Iphone!

Tjoho! Tappade ju min telefon i toaletten igår, den ligger på tork men jag är tveksam på att den kommer att fungera som den ska till 100% igen. Den "ramlade" isär när den ramlade ned där i så det kom ju verkligen vatten överallt...
Så nu har jag beställt en Iphone! Tyckte jag behövde pigga upp mig själv lite eftersom jag vart så nere på senare tid, och jag har ALDRIG ägt en ny och lite modernare telefon, så nu var det dags tyckte jag.
Så någon gång i veckan kommer förhoppningsvis min nya telefon, då de skulle ta 2-5 arbetsdagar. En Iphone 3GS, woho!

Idag har jag mått skit hela dan. Jag har känt mig febrig, och ont i huvudet. Ont ont i den där jävla armen jag vred fel igår. Usch. Kunde inte ens skära kött förut när vi skulle äta innan P åkte, så han fick skära åt mig. Hur patetiskt känns inte det? Tvungen att få uppskuren kött som en liten unge. Jag är så jävla less på att vara sjuk varje jävla dag, varför kan man inte bara slippa? Sååå hemskt less. Orkar ju inte bära in ved med bara en arm heller så nu var jag tvungen att ha på svindyra elvärmen om jag inte ska frysa ihjäl. P erbjöd sig att hämta in lite ved, men han skulle inte hinna så mycket eftersom han var tvungen att åka, och om de bara skulle räcka en halv dag så kändes de onödigt att han ska stressa och slita ut sig när han skulle köra bil i 4h. 

Nej, less på att alltid vara sjuk som sagt. Men mamma tyckte synd om mig så hon kommer hit imorgon och hjälper mig med lite smått och gott, min älskade mamma! Måste göra en riktig storstädning i huset innan lilla Luna flyttar in, de där småbusarna brukar kunna leka med det mesta och hitta det mesta ;)

Utställning Skeer, Orsa

Utställningen idag gick super!
Unok 94,5p
Elsa 94p
Egio 93p
Vild 92p

Jag har ALDRIG fått 94,5 på en enskild kanin förut, och dessutom egenuppfödd! SÅ glad! Dessutom är ju båda föräldrarna tyska importer (Brynis och Oskar) så jag trodde inte pälsen skulle hålla för några högpoängare, så jag är SÅ nöjd! Och "God" på rasprägel.
WOHO!

Elsa var lite hård bak men hon vägde inte så mycket, så henne kan jag göda lite så borde hon knipa en halv- en poäng till. Egio är lång och har lite strama öron, så de fick han avdrag för. Ingen kommentar om öronen dock, men de drar ned rasprägeln. Tack vare att det var hyfsat lite kaniner där (runt 110 om man drar bort de saknade kanske, 129 anmälda om jag minns rätt) Så knep jag en sjundeplats. Men nummer sju av över hundra kaniner är inte dåligt!
Inga stora pokaler så jag tog en skitsnygg och skitgo leopardmönstrad fleecefilt som pris :)

Unok vägde också hyfsat lite så jag kan mata på honom lite också så kanske han kan knipa en 95a, DET skulle vara great!

Träffade en trevlig nybörjare som var på sin första utställning också, så henne hoppa jag se mer utan! Vi pratade lite om om vi ska göra sällskap till Tierp :) 
Tog lite bilder, lägger in imorrn, iallafal,  NÖJD!
Winnie skötte sig exemplariskt iallafall, som vanligt :)

94,5 är förresten det först jag fått på ett enskilt djur, och den högst poäng en av mina uppfödningar fått i klass A. Uppfödningen går framåt! Så roligt när man får lite resultat :)

Happy

Att man kan bli så glad för några fina ord. Tack Stig för de fina orden, och tack för att du tog hand om min hund när jag inte kunde, tack för att han fick det allra bästa hemmet han någonsin kunde få!
För er som inte vet, så köpte jag Tyson när jag gick på Lillerud, då var han fem månader gammal. Sedan när jag flyttade upp till Dalarna igen så fick jag inte tag i någon djurtillåten lägenhet, utan han fick bo kvar hemma ho mina föräldrar. Men min mamma är sjuk, så hon orkade inte med en valp på ett drygt halvår och en unghund på 1½ år. Sedan dök Stig upp som var en kompis till min pappa och han och Tyson föll för varandra direkt. Han bodde hos honom på foder ett år innan han köpte honom, och där fick han som sagt det bästa hemmet han någonsin hade kunnat få! De trivs såå bra tillsammans.
Även om det tar emot att säga det, men jag och Tyson klickade inte riktigt, inte som jag och Winnie gör. Han både var och är en helt underbar hund, men vi fick aldrig det där "perfekta" bandet. 
Winnie och jag klickade direkt hon flyttade in. 

Så jag är så underbart glad att Tyson fick det hemmet han fick, helt underbart! <3

Sängdags!

Har tänkt åka senast sju imorgon bitti, då jag ska in i Mora på morgonen och hämta en kattlåda som jag köpt, ska ta en timme att åka till utställningen men om jag åker senast sju har jag två timma till godo, det går vi hoppas räcker :)
Spännande dag iallafall. Dammsög ut bilen lite förut, var som om en höbomb slagit ned. Nu är den hyfsat ren iallafall, lite höskräp som sitter kvar bara, men det tar jag bort sedan när det blivit varmare, lite kallt att städa bilen utomhus nu :P
Sedan åkte jag och hämtade Alfred. Så vi har städat kaninburar (jag skyfflade skit, han lekte med Winnie och la in nytt hö i burarna), busat massa med Winnie, lagt pussel, ätit smörgås och bakat tigerkaka. Sedan kom Madde och Linus och hämtade honom och då bjöd vi på kaffe (som Alfred fixat, han måttade upp kaffet iallafall ;) ) och nybakad kaka. Riktigt trevligt! Sedan har jag varit och tagit ut pengar och handlar lite matsäck till imorgon, och så bakade jag någon egenkomponerad pasta/tacogratäng, det var gött. Sen såg jag på film och fixade klart ute vid kaninerna. Så imorrn är det bara att packa ihop allt, fixa godis till Winnie, packa kaniner och åka. Ja, och dricka typ en balja med kaffe först ;) Ska ladda kaffebryggarn nu innan jag går och lägger mig. 

Håll tummarna för mig imorgon nu! Gonatt!

Winnie med det gamla hösilaget som vi slängt ut, är typ tre gånger så mycket kvar som vi ska slänga ut, uff!

Friday

Idag har jag lite planerat iallafall! Ska ut nu strax och städa bilen lite, har hö precis överallt! Får kanske två tioåriga tjejer med mig till kaninutställningen imorgon, och dom kanske inte vill sitta i hö :P Är hö som sagt överallt nu förutom på förarsätet, haha.
Sedan ska jag hämta min lilla kaninhjälpreda Alfred. Var och hälsade på honom, Madde och Milton igår och frågade om han skulle hjälpa till att städa kaninburar, han kunde få vara kanin och hundvakt och kasta leksaker åt Winnie, och de ville han :P
Sedan måste jag klippa klor och fixa transportburar inför imorgon också.
Sedan borde jag städa här hemma. Jaja. Finns saker att göra!

Me and my love på julafton :)

WOHO

Hittade min usb-kabel! Låg under en kudde på kökssoffan :P Så ikväll ska jag se till att få ut en annons på kökssoffan och skolbänken som står ute på balkongen. Hade ju tänkt måla om kökssoffan, men jag har inte med den i beräkningarna för mitt nya kök, så det är lika bra att sälja den :) 

Nu ska jag dra mot Grannis :)

Uppdatering

Dålig uppdatering på sistone, men jag har inte mått bra, och jag tycker det är skittråkigt att läsa andras deppinlägg så jag har struntat i att skriva helt enkelt. Vissa saker har hänt, men inget jag vill skriva här. 
Men idag är det torsdag och då kommer min underbara hem! Jippie :D


Jag och Winnie har nyss varit ute och hämtat ved, passade på att borsta henne ute en omgång med furminatorn också. Tror att hennes "efter-löpet-fällperiod" har kommit nu, hon fäller som en tok! Hon ser riktigt gammal ut, hennes hårstrån är ju vita längst in, så när de sticker fram eftersom hon fällt ojämnt ser hon ut att ha en massa vita fläckar överallt, hehe. Men nu är en hel del borta, min gård fick ett fint pälslager, det kan småfåglarna glädja sig åt :) Kastade lite inne åt henne också, brukar inte göra det så ofta då jag inte vill förstärka hennes fixering vid pinnar, men nu när hon var så snäll och stod blick stilla medan jag borstade henne så tyckte jag hon förtjänade en riktigt bra belöning. Och hon blev så glad! Hon hade pinnen i munnen när hon kissade till och med, hehe. 

Sedan var Renate här en snabbis när hon hade slutat jobbat. Typ 5 min, men det var trevligt :) Nu ska jag äta lite av det goda brödet jag bakade igår. Inget recept, såklart, men jag inbillar mig att det är nyttigt :P Massa goda frön, lite rågmjöl och lite kli, mums!

Sedan ska jag dra mig mot Granngården och köpa hundfoder och kattfoder. Tror det blir Pro Plan, samma märke som jag har till Winnie, för det är jag nöjd med. För snart flyttar min lilla flicka hit! Men förslag från uppfödaren ska hon heta Luna. Jag har så svårt att komma på enskilda namn, är lättare att döpa kaninkullarna, då är det ju bara att ta kullens bokstav och sedan bara hitta några namn som passar ihop hyfsat. Vet inte varför, men jag har jättesvårt för att komma på ett namn. I somras fick ju min hona från Anna i Mockfjärd heta Anna, men inte ens det kom jag på själv, det var en annan uppfödare som kom med förslaget :P
På lördag är det kaninutställning i Orsa, Egio, Elsa, Vilda och Unok hänger med. Och Winnie såklart :) På vägen hem ska jag svänga in i Mora och köpa en kattlåda (hörnlåda med tak) och lite småkrafs som jag hittade billigt på blocket. Ska köpa någon annan låda sedan, men jag vill vänta och se hur stor Luna blir, hennes pappa är ju MC och riktigt maffig och stor, så jag tror att jag måste köpa en riktigt stor låda sedan. Men som sagt, det blir senare. Jag vill inte köpa en liten låda nu och vara tvungen att köpa en ny sen, och jag vill inte köpa en stor låda som visar sig vara för stor, ifall hon skulle hamna hyfsat lågt i storlek. Så det blir inte nu till veckan, utan veckan efter som jag och Camilla drar ned till Karlstad och springer (rullar för Camillas del) på Ikea, och sedan mot Kil för att hämta min lilla flicka. Vilken dag är inte bestämd än, jag ska höra med uppfödaren vilken som passar henne bäst också. 

Men veckan som kommer blir det förhoppningsvis kaninbebisar! Anna och Tara blev ju parade 2 jan, och 1 feb är det 30 dagar. Ussi, Taras mamma, fick på dag 30 om jag minns rätt.  Sedan parade jag Barbie i helgen, så i mitten av februari får förhoppningsvis hon ungar. Om hon går tom blir det en parning till efter att det blivit lite varmare, annars får hon pensionera sig. Hon blir fem år iår, så hon är rätt så gammal. Hon hade dessutom ingen kull förra året så hon är ju inte i den bästa konditionen.  Jag hoppas mest på att Tara får ungar, för hon är parad med Oskar.  Men jag tycker hon känns rund om magen, så jag hoppas. Hon är ju så extremt litet så det är väldigt svårt att känna något på henne. 

Jaja, nog babblar, nu blir det lite hembakt bröd och sedan Granngården!

05

Jag och Trolle på senhösten 05, där var han bara en liten plutt


Photobucket

Old times

2006




Bara en dryg vecka kvar tills årets första kullar förhoppningsvis kommer. Längtar som en tok!
Har fått årets första spekulant på en kaninunge idag också, våren är snart här!

HA!

Tror jag börjar övervinna mina demoner, I feel fucking good!
Nu ska jag göra eget godis och fortsätta må bra, mohaha!

Världens bästa!

Åh, jag är så glad att jag har så bra människor omkring mig! Fick låna lite pengar av lillebror då jag missat en inbetalning till fackförbundet + hade nästan tomt på bensin i tanken, och jag är i stort sett utfattig så här veckan innan lön. Sen ja, jag kan väl erkänna att jag inte har hushållit med pengar så bra som jag borde denna månad. Menmen, shit happens! Världens finaste lillebror!

Sedan ringde jag till min höbonde nu, jag dragit mig för att ringa till honom, då jag fick en HEL rundbal gratis av honom i höstas, utan att betala en krona. Sedan hann jag ju inte ens använda halva innan den blev dålig, trots att jag slösade friskt på höet. Men jag ringde honom nu iallafall, och då sa han att han kände någon som hade småbalar som var två år gamla. Det är inget fel på två år gammalt hö, men vitaminhalten brukar sjunka drastiskt. Men då jag har bra foder och så får mina kaniner frukt och grönsaker varje dag, då spelar det inte så jättestor roll. Så han skulle ringa och höra om han kunde få det gamla höet. UNDERBART!

För att inte tala om Linn som var här och hjälpte mig häromdan och fick mig att bli på bra humör igen.
Jag har världens bästa familj och vänner! Så glad!

Nu ska jag ta mig an något tråkigare, ska städa lite i frysen så att jag får plats med Oskar där, med typ 10 plastpåsar runtom såklart. Finns ju inget annat alternativ nu på vintern tyvärr, lite svårt att gräva i backen. Så där får han ligga tills det går att gräva i backen, då ska hann få vila vid sommarstugan i Äppelbo.

NEEEEEEJ!!

Hittade nyss min finaste, gosigaste, snyggaste, UNDERBARASTE kanin död ute =(
Vet inte vad som hänt, han har bara haft problem med ett öga som runnit ibland, men det är ju inget de dör av, och på senare tid har det sett fint ut. Han har ätit som han ska, druckit, bajsat osv, så  jag har ingen aning om vad som hänt :( 
Han var bara snart fyra också, och det är ju ingen ålder för en kanin... Oskar, min nallebjörn, han var en av de mest underbaraste av mina kaniner, han var alltid den jag visade upp när folk kom hit och kollade. Min älskade Oskar.
Jag har iallafall en son till honom, Unok. Sedan parade jag ju Oskar och Tara nu i början av januari, så vi får HOPPAS de tog sig, jag såg dock ingen lyckad parning, men de satt ihop några timmar när jag inte var ute. Hoppas hoppas hoppas.... Nej, usch, den här dagen slutade verkligen inte bra :( 

Jag som var på så bra humör när jag kom hem från jobbet...

RIP mina underbara, fina nallebjörn med som gosigaste kinderna, OSKAR



Nytt smycke!

Fick hem en ny bröstsköld idag, and I love it! Fick i det utan större problem, lite pillrigt att få i de där jävla sköldarna! Tyvärr får ni en dålig webcambild, vet inte var jag gjort av USB-kabeln och orkar inte leta efter den heller, har inte lagt in bilder sedan innan jul :P

Mår bättre idag också, tror Linns besök gjorde susen! Har vart jävligt nere hela helgen, dumma värk i kroppen!

Promenad

Jag och Linn har precis tagit en kvälls/nattpromenad runt Dalasågen, härligt! Har aldrig gått den rundan förut, men de var fint och härligt :) Nu ska vi krypa i säng istället!

Och jag är typ kär i Slash, han har ju blivit gammal men är fortfarande så jävla het! Gillar nya videon med Fergie :) Eller ja, från november, men jag har inte sett den förut.

Enjoy, och gonatt!

Vänner <3

Har mått skitdåligt idag också och inte gjort ett skit, men Linn skulle komma hit och göra mig sällskap på eftermiddan. Skrev en stund innan hon skulle komma att jag inte mådde så bra och säkert inte var något roligt sällskap. Sen kom hon hit vid tretiden, och de första hon gjorde var att kuta ut och hämta ved åt mig, så jag gick och stökade vid kaninerna lite och hon bar in ved, underbart!
Sedan har vi tagit de lugnt, sen började jag laga mat och eftersom hon inte fick hjälpa till med maten (jag är bäst) så började hon häva ut min julgran istället. Eller ja, först plocka av den, sen skaka av alla barr (inte så svårt eftersom den var snustorr), sen ut med julgranen och slängde in den till tantkaninerna, sen har hon sopat upp barr och sedan dammsugit, och nu fortsätter hon att dammsuga typ hela nedervåningen. Allt på egen hand utan att jag bett om det eller ens gett en vink om det. HELT JÄVLA UNDERBAR! Sådana vänner är guld värda :)
Nu väntar jag på att maten ska bli klar (kassler i ugn medpaprika, feferoni och massa ost, ris och sötsur sås till) och lyssnar till ljudet av dammsugarn när någon annan dammsuger. Lovely!
Love U Linn <3

Vänner <3

Har mått skitdåligt idag också och inte gjort ett skit, men Linn skulle komma hit och göra mig sällskap på eftermiddan. Skrev en stund innan hon skulle komma att jag inte mådde så bra och säkert inte var något roligt sällskap. Sen kom hon hit vid tretiden, och de första hon gjorde var att kuta ut och hämta ved åt mig, så jag gick och stökade vid kaninerna lite och hon bar in ved, underbart!
Sedan har vi tagit de lugnt, sen började jag laga mat och eftersom hon inte fick hjälpa till med maten (jag är bäst) så började hon häva ut min julgran istället. Eller ja, först plocka av den, sen skaka av alla barr (inte så svårt eftersom den var snustorr), sen ut med julgranen och slängde in den till tantkaninerna, sen har hon sopat upp barr och sedan dammsugit, och nu fortsätter hon att dammsuga typ hela nedervåningen. Allt på egen hand utan att jag bett om det eller ens gett en vink om det. HELT JÄVLA UNDERBAR! Sådana vänner är guld värda :)
Nu väntar jag på att maten ska bli klar (kassler i ugn medpaprika, feferoni och massa ost, ris och sötsur sås till) och lyssnar till ljudet av dammsugarn när någon annan dammsuger. Lovely!
Love U Linn <3

Say


Uppdaterat!

Hemsidan uppdaterad för förta gången på evigheter! Inga nya bilder, men lite kaniner tillagda och lite ny text, in och kika vettja!
----->  http://sorbys.page.tl  <-----------

Tråkdag.

Idag har det inte hänt nånting alls. Eller ja, dagen började med att jag vaknade av att C ringde, hon skulle komma hit så att jag kunde färgbestämma en kanin åt henne. Jag klädde på mig osv, sen så kom hon, och jag fick även informationen att jag hade två lösa kaniner :P
Skit också, Egio var lätt att få tag på, men Anna var de värre med. Speciellt efter att Winnie jagade henne, hon som ALDRIG bryr som om kaninerna annars, varesig de sitter i bur eller är lösa. Men den kaninen som är skraj ger hon sig på såklart. Så hon kröp under boden som tanterna bor i, och jag har inte fått tag i henne efter det. Skit också! Tur i oturen att hon blev parad 2 jan, alltså 10 dagar sedan. Så om hon får ungar i början av feb så är Eskil pappan, om hon får i mitten av feb så är Egio pappan. Tur att jag inte parade henne till exempel igår, då hade det varit omöjligt att veta rätt fader. Eller jo, svarta ungar hade varit Eskils, blåa hade kunnat vara bådas. 

Jaja. Sedan dess har jag inte gjort alls så mycket. Men nu ska jag ge mig iväg mot konsum och panta lite tomflaskor som ligger å dräller, och köpa lite mat. Sen försöka städa osv... Ja, som vanligt. Får se vad som blir gjort.

ps. C:s kanin var zobelsiames brun. En färg som inte gotlandskaniner ska kunna ha. Ett mirakel alltså! Det är det som stämmer mest genetiskt, siames alltså. Annars är färgen som är mest lik sallander, men de ska ha mörka magar, de har inte denna. Dessutom stämmer inte bottenfärgen. Sååå... Ett mirakel alltså! ds.

Kööök

Gjort om i mitt tänkande lite, så här har jag tänkt mig nu


Bredvid skåpet (utdragbart skafferi) ska kylen  och frysen stå. Men har blivit lite sugen på ett sidebyside skåp, så snyggt! Har bland annat spanat in detta 

Kommer från Vitvarumäklarna http://www.vitvarumaklarna.se/produkt/RSH5STRS1/XEE

Åh, så sugen på att göra kök nu, men de blir väl i typ maj. Längtar! Ska nog dock eventuellt byta ut den inbyggda fläktkåpan mot en sådan där som syns i rostfritt, kommer inte på de exakta namnet :P Snyggt med kakel bakom! Håller dock på att leta kakel, men tycker inte jag hittar något på internet.. Det kommer väl! Har ju några månader på mig :)

Old classic

Bara så bäst!

Galen!

När jag skulle spara mitt kök så försvann hela skiten, GAH! Jaja, nu vet jag ungefär vad jag ska ha och ungefär vad de skulle kosta, härligt härligt :) Jag kommer ha såå mycket skåp och gömmor, så jävla underbart!
I vår/sommar någon gång blir det av, ska spara ihop lite pengar först, så jag slipper låna upp så mycket. Sedan får vi se hur mycket det blir i semesterersättning i maj, woho!

Nu ska jag först till Konsum och köpa lite frukt, sedan ska jag dra mig mot sjukgymnasten och göra ett litet träningspass innan jag drar till jobbet. Skulle ha vart ledig idag men en på jobbet är sjuk, så det blir 5 arbetsdagar denna vecka också. Ledig ons, tors, de får bli min helg det :) 

En till bild på min lilla blomma, har dock ingen namn till henne än, hon heter fortfarande Lina :) Får kalla henne Junior i värsta fall :P 


Kökstok!

Igår kväll började äntligen Ikea Home planner att funka! så både till sent  inatt och nu på morgonen så har jag suttit och planerat kök, det blir suuuupersnyggt! Och inte så jävla mycket dyrare än vad jag tänk från början. Har dock valt till IKEAs vitvaror, vilket jag inte vet om jag ska ha. Kyl och frys ska jag nog köpa någon annanstans iallafall, har sett billigare än Ikeas, ochd et kostar nog mycket när jag ska ha båda fristående, har alltid drömt om att ha både stort kylskåp och stor frys! Just nu ligger det på 32,6, men då är ALLT nytt. Ugn, micro (inbyggda), fläkt, alla skåp osv osv.
Dock blir de väl 10 till för kyl å frys, och sen kanske 5 för nytt golv, taktapeter, färg osv. Sedan ska vi riva bort en vägg där jag har ett förråd i köket, och riva bort städskrubben, skafferiet osv.

Bjuder på ett smakprov, nu är dock överskåpen flyttade uppåt jag vill ha dem upp till taket så slipper man at det samlar damm ovanpå skåpen.


Har även fått en ny bild på min lilla tjej :) 

Blä

Skulle ha skrivit om dag 3 - mina föräldrar - men orkar inte. Har mått piss hela dan, ont i hela kroppen, ända ut i fingerspetsarna. Tar de imorrn. Gonatt

2010

ÅRET 2010

Hur har året 2010 varit för dig? – Både bra och dåligt. 2011 ska bli bättre och lyckligare!
Bättre än förra året? – Både och. 
Någonting du aldrig kommer glömma från år 2010? – "Det stora sveket", husköp, körkort, bilköp, kärlek
Har du flyttat under år 2010? – 2 ggr, haha. Men nu ska de väl vara färdigflyttat på ett tag!
Har du hittat en ny låt som du älskar? – Nja, några Cash låtar maybe
I så fall vilken? – Orange Blossom Blues - J.Cash, While her Lips are still Red - Nightwish
Har du kysst en främling? – Några stycken!

KÄRLEK

Hur har din kärlek varit 2010? – Upp och ner. 
Har du varit kär? -Ja
Har du sagt jag älskar dig till någon? – Ja, till familjen iallafall
Har någon sagt jag älskar dig till dig? – Ja, vänner :P
Har du haft ett hemligt förhållande? -  Ne


SORG & HÄMD

Har någon av dina vänner försökt/tagit självmord? – Nej
Har någon i din släkt avlidit? – Inte vad jag vet
Har du slagit någon riktigt med knytnäven? – Nej
Varit i slagsmål? – Nej

PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar? -Nej, jag är inte så ångerfull av mig. 
I så fall vad? – Pass
Har du skämt ut dig? – Säkerligen. 
Har du ljugit för en vän? – Nej, inget allvarligt iallafall, inget jag kommer på
Har du varit ute en hel natt? – Nja
Har du blivit tagen av polisen? – Japp, körde som ett fyllo i Borlänge på väg hem från Järbo! VAr dock bara jävligt trött efter att ha gått upp 4.30...
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? - Ja.
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? - Ja.



SKOLAN & FRITIDEN

Vilken skola går du på? – Nada
Har någon varit elak mot dig i skolan? – Pass
Hatar du någon på din skola? - Pass
Har du gjort något framsteg? – Jodå. Ju mer man utvecklas desto mer framsteg gör man väl?
Haft alla rätt på ett prov? – Nope, men de räckte till godkänt på körkortsteorin!

VÄNSKAP

Har du träffat nya vänner? – Jo då
Har du förlorat en vän? – Verkligen, åtminstonde en (vill skriva en massa fula ord men behärskar mig)
Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän? – Inte vad jag kommer på. 
Har du gått bakom ryggen på en vän? – Nej
Har du ljugit för en bästavän? – Inte vad jag kommer på
Har du haft en relation med en vän? – Vänrelationer såklart!

 

 

En av de stora händelserna 2010, första tatueringen :)

SJUKT!

Herregud, satt och kollade på försäkringar till "Lilla Lina" igår, och tänkte att jag skulle ha IF eftersom Winnie är försäkrad där. Men sedan när jag skulle fylla i inköpspriset till livförsäkringen fick jag ett felmeddelande, där det stod "Blandraskatter och huskatter kan ej ha livförsäkring, skriv därför 0kr i inköpssumma på dessa raser". Men det stod ingen anledning. 

Ringde IF, men det var såklart vid sextiden igår em. så de hade stängt kundtjänsten. 

Ringde upp dem nyss istället, och det är det sjukaste jag hört. De tillåter inte livförsäkring på blandraskatter för att man kan tydligen föda upp huskatter, teckna försäkring, sedan slå ihjäl dem och få ut livförsäkring. Helt jävla sjukt ju! Vem skulle komma på tanken? Det var deras anledning. Jag sa till henne att man kan väl lika gärna göra samma sak med renrasiga katter, varför kan man inte föda upp dem, slå ihjäl dem och få ut livförsäkringen, varför har de större värde? Men nej, de hade ju ett större värde och var registrerade, så de kunde man tydligen inte föda upp och slå ihjäl för att försäkringsbluffa.
Nej, SJUKT är vad det är. Och det är tydligen bara hos IF som folk föder upp, slår ihjäl och tänker ta ut livförsäkringspengar på huskatter. Alla andra försäkringsbolag erbjuder livförsäkring.

Nej, fyfan, tror jag håller mig till gamla goda Agria där jag haft mina katter försäkrade förut. Med ersättningbelopp 50 000, självrisk 1100 + 15%, tilläggsförsäkring medicin som ersätter medicin upp till 800kr per 125 dagar eller 1 självriskperiod och livförsäkring på 1000kr blev det 70kr per månad eller 819 per år.
Inte dyrt med 70kr i månaden för att ens älskling ska vara trygg! 

Nej fyfan, är fortfarande chockad över IF's svar. Helt jävla sjukt som sagt

Dag 2

MIN FÖRSTA KÄRLEK

Min  första kärlek träffade jag hos min dagmamma. Han hette Robert. Vet inte riktigt i vilken ålder, började hos dagmamman när jag var 2 år, kommer inte ihåg om han gick där då eller inte. I alla fall, vi gick hos dagmamman tillsammans och blev kära som småbarn blir. Vi gifte oss i en potatislåda en vacker sommardag när vi var fem år, med en av dagmammans barn som präst :) Tiden gick, vi började lekis, och bröt då nyckelbenet, då fick han och jag sitta i en "hage" med bänkar och leka med de stora barnens spel, bara han och jag. Han ville inte leka med någon av pojkarna, utan mig :P
Har ett jättefint kort från runt juletid någongång, när vi står bredvid julgranen och pussas ;) 

Åren gick och vi började skolan. När vi gick i fjärde klass så bodde han i grannhuset en period. Vi hade då inte umgåtts så mycket på några år, men då när vi bodde ute i urskogen båda två så blev vi nästan tvungna att umgås igen. Vi började prata gamla minnen, och kom på att vi inte skilt oss ännu, så det gjorde vi.

Så jag har alltså varit gift, äktenskapet varande från 5 års ålder till 11 års ålder :P 

Nu har vi dock ingen kontakt, men det är en bra pöjk! Vi gick dock i samma skola ända upp tills vi slutade högstadiet. 


Jag i treårsåldern, var nog ungefär vi den åldern jag och min första kärlek började umgås :)


Ja, detta var då min första kärlek. Dock barndomskärlek, min första riktiga kärlek passar jag på att skriva om, för då blir nog vissa personer inte så glada. Det är en annan historia helt enkelt :)

Måndag

Började äntligen med den där jävla listan, nästa inlägg kommer imorrn! Idag ska jag försöka få ut den där satans höbalen ur garaget. Men sisådär drygt 100kg lär väl inte bli så lätt. Men de ska gå! För nu börjar det verkligens tinka jäst hösilage där inne. Inte gött!
Menmen, först ska jag dra med Jessica och vovvarna ut på promenad. Men allra allra först, ska jag ut och ge kaninerna äpple och ta in vattenskålarna.
Hej så länge!


Dag 1

OM MIG

Jag heter Lina och är 21 år gammal. Jag är en djurgalen nörd för att sammanfatta det enkelt.
Jag bor i Vansbro och har gjort det i 5 år. Flyttade hit när jag började gymnasiet, för min mamma har varit sjuk i en nervskada sedan jag var åtta år, och jag kom inte så bra överens med min far, båda dessa grejer gjorde att jag inte mådde bra, från fjärde klass hade jag ont i magen varje dag, ända tills jag flyttade hit, då försvann magontet. Läkarna hittade inget fel på mig, vet inte hur många sjukhusbesök jag var in på, så de kom fram till att det var tvunget att vara psykiskt, därav att jag fick tillstånd att gå här i Vansbro trots att de har samma program i Hagfors. 

Jag är som sagt djurgalen. Föder upp dvärgvädurar med stamtavla för utställning och kel, har i skrivande stund 17 kaniner hemma på gården. Har dessutom en hund, en korthårig collietik på 5 år som jag tränar lite agility med, kantarellsök har vi också provat på. Har dock lite vilopaus under vintern då jag inte orkar vara ute i kylan så mycket. Men Winnie klagar inte :) 
Längtar tills det blir varmare ute, då ska det byggas agilityhinder!

I februari flyttar en liten kattjej hit också. Katter är speciella och underbara djur, har verkligen saknat att ha katt :) Mina katter flyttade hem till min mor vid jul 08 om jag minns rätt, men Betty, den yngre av katterna sprang tyvärr bort i somras. Wilma är lite skrajsen av sig och gillar inte förändringar, så jag tror hon mår bättre av att bo kvar hemma hos mammsen. Och mamma klagar inte, hon gillar henne!

I övrigt, vad ska man säga? Jag står fast på mina åsikter, speciellt de som gäller djur. Men om folk har bra argument så kan jag hålla med dem också, och ändra åsikt. Tyvärr har folk sällan bra argument. Det vanligaste argumentet nuförtiden verkar vara "det är så". Men varför?! Nej, lite kasst tycker jag.

Annars tycker jag att jag är snäll, nästan för snäll mot mina nära och kära. Bjuder mycket på mig själv.
Dock kan jag vara lite egotrippad, tycker ofta att jag kan mer än ända och på så sätt står över människor, men det försöker jag ändra på, försöker acceptera alla trots kunskap ;) 

Jag har diagnostiserad fibromyalgi, vilket gör att jag har ont i kroppen och är trött och omotiverad, får nästan tvinga mig själv till att göra allt jag gör, trots att jag egentligen tycker det är kul. Men det funkar. Det är bara att kämpa på helt enkelt!

Nej, nu kom jag inte på något mer att skriva. Nu vet ni lite mer om mig iallafall!

Svarta dvärgvädurar, helt nykläckta

Julen 2010

Har inte riktigt haft tid under julhelgen, då jag jobbar och varit social :) 
Började på det här inlägget för flera dagar sedan, dags att skriva klart det kanske :P 

I torsdags gick de bra att vara barnvakt iallafall. Satte på barnprogram på svt play åt Nadja och höll koll på Anton, och vi alla tre, eller jag fyra, mumsade marmallows, ungarna bjöd Winnie :)
Sedan på kvällen så drog jag hem till Ps bror och hans sambo på uppesittarkväll, första gången jag träffat dem, men det var supertrevligt! Och go mat :) Sedan drog jag hem runt 22-23 då mamma och bröderna kom hit, Fortsatte uppesittarkvällen med dem, klädde granen som de hade haft med osv (värmlänsk gran, såklart!)


På fredag, julafton så jobbade jag som sagt, och det gick bra! Lugnt och skönt för de mesta, och jag var glad och gick runt med julkänslor hela dagen :D
Sedan när jag kom hem på fixade jag min egna julmat, hasselbackspotatis (jag gillar inte jansson) och rimmad nötbog marinerad i honung och rosépeppar! Det blev väldigt väldigt gott. Så jag åt det, köttbullar, prinskorv, typ 5 olika sorters lax, varmrökt och kallrökt (diggar inte inlagd sill heller) och "egen" sallad. Mina bröder gör någon specialsallad med grädde och majonäs. Skitgo tycker alla, utom jag, haha.
Menmen, det var gott med julmat iallafall! Jag blev mätt :)
Sedan, eller faktiskt innan maten, kom faster Tomten hit, tillsammans med "renarna" kusin och hennes man, haha. Kul att träffa kusinen, han bor i Göteborg annars. Och jag har bara tre kusiner :)

Efter maten hade vi julklappsutdelning med pappa Tomten, som inte hade någon tomteliva utan virade min jättestora röda halsduk runt huvudet så han inte såg något, haha.
Mot kvällen så åkte vi och hämtade P i Järna, så han fick träffa min familj för första gången :) Inte pappa dock som hade åkt till Hagfors på jobb, men mina hemskt läskiga bröder och morsa :P Så vi fem hade en sen och trevlig kväll. Dock drack pojkarna öl, och jag gillar inte sånt på julafton. Julafton ska firas med familjen, och man ska mysa om umgås bara. Lite glögg tycker jag är okej, men det super man sig ju inte full på heller.  Jag har druckit en julafton, och den var den värsta i hela mitt liv.
Men men, de är vuxna så jag kan ju inte hindra dem heller. 

På juldagen så bar alla tre män in massvis med ved åt mig, det var bra, hehe. Sedan drog jag och jobbade, de skjutsade hem P och sedan drog övriga familjen hem också. De tog med sig Winnie hem också, så fick jag lite hundledig tid, kan vara skönt det bland också :)
På kvällen så satt jag och P och mest myste, jag skulle upp och komma på annandagjulsmorgonen. 

På annan dag jul så jobbade jag som sagt på förmiddan, sedan hem och dog ett tag då vi hade turistkaos större delar av dagen (diggar inte sälenturister... ) sen mata kaniner, och så drog jag och P till Värmland och sov över där tills måndagen, då fick han träffa pappsen också. Och de gick bra, tyckte han kom bra överens med alla. Skönt!

Sådär ja, det var min jul!

Kaninuppfödare

Rampljusets baksida, vintern! Fyfan. Börjar få slut på vattenskålar här hemma, så nu har jag nyss beställt 30 nya vattenskålar. Det är ju vinter, vattnet fryser, jag slår ut vattet. Vissa dagar ahr jag slagit sönder upp till 5 vattenskålar :P Menmen, nu är nya beställda, har tänkt skaffa en hink att lägga dem i, för nu kommer jag iallafall ha dubbel uppsättning, då slipper jag slå sönder skålar, skönt!

Årets första kullar!

Årets första honor parade! 
Om allt går väl blir det ungar i början av februari.'


Kull 1:
BICAS Eskil, svart 94p + Darklight Anna, blå 94p. Beräknade färger: Blå och svart.

Kull 2: 
Oskar, blå tysk imp 97p + Sörbys Tara, viltblå 93p. Beräknade färger: Viltblå och Blå

Anna och Eskil fick in en lyckad parning, men Oskar lyckades inte riktigt. Ska prova imorrn igen så får vi se om de går bättre :) Men de fick vara ensamma några timmar så de kanske hände något då, vem vet.


Betalt!

Nu är handpenningen betald, alltså är det "klart" och jag kan berätta om det, i början av februari flyttar denna lilla sötnos in hemma hos mig :)
Dock heter hon Lina nu, så jag måste klura ut ett nytt namn.
Hade helst velat ha en vit långhårig, men är mer brydd om en seirös och bra uppfödare, och tror verkligen att jag hittat rätt, så det fick bli en svart-vitlånghårig tjej istället :) 

Copyright på bilderna har uppfödaren Sofia Sundberg.