a magen hela dan, pissar ofta, svider när jag pissar, och jag pissar blod. Härligt, exakt vad jag behövde! Så imorrn ska jag ringa vårdcentralen, hoppas jag kan få medicin utan att behöva dra dit, för de hinner jag inte imorrn, och jag vill inte behöva gå med den här skiten hela helgen. Var inte kul att jobba idag kan jag lova, och då proppade jag i mig värktabletter. 


Jag har börjat äta bättre också, eller mer ofta. Igår åt jag frukost, lunch, middag, och samma idag. Igår var det smörgås till frukost, tomatröra med pasta till lunch och fläskkotlett med pommes till kvällsmat (se ovan).
Idag var de dock inte lika nyttigt. Chokladpannkakor från billys till frukost (var tvungen att testa :P ) chickennuggets och pommes till lunch och tomatröra (matlåda) till middag.
Imorrn vet jag inte vad de blir, vet inte om jag hinner äta. Suck suck... 

Nej nu ska jag se till att sova. Ska vara på körskolan åtta i morgon bitti, ska försöka ta mig upp sex så jag hinner med en cykeltur med Winnie innan jag drar, och sedan ska jag ringa vårdcentralen, försöka fixa hundvakt, osv osv...Skulle ha fixas höleverans, bur- och kaninleverans från mockfjärd, röjt i huset, röjt i bodarna, börjat renovera, tvätta kläder, packa upp rena kläder osv osv... När ska man få tiden till allt? Bara att pussla! Längtar tills jag fått de där jävla körkortet, då ta jag mig iväg lättare överallt, och framförallt SJÄLV! Imorrn är det en vecka till skrivningen, har inte tränat något alls än, höhö. Men skrivningen är lätt som en plätt om man har läsarskalle som jag, så jag ska väl sätta mig på datorn på körskolan nån dag. De blir nog bra!


Nej, sova sa vi. Godnatt!

Onsdag


Fram och baksida på min nya kalender. Jag är en riktig nörd, jag vet. Tur det är min kalender ;)
325kr inklusive frakt, inte så farligt tycker jag! Man får almanackan precis som man vill ha den, så det är lätt värt det. Jag beställde största storleken nu, man kunde välja på flera olika. förra året beställde jag från http://tryckdig.se , var nöjd där med, men ville förändra mig lite iår. Där man man designa lite mer på vissa sätt, och mindre på vissa. Ungefär samma pris, kanske några tior billigare på tryckdig. 

Nästa helg får jag kanske hem två inneburar och den viltgrå dvärgvädurshanen Lupus. Frågade en uppfödarkollega igår om hon hade några inneburar liggandes, men det hade hon inte, men nu hade väl denna uppfödare fått nys om det ;) 600 för två inneburar, den största i stort sett ny. Skadar aldrig att ha flera burar! Inneburar är bra, de kan man fälla ihop och ha liggandes som reserver. Jag behöver egentligen bara en till bur, till Lupus, men bra att ha en extra. Har funderat på om jag ska ha en kull på Barbie, eller om jag hittar något impulsköp i Tierp ;) 

Sedan har jag erbjudit en annan uppfödarkollega att ha sina honor på lösdrift hos mig i vinter. Ha i stort sett bestämt mig för att göra om hela boden jag gjorde boxen i till en stor "box" :P Skulle vara roligt att ha fler honor där, mer stimulans och aktivering, bra för fertiliteten i vår. 

Saknar kaninbebisar. Och saknar min conch i örat! Måste fixa till en ny snart.
Nu har jag tagit ut alla intimpiercingar också, har bara naveln och tungan kvar. Känns tomt och naket. Vet inte varför jag tog ur dem egentligen, trivdes som fan med dem, men hade lust för en förändring bara. Nackdelen är dock att de intimare delarna ser skitstora ut nu när det inte är en massa skrot i vägen, haha!
Jaja, man vänjer sig heter det väl!

Nej, nu ska jag sova så jag hinner få något gjort imorgon med. Godnatt!

Sämst

Ja, jag är fan sämst på att uppdatera. Men vad gör jag då? Ingenting. Jobbar, borde fixa med huset men orkar inte riktigt. Träffar folk och dricker kaffe. Men idag har jag tänkt mig ett ryck och rensa typ överallt, men nu ska jag snart slänga mig i duschen innan Renate som kommer hit innan vi ska på personalmöte. Camilla och Filip åkte nyss härifrån, jag bjöd Camilla på mat. Tomatröra, supergott! Snabbt och lättlagat.
Beställde nyss en almanacka från http://www.personligalmanacka.se , en bild på mig och Oskar på framsidan och en av de svarta ungarna på baksidan. tänkte ta den från 1 nov först men tog så att den börjar 1 jan, jag har ju min som räcker året ut så. 325kronor inkl. frakt, helt okej. 

Igår fixade jag en box åt honorna också ute i ena boden, men funderar på att bygga en grind för trappen och göra box i hela boden, skulle va riktigt kul!
Jaja, det blev hyfsat. Och de kissar och bajsar i lådorna, yey! Förutom någr abajspluttar bredvid, men de är det bara att sopa bort, de är ju helt torra. Funderar på ifall de finns fler uppfödare som vill ha honor på vinterförvaring. Det är ett jättebra sätt. Honorna får bra kondition och blir mer fertila, för att inte tala om att de sparar tid åt en själv. 

Imorrn ska jag med Camilla när hon ska tatuera sig. Hon tycker att jag ska göra något litet också. Hmm! Tål att tänkas på.

Vaken

Uppe med tuppen, nu drar jag till jobbet!

Sörbys Urban

Börjar se riktigt fin ut

Hejja Värmland!

Här är mina två tremänningsbarn och två gamla skolkamrater, superduktiga!
De är i Stockholm nu för att spela in sitt första album :)