Kaninskötare :)

Jepp, idag fick jag kaninerna matade! Camilla var här och då ville Tintin och Moa hit och hålla på med kaninerna, så det fick dom väl :P Skönt, jag och Camilla satt och drack kaffe medans de matade hela gänget ;) 
Och snart är Peter framme, pratade med honom nyss och då var han i yttermalung, yey!

Tupp!

Har röjt som fan i köket, och Luna har fått nya matskålar, och så har jag flyttat hennes matplats. Var ju hur mycket kattmat som helst under micron, så nja, hon fick flytta dit det är lättare att torka upp! 
Sedan har jag slängt ihop en gryta med hemslaktad tupp som står och puttrar på spisen nu, mums! 

Nu åker hjärtat snart ifrån Norge också, wiie! Längtar som en tok! Funderar på om jag ska baka något gött som vi kan äta när han kommit fram, men vi får väl se, han säger att jag kommer göda upp honom ;) 





Underbara onsdag!

Började dagen med att ge kaninerna vatten och hö, sedan städa och skura kattlådan ordentligt, sen hem till Tina och alla ungar (tror jag väntar några år med det där, puh!) och sen när jag kom hem fick jag besök av Madde och Sandra som köpte en navelpiercing och drack kaffe i solen, gött!
Nu funderar jag på vad jag ska hitta på. Borde diska med det känns, surprise surprise, inte så värst roligt. Jaja. Ned på Ica och handla lite först iallafall.
Jag var på Kox In innan jag åkte till Tina och handlade lite presenter till Johannas lilla skrutt Josephine också, hade tänkt svänga in vid henne imorrn på fm när jag och Peter åker till Värmland, har aldrig träffat Johannas nytillskott :) Sedan köpte jag såklart en liten present till storasyster Joline också :) Hoppas de blir uppskattade! 

Nej, ner och handla sa vi ja! Lägger in en bild på mina rabarber från igår, de börjar se ut som rabarber! Det är en skitstor rabarberbuske, jag ser frame mot en massa rabarberpaj med vaniljsås i sommar!


V-kullen 4v

Mina småskitar börjar bli stora! Tror bägge två är honor, de var lite kletiga bak nu (kaninungar blir lite dåliga i magen när de börjar äta fast föda) så de gick inte så bra att se nu, men för några dagar sedan såg bägge två ut som honor. Så nu måste jag komma på namn på V åt dem. Funderar på om jag ska ta fula eller fina namn, på bokstaven V kan man ju gå åt bägge hållen liksom :P Vera, Veronika och Vibeka är ju lite mer "fula" namn, inte fula i sig, men inte det första man tänker sig på en kanin. Och Viva, Vilma och Vega är mer åt "finare" hållet. Jaja, får se vad det blir! 

Sedan får ju Anna ungar på lördag eller söndag, det blir spännande! Hoppas hon klarar dem denna gången.

Sedan måste jag ju säga att... Idag är jag glad, för idag är det ONSDAG! Och idag kommer min mysgubbe hem och kramas med mig <3

WOHO!

Fan, jag fick nästan hälften av lönen kvar efter att alla räkningar, huslån, amorteringar, ved osv är betalt, GÖTT! Förra månaden hade jag liksom 2000 kvar, inte lika gött! Men denna månad blir lite goare, ska slå till och köpa en grill på torsdag när vi ska ner till Karlstad, varit så jävla grillsugen!
Det blir en rolig tur, Sörby, xär, och karlstadtrakten, woho! Värmland runt :) Jaja, det blir nog trevligt, ska försöka få med oss en kärra från Vansbro och ta med trädgårdmöbeln som min morfar snickrat hem hit, den fick jag av min mor för 3 år sedan när jag och mitt ex flyttade till hus, en jävla tur i oturen att vi aldrig fick tummen ur och flyttade den då! Denn är världens finaste, tunna ribbor, robusta och stora möbler och inga armstöd, jag hatar armstöd på utemöbler! 


Bild på min fina grill, haha! Den ska jag slå sönder i sommar en vacker dag när jag är arg på något, gud så gött de ska bli!


Mat imorgon!

Tagit upp en tupp jag fick av mamma härisist, hemslaktad tupp, uppfödd i Värmland ofc! Det ska bli gott, vet inte riktigt vad jag ska göra med den än bara :P Menmen, något ska man väl hitta på :) 
Ska försöka komma på vad jag ska äta tll lunch också, funderar på fläsk... Ska dricka en varma koppen först, dör av hunger snart :)

Härliga tisdag!

Fortfarande ensam, men känner mig så glad ändå! Idag hoppas jag att min tvättmaskin är på bra humör, för jag behöver tvätta en massa kläder... Fan, måste köpa en ny tvättmaskin snart, men börjar bli sämre och sämre, blääk! Jaja, får väl köpa nån liten jävel, behöver ju inte världens största tvättmaskin eftersom jag är en person :) 
Jaja, nu ska jag som sagt se om tvättmaskinen är glad, vet jag inte vad jag ska hitta på. En promenad kanske? Längtar tills imorrn kväll!

Jävla måndag

För nu har han åkt till skitnorge :( Tur det är kortvecka och att han kommer hit på onsdag igen, cant wait!
Jaja, jag ska iallafall mata djuren och sova, dödstrött!

Alone

Jupp, nu är jag ensam för första gången sedan i onsdags eftermiddag. Känns väldigt konstigt! Och tomt... Men han kommer tillbaka ikväll så jag behöver bara vara ensam tills jag åker till jobbet :) 
Fattar inte hur det blir till veckan när han åker iväg för att jobba.. Usch! 
Nej, jag fattar inte hur jag kan ha turen att ha träffat en så jävla underbar människa, igår skrev jag till honom på skoj när jag var på jobbet att "när jag kommer hem förväntar jag mig en lyxmiddag". Det blev ingen lyxmiddag men det stod tacos på bordet när jag slutat jobbet ;) Så sött!
Jag har känt honom så jävla länge, typ 12-13 år, och alltid tyckt bra om honom men aldrig trott att han velat ha mig, men de ville han! Lever i ett sånt jävla lyckorus nu så ni som hoppas på klagomål och sura miner i bloggen kan glömma det ett bra tag :D 

Nej, nu ska jag sluta skryta om min underbara man, nu ska jag baka bröd för att göra något fint åt honom också. Happy times! 

Hade två påskkärringar på besök förut, tur jag hade köpt hem lite godis efter paniken i torsdags! När jag och Peter (oh no, jag skrev ut namnet!) var och handlade på Ica så frågade han om jag inte skulle köpa med lite godis ifall jag fick besök av påskkärringar och gubbar. Man jag sa "Äsch, det kommer inga sådana i Vansbro, jag har aldrig fått besök av någon under alla de år jag bott här!". Det gick ju bra med det, typ 2 timmar senare fick vi besök av en påskkärring och gubbe. Som tur var hade vi köpt en påse M&M kvällen innan som vi inte ätit
, så jag delade upp den och gav till dom :P Sedan köpte jag lite chokladbitar och klubbor igår när jag slutat jobbet, ifall jag skulle få besök av fler. Så nu har jag fyra påskteckningar som pryder kylskåpet. Sött! ska vara mer förberedd nästa år :P 



Winnie som en lliten valpusling :)

Woho!

Tro fan jag är världens mest lyckligt lottade just nu! Har hittat en karl som frivilligt städar! Han erbjöd sig att städa medans jag diskade och lagade mat, så nu är hela huset dammtorkat, dammsuget och skurat, såå skönt! Och det vet jag att abolut inte alla karlar gör, de flesta har svårt att få tummen ur ;) 
Nu ska vi äta den goda maten som jag lagat. Potatisgratäng, marinerat älgkött och tomatsallad med purjolök och lime, mums!

Tjoho så glad jag är!

Undra om jag hade besök i buskarna igår? ;)

Snart så!

Blev bjuden på lunch av min fd. hyresvärd (som jag hyrde huset av förra vintern) på restaurangen i Äppelbo, man tackar! Och så lyckades jag döda lite tid, så nu är det typ 2 timmar kvar drygt! :D Jippie :D

--
Och där hade vi gjort av med lite mer tid då jag pratade i telefon med den fina :) Typ 1½-2h kvar nu bara, jippie!

Nu ska jag plocka ihop här hemma lite innan jag blrir glad av mitt besök :) Eventuell bloggtorka under några dagar då jag kommer ha annat för mig ;)



Liten Luna :)

Kommentar

Och såmåste vi ju belysa den bästa kommentaren lite extra! (Jo, det är sant, hon har sett bildbevis!)



ONSDAG!

Det är onsdag! Jippie! Nu vill jag att timmarna ska gå snabbt så att det blir eftermiddag någon gång och jag får kramas! Och bli ompysslad, jag är ju fanimej sjuuuk! Fick helt plötsligt feber på jobbet igår, och bleb helt varm och svettig, röd i hela ansiktet och rödsprängda ögon, sen började jag känna mig vinglig och yr och orkade knappt stå upp. Dags att ringa in någon annan och åka hem kanske? :P
Så det fick jag lov att göra. Känns lite bättre idag men nu har jag en sprängande huvudvärk, och ont i halsen. 
Som sagt, tur att jag får bli ompysslad av världens snällaste senare idag, längtar!

To the Anonym

Om du nu absolut är så intresserad av vem det är jag träffat nu så är det bara att ligga och lurpassa i mina buskar imorgon eftermiddag, för då kommer han hit, han ska bara jobba några timmar på morgonen innan han åker hem hit. Och nej, jag vill inte skriva ut hans namn nu, för vi träffades nu i helgen, så det känns faktiskt konstigt att kalla honom pojkvän redan nu? Men han är en helt jävla underbar man, ochd et vet jag säkert eftersom jag känt honom hela mitt liv. Eller ja, han är faktiskt ännu mer underbar än vad jag trodde han skulle vara! Vilken lyckträff va?

Så ja, jag ger dig en fin inbjudan att ligga och lurpassa i mina buskar om det nu är så jävla viktigt att veta vem det är. Om du vågar stå för vem du är så kan jag också berätta, men jag vill inte sitta och berätta publikt på en öppen blogg om vem jag träffar, han kanske inte vill inte vara med på någon jävla blogg? Och då ska han inte behöva det.  
Och nej, jag ska inte ens fråga honom om jag får lägga ut hans namn här i bloggen, för jag tycker inte det är nödvändigt helt enkelt.  Men jag kan berätta att det är ingen från kommunen, så han har inte knullat med varenda granne, kompis, arbetskamrat osv osv som alla andra äckliga karlar här i kommun har gjort.

Nej, jag tänker inte skriva något mer om detta nu innan jag vet vem du är som skriver, som sagt, skicka ett privat mail eller ring. Eller kommentera och jag låter bli att godkänna kommentaren helt enkelt.
Och oh ja, det är ju jävligt normalt att man ändrar status på Facebook typ dagen efter att man träffat någon, för Facebook är ju absolut den enda rätta verkligheten! Och om du nu vet att han står som singel på Facebook så vet du ju redan vem han är, varför är det då så jävla viktigt att jag ska skriva ut hans namn publikt på min blogg?
Och förresten, smart att skriva från samma ipnummer, det ser ju absolut inget "strange" ut! Ett tips är ju faktiskt att sitta på två olika datorer om du ska låtsas vara två olika människor, jisses. 

Nej, ha det bra och ta hand om dig vem du nu än är, hoppas du någon gång får chansen att bli lika glad och lycklig som jag är för tillfället, pusspuss!

Lilla Korven!

Upptäckte precis att min lilla korv inte är utställningsbar, han har förfan ingen svans? Baaarbie! Jaja, inte så konstigt kanske när hon bet hjäl två ungar, inte så förvånande att en saknar svans. Har gjort en första koll på könen också, tror att Svullo är en hona och Korven en hane.

Och jag tycker fortfarande att de som är anonyma och kommenterar är fega kräk, om det nu bara är en "enkel fråga" så är det väl inte så svårt att berätta vem man är? Men såklart, jag sitter ju bara och ljuger här, jag är inte alls lycklig, jag sitter bara och gråter hela dagarna för att jag är så usel och ingen tycker om mig, buhu. Eller inte ;) 
Nej, de anonyma som kommenterar, om ni berättar vilka ni är så kan ni få veta hela jävla historien, jag skriver ju inte ut precis allt här? Suck..

Sociala måndagen

Igår var jag faktiskt jävligt social för en gångs skull. Började med att Camilla har hit efter lunch och drack kaffe, vi satt ute på trappen och njöt av solen :) Sedan kom Sara hit och vi gick en vända med Winnie och köpte glass på macken, sen träffade vi på Bejjan och satt och snackade med henne en stund. Sedan skjutsade jag Sara till stallet, och när jag kom hem därifrån så drog jag och hälsade på världens bästa Emma som jag inte sett på evigheter! Så skönt att hon mår bra nu :) Sedan åkte jag från Emma till Smedbergsskolan och hämtade Tina och satt hemma hos henne och pratade ett tag, kom hem strax efter nio typ, snackade lite med Sara innan jag fick Norgesamtal ;) 

Jisses, så mycket besök brukar jag aldrig få tummen ut och göra. Menmen, man blir glad av solen! Nu väntar jag på att Madde och Linus ska komma hit och hämta studsmattan de ska köpa av mig. Tänkte ha kvar den först för studsmattor är ju roliga som fan, men sen kom jag på, jag är fan 22 år snart och så jävla roligt är det inte. Kan vara kul någon gång ibland men nja, inte så jävla kul. Inte att hoppa själv. Onödigt att den tar en massa plats här hemma!
Tina har ju en studsmatta, kan dra dit om jag vill hoppa :P 

Nej, nu ska jag ta tag i städningen igen. Och ni anonyma som kommenterar kan ju låta bli att vara anonyma så kanske ni får svar på era frågor, era fega jävlar ;) Eller rent utav maila, min mailadress är inte så jävla avancerad, [email protected]. Mitt nummer finns på eniro också, det är inte hemligt, bara att ringa :) 



Städning

Ska försöka få i mig lite mat/frukost/brunch eller vad fan man ska kalla det strax, sen ska jag städa som en galning innan jobbet! Sedan ska jag städa imorrn fm också, fyfan, det här stället har grott igen "lite" :P 
Sedan får jag ju finbesök imorgon :D ÅH, längtar som en tok! Vaknade imorse och trodde det var idag jag skulle få besök, blev helt knäckt när jag kom på att det var imorgon :P Menmen, bara en dag kvar!
Sen kan jag vara superglad ett tag till :) 

Nej, frukost och städning sa vi, dags att jag får tummen ur...

Fortfarande glad

Så tyvärr till er som vill sitta och se mig klaga, här klagas de fan inte :D

Har precis pratat i telefon i typ 2½ timme, helt jävla underbart! Fortfarande så djävulskt glad, kan inte tro att det är sant, men det är det ju faktiskt :)
Woho!

Ägg!

Nu ska jag koka ägg för typ, första gången. Jag tycker inte om ägg egentligen, men det är ju nyttig och lättlagad mat så jag ska fan lära mig :P Har ju ätit omelett i typ ett år, och det har gått hyfsat :) Har dock inte ätit kokt ägg sedan jag flyttade hemifrån, alltså snart 6 år sedan. Och då åt jag bara äggvitan på kokta ägg, med massa salt. Men nu har jag gett mig fan på att jag ska äta gulan också, om jag så ska svälja den hel!
Men fan vad pinsamt det känns, att jag inte ens kan koka ägg, jag som anser mig vara jävligt duktig på att laga mat annars! Men men som sagt, jag gillar inte ägg så jag har inte haft någon anledning att koka ägg heller :) 

Sedan är jag fortfarande så jävla glad! Dåligt samvete också eftersom jag gjort någon ledsen, menmen, saker och ting blir inte riktigt som man tänkt, men som sagt - jag är glad! Vårkänslor deluxe!

Hemma igen :)

Nu är jag hemma i Vansbro igen, skönt! Har dock haft en superbra helg, fredag så såg jag på film och myste med mamma bara,, igår var jag hem till Sofia, Jens och Peter och grillande och trivdes, mycket trevligt!
Och när jag kom hem så springer Svullo och Korven runt i buren.


Så jävla glad nu, älskar känslan av lyckorus i kroppen ^^

Nu är jag hemma i Värmland :) blev så sent...

img_2484 (MMS)

Nu är jag hemma i Värmland :) blev så sent så jag stannar kvar och myser i Törp inatt imorgon blir det grillning i xär :) bilden är på gammelkatten Murre, 12 år iår!


Snart så!

Blev senare än vad jag tänkt för det tog evigheter vid macken förut, för jag hade fått för mig att tvätta bilen, synd att det var många som fått för sig samma sak, tog säkert en timme. Sedan in på systemet och Ica, sen kom jag hem och kunde börja städa! Så nu är 12 burfack städade, och Barbie och ungarna har fått flytta till den största buren som är 140x60 typ.
Sedan har alla fått massa nytt hö. Borde städa boxen också, men det hinns inte idag, sedan har jag inte nog med sopsäckar till det heller. Dom verkade då nöjda nu när de fick hö, pellets, morot och vatten!
Sedan har jag såklart städat kattlådan och gett kissen massa mat så hon klarar sig tills Sara kommer hit :) Tror dock hon skulle sova här inatt också? Jaja, det visar sig! 

Nu ska jag slänga mig i duschen, sminka mig och packa ihop lite grejer till mig och Winnie, sedan sticker vi! Mamma skulle bju på mat när jag kom till Sörby, sen får vi se om det blir xär idag :)


Utefacken städade. Ena dörren ser jävligt sned ut, kanske den är också. I dont care!



Svullo tog en promenad ute vid mammsen, sötast!

test

img_4887 (MMS)

test


Underbara fredag!

Är inne i ett sånt där lyckorus, varit glad hela veckan! Och det blir fanimej bara bättre! Nu ska jag ner på byn en vända och gå på systemet och tanka bilen, sen ska jag städa kaninburar innan jag drar till Värmland. Ska hälsa på mina föräldrat först, sen blir det väl förmodligen xär. Om jag inte stannar och myser med mammsen. Den som lever får se! Jag är ju ledig hela helgen, så who cares? 



Hittade lite "husmorstips" på missmaddis blogg, läs och njut!
Är du husmor eller riktig kvinna???
Så gör riktiga kvinnor – inget tjafs med nånting!

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips :
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips :
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips :
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:
Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:
Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips :
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:
Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:
Överblivet vin ?????

Nattinlägg

Strax dags att hoppa i säng, jag är dödstrött! Men imorgon ska bli en bra dag, ska städa kaninburar innan jag drar hem till bästa Värmland!
Är så jävla nöjd med livet nu, tjoho! Denna sommar ska bli den bästa!

Det är så jävla skönt att vara nöjd med livet istället för att sitta och vara bitter, om man inte är nöjd med sin tillvaro är det bara att göra något åt det, så simpelt är det!
Nej, sova och njuta av livet står på schemat nu, puss å gonatt!


Almost

Nästan bestämt, lutar åt att jag åker till Värmland i helgen! Nu har jag fixat så Sara matar alla djur åt mig på lördag, skönt! Så nu kan jag vara borta hela helgen om jag vill :)
Åh, jag är så glad! Vet inte om det beror på våren, på kaninungarna, på att jag ska ha trevligt sällskap i helgen, på att jag förmodlien får semester de två veckor jag vill ha, ingen jävla aning, men superglad är jag!
Har dessutom lyckats fixa ledigt från jobbet hela helgen när Robin och Danne har hemkostfest, kommer ju bli gigantiskt! 129 per anmäla som kommer, 93 kommer kanske, wonderful! 

Nu ska jag diska lite medan jag väntar på att min mat blir klar, pommes och chickennuggets! Lat idag, man får vara det ibland också :)

GLAAAD!

Brunt

Jag älskar mina nya linser! Dock är de inte helbruna som de förra jag hade, utan jag tog "hazel brown" denna gång, så de ser typ grönbruna ut. I love it!



They can see!

Idag är bebisarna 15 dagar (skrev nog fel igår, hade för mig att de var torsdag då :P ) och jag tyckte det var på tiden att de öppnade ögonen. Svullos ens hade varat igen, och Korven hade inte öppnat alls. Så jag hade in dem nyss och baddade och baddade, och fick upp deras ögon till slut :) Svullos enklast dock. Så nu har både Korven och Svullo ögon! Snart så tultar de omkring i buren själva :D
Jisses, jag är så kär! Hur kan man bli lika jävla förälskad i kaninungar varje gång?



Och ja, det är blött kring ögonen för att jag som sagt baddade upp dem :)

Onsdag

På bra humör idag med! Bara en jobbkväll kvar nu också, sen är jag ledig hela helgen! Till helgen så ska jag få besök av lite värmlänningar, eller så åker jag dit. Ska bli skitkul! Eller ja, egentligen är det min brorsas kompisar ;) Min brors bästa tjejkompis (och hennes äkta man, som jag för övrigt gick i samma klass som i nian) och min brors bästa killkompis. Jättetrevliga människor! Har inte sett dem på jag vet inte hur länge...
Så det ska bli riktigt jävla kul!

Igår hjälpe jag Svullo att öppna ögonen. Korven vill dock inte öppna än. Svullos kunde jag öppna för hans var igenvarade, vilket de kan bli om de öppnar sent, men Korven har inte en tendens till att öppna, och man kan ju inte rycka isär ögonlocken :/ Menmen, han är ju så liten, han kommer han med! 15 dagar idag, tiden går snabbt!
Svullo är fortfarande nästan dubbelt så stor som Korven, han är gigantiskt!
Men Korven är pigg och livlig och har bra hull han också, så jag är icke orolig :) 

Nu ska jag ut och titta till mina rackare en sista gång, sen slänga mig i säng och sova :) Nattinatti!

test

test


Min gamla

Haha, kom på att jag har en gammal blogg, som jag nu suttit och läst i en stund. Oj vad man tyckte man var smart och vuxen på den tiden när man var 18, men nu tycker man att man var en liten skitunge på den tiden :P Ung och dum! Ung, dum och blåögd dessutom. Den finns här om någon vill läsa http://moen.bloggspace.se/ , jag fick mig då många roliga skratt!

More happy!

Fick både mina beställda linser (vanliga + bruna) OCH Kaninuppfödaren i postlådan idag! Happy happy happy! Plus några räkningar, men de blundar vi för tills slutet av månaden :P 

Sedan vägde jag Egio förut, och han var inte en bjässe på 1,9-2kg, utan låg på idealet 1,7kg, yey!
Det är både en uppfödare från Norge som har visat intresse för honom idag, plus en i Sverige.
Härliga tider! WOHO!

Wiho!

Känner mig på jävligt bra humör faktiskt :D
Nu ska jag fixa soppa till lunch, och hoppas på att min tvättmaskin har centrifugerat så att jag kan hänga tvätt ute i det underbara vårvädret, tjohoo!
min duktiga vovve :)

Rabarber

Rabarbern har börjat kika fram lite försiktigt :D


Men Winnie var nöjd och lekte med den som var kvar sen i höstas :P


VÅR!

I min rabatt har våren kikat fram!

VÅR!

Så jävla gött väder ute, även om de inte är sol, det är varmt och SNÖN ÄR NÄSTAN BORTA! Och det bästa av allt, jag blev nerpissad av en kaninunge idag! Lilla korven som kissade ner mig, en busig rackare som är helt tokvild, vill inte sitta stilla! De är elva dagar idag och har inte öppnat ögonen än, men det är på gång. Vägde dem igår, då vägde Korven 57g och Svullot 101g. Lite skillnad ja!

Och ja just ja, de har fått namn tills jag kan se kön på dem - Svullo och Korven! Sedan ska de heta något på V/W :)


Nu ska jag slänga mig i duschen, kaninkiss full hela benen, inte fräscht :) Jag slapp att bli kissad i ansiktet iallafall, det brukar kaninungar ha en tendens att göra när man kollar kön på dem. En gång blev jag kissad i munnen, glamoröst liv att vara kaninuppfödare!


Svullo och Korven, ingen storleksskillnad alls va? Och ja, de sitter exakt liakdant på bilden så det är ingen som sträcker ut sig mer än den andre :)

Ny "design"

Gjord i paint, haha. Jaja, så less på den förra så denna får väl duga tills SARA FÅR TUMMEN UR OCH FIXAR MIN DESIGN! Tyvärr är jag så kass att jag inte kan htmlkoder osv, så ja, paint är det enda jag kan, haha. Jaja, lite nytt iallafall!

Barbies ungar 8 dagar

Ojojoj, lyckades inte få en bra bild då de vägrade ligga stilla, men vilken jädra skillnad det är på Barbies ungar! Eller V-kullen kanske vi ska kalla dem, eller kull 11, en jävla skillnad på dem är det iallafall! Inget fel på någon av dem, pigga och runda om magen bägge två, men den stora brås väl på mamma Barbie som väger en bra bit över 2kg, och den lilla på pappa Eskil som ligger runt 1,5kg :) Eskil har väl förmodligen dvärggen också.. 

Ska väga dem imorrn om minnet är med mig, men vad ska man gissa på? 60 och hundra gram? 80 och 130? Den stora är ett riktigt svullo iallafall, jisses!
Nu kan de även öppna ögonen närsomhelst, mys!


Kaninsnack

Ja, dålig på att uppdatera, som vanligt.
Gick tyvärr åt helvete med Taras ungar också då hon stötte bort dem, menmen, vad ska man göra? Så nu finns det bara 2/12 levande ungar, skitliv! Men men, det var två förstagångshonor och en "oerfaren" hona, så man ska ju inte förvänta sig för mycket. Ändå känns de lika hårt varje gång :(
Brynis gick tom också.
Anna parades om i torsdags iallafall, och i måndags parade jag Tara, Brynis, Ussi och Elsa. Tara och Brynis fick massvis med lyckade parningar iallafall, Ussi och Elsa såg jag ingen lyckad parning på. Men bägge två var skitgriniga mot hanarna igår när jag försökte igen så förhoppningsvis fick de till någon parning när jag inte såg.

Så vi hoppas de tar sig! Nu vill jag ha babyboom med överlevande ungar. Hemskt egentligen, jag har varit uppfödare sedan 03, alltså 8 år iår, och man tror att man blir härdad, men det blir man inte. Visst, jag kan avliva kaniner och slakta dem utan större problem, men då är man ju inställd på det. När de dör utan förvarning, DÅ är det hemskt. Som när Oskar och Urban dog i vintras, riktigt jävla hemskt. Oskar var ju min kelgris! Urban klarade jag inte av att ta bort själv, det fick pappa göra när jag åkt hem från Värmland, jag ville inte ens vara med, så jävla hemskt.
Om det behövs akut kan jag avliva kaniner, men det är ju inte precis kul, jag slipper hemskt gärna. 

Menmen, man ska tänka positivt, jag är superglad över mina två svarta ungar som lever och numera är superrunda! En är jävligt stor och en är mindre, men Eskil (pappan) är ju en liten plutt så den ena brås väl på morsan (som är stor)  och en på farsan ;) Den lilla har förmodligen dvärggen :) 


Om man nu ska fortsätta nördsnacket, så ska jag berätta att när man tog fram dvärgväduren så parade man fransk vädur och hermelin, och hermelin är en dvärgras och har dvärggen, som absolut inte är någon fara i enkel uppsättning, men i dubbel uppsättning så blir det ungar som man kallar "muppar", som är missbildade, vissa mer och vissa mindre, och de överlever oftast inte. För det mesta kan de inte äta och dia normalt, så de svälter oftast ihjäl. Det mest humana är att avliva dessa vid födseln.

Och eftersom dvärgväduren är en "blandras" med hermelin, så inträffar det även att dvärgvädurarna har dvärggen. Vissa syns det på, vissa gör det inte. De djuren med dvärggen blir oftast mindre. Jag fick muppar i en kull en gång, den ena var gravt missbildad, den andra muppen hade bara smal rumpa. "Muppar" brukar man kunna känna igen genom att de har breda skallar med långt mellan ögonen, smal rumpa, och korta framben. Bakbenen kan även vara vridna. Bilderna nedan är på den gravt missbidlade muppen jag hade. En normal unge ur samma kull som jämförelse bredvid.



Photobucket


Photobucket
Muppen vägde ungefär hälften av vad den normala vägde, men hade ändå bredare skalle. På andra bilden ser man även bakbenen som var vridna, som simfötter ungefär, och de extremt korta frambenen. Och ja, på första bilden ser bak definitivt skillnad på rumporna. Ungarna är 2 dagar på bilderna om jag minns rätt, och de är av samma färg, alltså svarta. Men man ser ju att muppen är betydligt ljusare, alltså inte lika utvecklad. 

Dock är jag lite glad över de döda ungarna jag fick, för båda döda kullarna förde med sig något positivt. Jag vet att Tara kan få ungar, och många ungar trots sin lilla storlek. I den kullen blev det dessutom en av varje färg. Fullt genetiskt möjligt med den parningen, men jävligt ovanligt. Utfallet följer för det mesta inte genetiken till punkt och pricka :P
Och i Annas kull, där de dog direkt, var det 2 viltgrå, en svart och en viltblå, alltså bär Lupus på blåanlag också! Visste sedan han bodde hos Anna förra sommaren att han bär på enfärgat, då han fick svarta ungar, men att han bar på blått var ett önsketänkande. Passar perfekt för mig som avlar på blått och svart! Eftersom han dessutom bara har viltgrått i stamtavlan så befarade jag det "värsta", att han kunde vara renavlad. Att han bär på dessa vikande anlag är inte så positivt om man hade avlat på bara viltgrått, då enfärgat kan förstöra mellanfärgen, men för mig som har honom som "projektkanin" för att få fram fina blåa och svarta, så passar det perfekt!


Till sist bjuder jag på en bild på mina två överlevande ungar. Dock några dagar gammal bild, men man ser ändå skillnaden lite. Den lilla till vänster. Idag är de åtta dagar gamla. Inom någon/några dagar öppnar de ögonen :)


Vidrigaste jag sett

Kom hem från jobbet strax efter fyra. Gick in till kaninerna direkt för att se om Brynis fått unagr. Det hade hon inte. 
Men jag hittade däremot en halv(!) unge i Barbies bur. Kollade boet, där var bara de två svarta kvar. Om det är hon som ätit upp dem, eller om det varit några råttor där (som en annan uppfödare hade på förslag, är tydligen ovanligt att honorna äter flera dagar gamla ungar, de äter dem oftast redan vid födseln om det händer. Jag vet inte, jag har aldrig varit med om det.)
Hittade bara överkroppen och huvudet av en blå, den andra var spårlöst borta. Uuuusch! Stackars pluttkanin! De andra två bådde dock bra, även alla fyra i Taras bo. Och nu är jag 99% säker på att det är en av varje färg. Roligt! Någonting roligt iallafall.
Känns lite tråkigt nu, 6/12 födda ungar döda. Blä! Menmen, den ena förstagångshona och den andra en hona på 5 år som inte haft ungar på två år, lite ringrostig. Jaja, hoppas att de som lever nu klarar sig :) 

Nu ska jag dra till Mora och hämta Sara. Hoppas Brynis klämmer ur sig ungar under tiden :)
Lupus