Det tar sig!

Glömde skriva förut att jag vägde mig på gymmet förut. Senast jag vägde mig var i aug när jag och Linn var dit å simmade, då vägde jag 49.
Nu vägde jag 52! Tre kilo uppåt alltså!
Jag är överlycklig, att det var så nyttigt att bli singel :D

Bra dag!

Jag är frisk och kry, och har hunnit med en del idag.
Det började dock inte bra, jag försov mig och vaknade 10.
Gick iväg efter en kvart när jag fått på mig kläder, men det tog en hel jävla halvtimme att gå till skolan i det här jävla skitvädret, det snöar och blåser. Det är dock en väldigt rolig lektion och rolig lärare, så jag gick dit ändå fastän att jag blev 45 min sen. Vi fick tillbaka proven vi gjorde för typ 2 veckor sedan.  Jag hade inte tränat på inför det, på sin höjd läst igenom det en gång, så jag trodde jag skulle gå IG eller högst G, för de kändes inte så värst bra när jag skrev provet heller. Så fick jag MVG! Haha, jag skrattade rakt ut, dom trodde nog inte jag var riktigt klok, haha. Men de va fan det roligaste som hänt idag!
Sedan var det lunch, och det var ingen höjdare.. Mjölkmakaroner och äckelfalukorv. Menmen, blev mätt iaf. Åt falukorv och sallad och smörgås.. 
Sedan hade vi mentorstid, och jag och mina kamrater i sp4 hade ett seriöst snack med patrick, och de var lika bra att erkänna: Ingen av oss kommer bli klara innan jul, tyvärr.
Så vi sa att vi ska försöka hinna klart med de kurser vi bara har nån grej kvar i, så får vi väl ta resten på komvux eller nåt.. Ska boka in en möte med syon. Kändes dock gött att "erkänna" det hela!
Sedan drog vi till ungdomsmottagningen, så frågade jag barnmorskan om hon hade någon ledig tid så att jag kunde passa på att kolla om jag fått nån jävla svamp av penicillinfan, men allt såg fint å bra ut, så de va gött.

Efter det trevliga besöket så drog vi till gymmet, nu när jag äntligen blivit frisk, och sedan simmade vi efter. Känns som att det kommer vara träningsvärk imorrn! Känns fan redan... Linn hittade skjuts hem, så jag skulle ta påsen med hennes grejer och passa på att hänga upp dom när jag ändå skulle hämta min dator där. Och när jag kom upp dit kom jag på att jag glömt påsen. Då var de bara att gå dit igen och hämta påsen.
Och sedan upp för trapporna igen. Detta var ytterst plågsamt på grund av den begynnande träningsvärken! När jag kom upp och började hänga upp grejerna såg jag att de inte fanns någon bikini. FAN! Ringde Linn, och hon kanske hade glömt den i duschrummet...
Bara att gå tillbaka igen, men då orkade jag inte gå upp till henne igen, så den fick följa med hem till mig.
Gick in på jobbet på vägen hem för chefen hade ringt, och jag fick jobb på lördag fm och söndag em. Perfekt. Har ju bara jobbat 3 pass denna månad, så jag jobbar så mycket jag kan denna vecka så jag får några pengar alls nästa månad...

Till slut kom jag hem, och då hade jag fått lönebesked. Fick mer än vad jag hade räknat med! Det kändes prima! Dock behövs det väl sparas en massa, tills nästa månad och tills när jag ska flytta, om allt går som det ska,  1 mars.

Ska ringa imorrn och säga upp lägenheten och ringa vansbrohem och söka nytt, om jag inte sagt det.
Dessutom kom min julklapp till mor och far på posten idag, och den blev skitbra! Bara två bröder kvar att köpa klappar till.. Känns bra! Köper bara till familjen iår, är snål. Har ju iallfall 11 julkort för 1,50 st som jag ska skicka ut!

Blev ett långt inlägg idag. Är väl bra att det blir ett sånt för en gångs skull.


Just det..

Rökfri i en vecka idag!
Dag 8 utan cigaretter eller snus! Duktiga mig :)

Sjuk + flyttsugen

Fortfarande sjuk. Tillbringat lördagskvällen med datorn i knät och kollat på familyguy+simpsons+dansbandkampen. Nu går det nån rysare eller liknande på sexan, men jag ska snart överge tvn och gå och sova tror jag.
Haft ont i huvudet och känt mig allmänt förkyld idag. Jävligt förkyld.
Började dagen med en cocktail  på 4 piller. Kände mig som min morsa. Penicillin+2värktabletter+ppiller. Blir nog samma frukost imorrn om jag mår likadant. Dock sista gången jag tar penicillin, yey! Ska fan vägra käka penicillin i framtiden, fyfan vilka tio dagar de har varit. Jag har dock varit tacksam över katterna idag, de har varit så lugna och snälla. Inte ens varit dryga och luggit och gosat med mig så det blivit för varmt, eller hoppat på min mage. Men jag har nog varit läskig eftersom jag nyser var femte minut, kanske. Jaja, snälla har dom varit iallafall, annars blir jag lätt galen på Betty iallafall, som klättrar i gardiner, mördar blommor, snor saker från mig och har sig.
Orkade inte laga nån spec mat idag, så det blev stekta kantareller (lyx förvissa, bara jävligt gött och lättillgängligt och lättlagat för mig), varma koppen med svampsmak och en smörgås med salami som passerat min matstrupe idag. Och lite chipsrester imorse. Man orkar inte så mycket när man är sjuk.
Vilket tar mig in på nästa ämne. Jag tänkte köpa pizza förut, men orkade inte gå ner på byn för att sedan komma hem med kall pizza. 

Så jag har bestämt mig för att ringa på måndag och säga upp min lägenhet, och sedan ringa Vansbrohem och söka. Kikade på internet lite, och de hade en tvåa som var ledig den 1 mars, perfekt! Dessutom 300kr billigare än den jag har nu, det skadar ju inte det heller.  Jaja, vi får ju se hur det blir med allt.
Flytta vill jag iallafall. Inte bara pga pizzagrejen, utan för att det är drygt att bo här uppi överhuvudtaget. Bra, men samtidigt dåligt. Plus att jag har hört mindre bra saker. Den som vill veta vad kan fråga mig irl.


Bild fråni torsdags när jag städat kaninbur.

KORT!

Idag fick jag julkorten! Och de andra korten jag beställt. Finfint blev det :)
Får se när förstorningarna och almenackan kommer.

Komsikomsi...

Har beställt lite grejer som jag vill ska komma snart. Bland annat nummerbrickor + halsband från Pet Direkt till katterna, så att de kan få gå ut sen, och sedan lite kort och grejer från fujifilm eller vad det heter. Dock borde korten komma idag tycker jag, för jag beställde dem i söndags om de skulle komma efter ca 3 arbetsdagar.
Gjorde julkort i photoshop som jag beställde, få se hur de blir..

Penicillin

Ah, dumma penicillin. Mitt piss luktar apa, och jag tror inte mitt underliv gillar kisset, för det är svullet och svider på något konstigt
Jaja, bara 5 dagar kvar på kuren, hoppas det går över snabbt.. Usch..

Ja just ja

Idag är det andra dygnet som jag är rökfri. Håll tummarna för att de håller denna gång!
Idag ska jag försöka städa och greja, känner mig hyfsat pigg idag faktiskt.

Sjuk och uttråkad

Ja. Nu sitter jag här en lördagkväll. Jag har så tråkigt och det finns inget roligt på tv, så jag sitter och kollar på Dansbandkampen, Dansbanskampen! Fan, jag som hatar dansband. Men det är stjärnor på is på furan och nån sportskit på sexan, så det finns inget mer att välja på helt enkelt, tyvärr...


Japp, halsfluss är de som gäller här hemma. Dock känner jag mig hyfsat frisk idag, men jag äterfortfarande penecillin ju, så det blir en lugn dag. har bara tagit 4 av 20 tabletter så, det är en bit kvar!

Nej, nu ska jag fortsätta spela mobilspel och kolla på dansband. Suck.




Fishermans Friend, hjälper en sjukling


Seg dag.

Idag har jag inte gjort ett skit, sliten efter helgen. Legat i soffan med datorn i knät och kollat på dåliga tvprogram hela dagen, förutom när Linn kom förbi och vi drog till Brogrillen och käkade bakismat och pratade om gårdagens bravader. Fullträff.

Tänkte vara nyttig nyss och tvätta lite då jag har tre korgar fulla med tvätt, men då var tvättstugan upptagen. Jaja, den är väl kanske ledig sedan, vi är typ bara två som tvättar i det här huset så.

Blev upplyst igår kväll om att jag har prov imorrn tydligen, så jag blir väl tvungen att plugga lite rättskunskap. Suck.


Väldigt lyckad helg dock! Kom hem halv sju imorse, väldigt rolig efterfest hos Linn och senare hennes granne Joel, men livemusik och trevligt folk.
Bilder osv kommer väl upp på bilddagboken och kanske facebook sen om jag orkar. Kanske blir någon film upplagd på fejjan också.

Hejja!

Klart

Hemkommen, men det blev bara jag å Linn.
Så nu är jag brun och fin och uppfräschad av bastun. Svettades dock som en gris, så nu blir det duschen!

Ikväll

Ikväll så ska jag till Emma på innflyttningsfest.
Väntar nu på att höra av Moa och Linn, så ska vi sola å bada infrabastu.
Ja, vet inte riktigt vad jag ska skriva.

Har inte kommit på den tredje planen än.

KU kom idag! Så nu har jag suttit och lekt kaninuppfödare ett tag.


Tre planer

Plan 1.
Jag ska fanimej sluta röka och snusa. Nu börjar de bli dyrt. En hel jävla dosa idag, dock har jag varit duktig och bara rökt 3 cigg. Men det blir en till snart tyvärr. Dyrt och drygt. Efter helgen så ska de fan vara till ända!

Plan 2.
Jag ska nog flytta. Till något mindre, nere på byn. blir nog att ringa till Vansbrohem någon dag som jag kommer ihåg och säga att jag vill ha en lägenhet nere på byn om 3 mån, för jag vill helst inte betala dubbel hyra.
Känns onödigt att ha ett rum jag inte använder, sen bor jag så långt bort i helvetet.
Inte bra för mig som inte har bil nu på vintern, jag får så ont o händerna och knäna av att vara ute för länge. Sedan måste jag ha hjälp om jag ska handla hyfsat mycket eller köpa kattsand, för jag orkar inte bära mycket så långt = det klarar inte knäna av, känns som  om dom ska gå av.

Så nej, mindre lägenhet nere på byn tack.

Plan 3.
Ja, jag hade tre planer förut när jag tänkte. Men nu är den puts väck. Återkommer

Dagen

Vaknade vid elvatiden då micke ringde, sen kom han och hämtade mig och så åkte vi till skolan och åt. Sedan drog jag och Linn hem till mig, sen drog hon väg och jobbade. Sedan har det inte hänt så mycket. Jag har sett på tv. Innehållsrik dag?

Bjuder på en bild.. Haha, inställningen "darker skintone" på kameran


Gött.

Kom hem för drygt en timme sedan, och nu har jag inga inbokade lektioner eller jobbpass för resten av veckan, härligt!
Men måste nog gå till skolan ändå imorrn, iallafall plugga. Kanske ska ta en läsdag och läsa ur den där engelskaboken på typ 400 sidor?

Det stinker parfym i min lägenhet nu. Jag skulle städa kattlådan, så jag lyfte upp kattlådan och började sopa bort sanden som hamnat utanför. Då sätter sig Betty och skiter där i hörnet! Gah, blir så galen. Så då fick jag torka skit från golvet innan jag kunde skyffla skit. Gött. Ialalfall, det stank bajs i hela lägenheten, så jag maskerade lukten med billig parfym :P

Tänkte lägga in lite bilder på bilddagboken men det var slut på batteri i kameran. Surt, när jag äntligen hade orken.
Nej, nu ska jag glo på lite b-program på sexan som går på natten, sen blir det sängen. Byta till nya härliga sängkläder kanske? Den som lever får se..



Kul att lite nytt folk börjat kommentera! Hur har ni hittat mig?


Snart dax..

Nu drar jag till jobbet. Lång dag igår och idag, skola från morgonen och sedan jobb. Jobbar nog till kvart över 10-halv elva. Får dock buara betalt fram tills kvart över. Surt!
Hoppas jag jobbar med någon snabb, vågar aldrig lita på det där jävla schemat. Hejs!

Gårdagen

För tillfället sitter jag på rättskunskap. Det är intressant, vi sitter och klagar på våran konstiga kommunledning.

Glömde skriva om gårdagen igår. Jag var i skolan först och var på engelska på förmiddagen, sedan gick jag på lunch.
Efter lunchen gick jag och Moa och solade och badade infrabastu. Det var riktigt häftigt! Man svettades så att det bara rann av kroppen! Sedan kände man sig utvilat efter, det var jättehärligt! Efter det hade jag historia.
Sedan avr det bara att skynda sig hem och städa och diska lite, då hyresvärden skulle komma och hämta hyran, och sedan skynda mig till jobbet vid fem, och sen jobb ända tills halv elva.
Samma sak gäller idag, men lite annorlunda lektioner. Jaja, man ska veta att man lever, dock hade jag helst legat hemma i soffan typ.

Ska tigga hjälp av Micke idag så jag kan köpa kattsand. Jag har för klena armar och knän så jag orkar inte bära 10kg kattsand hem själv, så han ska skjutsa mig :) Det börjar stinka i kattlådan nu, är alltför lite sand så den blir inte luktfri även om man städar den ordentligt

Hörs ikväll!

Svar på tal.

Kom på en liten rolig dialog jag hade förra måndagen när jag var hos tandläkarn i Hagfors.

Först så klagade tandsköterskan på min tungpiercing:
"Jag ser att du har en sådan där piercing (med konstigt uttal)"
"Ja, det har jag"
"Du vet att sådana där är farliga för tänderna va?"
"Jo då, men jag leker inte med min som andra gör" (dock gör jag det ibland, men försöker låta bli)
"Men man kan råka bita på dem i sömnen"
"Det kanske man gör, men jag vet vilka risker jag tog när jag tog den"

Sedan kom tandläkarn in och kikade, och han kommenterade också.
"Jaha, jag ser att du har en sådan där piercing"
"Japp, det har jag"
"Du vet att tungan kan ruttna av sånadär va?"
Då blev jag lite putt och trött på allt tjat om den.
"Ja, men nu så är det över ett halvår sedan jag tog den, jag skötte om den under läkningen precis som man ska och den har läkt perfekt och har varit helt läkt hur länge som helt. Jag avr ju inte så dum att jag inte läste på lite innan jag gjorde den. Jag tror inte att den börjar ruttna på något magiskt sätt nu precis."
"Ja, jo, det kanske är sant" (lite osäkert)


Blä, blir lite trött på sådana där människor. Jag tror att tandfolket vill att man ska vara en sådand är liten fin pryd person som inte har några piercingar och och säkert inte tatueringar heller, och att man aldrig ska ha tagit en snus eller cigg i hela sitt liv (För dom har säkert inga piercingar och har säkert inte provat en snus eller tagit ett bloss i hela sitt liv)

Mina tänder och tandkött såg perfekta ut men ändå så klagade tandsköterskan på att jag rökte, det är inte bra för tänderna och tandköttet, även om jag ljög och sa att jag bara rökte på helgerna och hade smakat någon snus ibland. Haha.

Det enda negativa på besöket var att jag har tappat en tandbit som jag känt av länge. De slipade lite men den känns fortfarande, dock mindre.
Det berodde säkert på piercingen enligt tandsköterskan. Dock förstår jag inte hur det gått till, då tanden sitter långt bak och jag knappt når den med tippen på tungan.



Underbara tandläkare. Nästa år får jag betala och säkert höra en massa mer klagomål på min piercing och "helgrökning". Jippie!


Lurigt

Tre för mig helt okända personer har kommenterat mitt senaste inlägg. De enda andra som brukar kommentera är Jin och Ellen någon gång ibland. Jaja, det är trevligt :)

Idag var jag och Linn och solade efter skolan. Moa skulle ha varit med så vi skulle ha testat infrabastun, men hon flippade ur pga Patriks skolpress så vi skippade bastun för denna gång. Jag solade dock 909 sek, haha.

Sedan gick jag till Ekonomoen för att vänta på att broder skulle fixa pengar till hyran åt mig. PAssade på att fråga Knut om sofforna i farmors hus, om jag kunde låna dom när brorsan kommer och hämtar sin soffa. För jag vill inte köpa någon billig soffa bara för att, om jag ska ha en soffa ska de vara en jag vill ha. Har spanat in en på IKEA men den kostar ju typ 9000, och så mycket pengar har jag int eliggandes för tillfället. Men Knutte sa att jag skulle fråga Kåre, och för han var det helt okej, bara om jag inte slängde dom när jag haft dom klart ;)

Pratade med min kära farbror om huset lite mer också. Så nu är det typ bestämt, att jag ska ha huset när jag har råd. Han pratade om att han skulle fia kommunalt avlopp och vatten och jordvärme, men för tillfället hade han inte 250 000 liggandes, haha. Men härligt om det skulle vara fixat tills att jag tar över, så slipper jag krångla med det då.
Åååh, ge mig körkort å jobb i Norge så jag kan flytta in och börja fixa med mitt hus.

Detta har varit en deppdag efter kaninungarnas bortgång. Trodde inte jag tog det så hårt. Mene fter en paus på två år blir man tydligen blödig. Hade tänkt plugga massvis idag men jag har inte orkat. Nya tag imorrn. Ska försöka ta mig upp i tid för en gångs skull, och komma till skolan till 8.15. Lycka till.

Bild på Trolle från förra veckan när han var här på besök :)


Ny design

För att göra mig lite gladare bytte jag design och färg på bloggen. Glatt gul


Det är över.

Kaninungarna är döda. Tog bort den nya bloggen.
Suck. Trodde inte jag skulle ta det så hårt, trodde jag var härdad efter dödfödda kullar och döda ungar förr i tiden.
Men antar att jag blivit blödig igen efter 2 år utan kullar.

Ny blogg

Igår fick jag kaninungar.
Idag fick de en egen blogg. http://linamoen.blogg.se/sorbys.

Nu ska jag ut i nattkylan och ge mamma Sally vatten, mat  med några extra solrosfrön i och en saftig morot.

Min plan och dröm

Nu när jag är singel och ensamstående så har jag funderat på hur jag vill ha min framtid, utan att ta hänsyn till någon annan.
Och nu har jag en plan, och en dröm om hur min framtid ska bli.
Först och främst så ska jag få klart skolan och körkortet.

Sedan ska jag försöka få ett jobb i Norge. Om jag har tur och får ett lika välbetalt jobb som min storebror har  så ska jag först och främst betala tillbaka det jag är skyldig min bror (lånat av honom till hyran nu när jag går i skolan, så jag överlever), sedan så har jag tänkt försöka spara 15 i månaden. På tre år har jag då fått ihop 540 tusen.
Det får man ett väldigt fint hus för här i bygden!

Men sedan gav mig min farbror en väldigt bra ide för någon vecka sedan. Han frågade om inte jag skulle vilja ta över min farmors hus i framtiden.
Ja gud, det vill jag verkligen!

Jag vet dock inte om han menade att jag skulle få det, eller köpa det för en billig peng. Kan då inte tro att han tar något överpris iallafall.
Åh, härliga Äppelbo. För er som kommer ihåg så bodde jag i det huset första året jag gick i gymnasiet, tillsammans med min farmor aug-nov tills hon åkte in på sjukhus och senare dog i januari. Hon blev 92½ år gammal.

Jag trivdes verkligen i det där huset, så därför känns det så bra att ha blivit erbjuden detta. Då kan jag gå och smida planer i flera år, utan att ha någon press på mig. Istället för att nöja sig med något hus som finns till salu den dagen det blir dags att köpa hus, för så överdrivet stor är inte kommunen, och så många hus finns inte till salu. Hos den lokala mäklaren brukar det finnas 10-15 hus till salu, och då gäller det hela kommunen, alltså utspritt på alla fyra byar.

Och jag har redan smitt planer för mitt hus. Det är en liten veranda nu, men jag vill ha en stor. Min lillebror som utbildar sig till snickare får såklart hjälpa mig med all renovering.
Sedan har jag planer på hur man ska bygga om hela köket, kanske slå ut väggen mellan köket och lilla kammaren, så man får ett jättestort kök. Jag har alltid velat ha fullstor kyl och frys bredvid varann, så det ska de då få bli. OCh diskmaskin, det har jag aldrig i hela mitt liv haft. Det jag älskar mest i hela köket som det är nu är att det är ett stort gammaldags skafferi, som man kan gå in i. Mys!

Sedan ska såklart uthuset/bodarna byggas om helt helst, för de är urgamla. Och ett ordentligt fint kaninstall såklart!

Sedan har jag funderingar på att ha några får, för en vallande BC har jag alltid velat ha. Lämpligt nog så finns det en Bordercolliekennel i Äppelbo nu...

Åh, så många planer, kan nog inte ens skriva ned alla. Om jag får köpa huset billigt så kan jag ju tillochmed köpa det medans jag jobbar i Norge, och renovera det under tiden på helgerna/veckorna när jag är hemma.

Tack till er som orkade läsa allt.