Sorg

Buhu, hittade en auktion på en Furminator L på Tradera som gick ut efter 7 min. 41 kr bara, + 45 i frakt, alltså 96 kronor bara! Så jag budade med högsta bud på 50, och ringde till mamma samtidigt, för jag tänkte att jag kan ha en till Winnie och en till Trolle i Värmland.
Och jag tryckte f5, f5, f5.. Sedan var det bara en minut kvar, och jag fick ett mail från Tradera! Men då sa jag till mamma att i värsta fall är de nån som budar över, så jag sket i att kolla mailet, och uppdaterade istället. Och visst fan hade en jävel bjudit över!
Så jag skyndade mig fort som fan att bjuda 60 kr, men det var för lite såklart! Så då skyndade jag mig att bjuda 70, men då var auktionen avslutad! Jag missade med några sekunder!
Snyft, nu är Lina inte glad. Jävla jävel som snor min furminator!

Men budade på två andra, men de går inte ut än på några dgar, så vi får se hur det går! Men jags örjer, jag sörjer...


Winnie busade med en leonberger idag när jag kom hem från jobbet. Gick ut och skulle gå med henne när jag kom hem, och vid ena granngården så var det en leonbergerhane lös, och när han fick syn på Winnie så blev han såklart förälskad och sprang fram! Så jag tänkte vafan, de får busa där på granngården ett tag. Ägarn till den andra hunden var såklart också ute! Dom verkade trivas bra ilag, Winnie blev dock lite trött på honom i slutet och sa ifrån. Men det tyckte jag var bra, hon är så vek, så hon måste ta för sig lite!

Vi sa att vi får väl gå ut och gå med dom nångång, så kan de få springa mer. Winnie har ju bara små pluttkompisar ;)

Men imorrn ska hon få leka med TVÅ lite större hundar. Jag och Amanda har sagt att vi ska träffas och leka runt lunch, så då får Winnie busa loss! Min fina flicka!

Var en granne in på jobbet idag också, och frågade om det var en tik eller hane jag hade. då sa jag att det var en tik, och då frågade hon om  jag inte haft besök av någon hund på gården. Men det har jag inte haft, så det sa jag. Då berättade hon att det finns nio hanhundar på min gata. Nio. NIO!
Jag längtar inte tills Winnie löper.


Winnie!

Är så glad över min flicka!
Tränade lite på att gå ordentligt i koppel förut när vi gick kvällspromenad, och först gick det lite trögt, men sen lossnade det och hon gick såå duktigt! Så stolt över min tjej!

Jag är ledig nu tills fredag morgon, sen jobbar jag fre-tis, med undantag kurs på måndag.. får se hur det går med min kropp! Menmen, vad gör man, man måste ha pengar för att överleva!

Får se om jag får något fint samtal imorrn, vad det handlar om vill jag inte berätta om, men det är en sak jag är superduperglad för.

Nu blir det how I met your mother, sen sängen, hyfsat tidigt för en gångs skull!

Winnie i skogen igår

Vargen

Är i en diskussion i en idiotgrupp på facebook, så jag tänkte att jag kunde klistra in några av mina inlägg här, så blir det något skrivet här för en gångs skull också.

Den som vill läsa hela diskussionerna kan gå in på
http://www.facebook.com/group.php?gid=59253297910&v=wall&ref=ts

"

Ja, jag har läst en massa diskussioner, och jag kan bara säga min egna åsikt.
Jag tycker vargen ska leva. Varför inte? De hör ju till naturen mer än vi gör, det är vi människor som blivit för många.
Jag bor inte i skogen nu (eller nästan, en liten by) men jag är mycket ute i skogen och går med min hund, och inte fan är jag orolig för varg. Även fast jag har min hund lös.
Men det är klart, jag har en lydig hund, jag har koll på var hon är (eller hon har koll på mig, så som det ska vara!).

Jag har dock växt upp mitt ute i skogen med flera kilometer till närmsta granne, och där finns varg! Men inte är jag orolig, vargen är ju skygg av sig. Vi har haft varg i hönsgården, men det var en feg varg, han bet ihjäl en höna, sedan blev han påhoppad av hönsen och vek ned hela staketet och smet därifrån.. Mina föräldrar har också en hund, en border collie, och han tar sig en tur uppe i skogen och vallar älgar ibland, fortfarande inte orolig för hunden.

Sedan var det väl i mitten av 1800-talet som en människa blev dödad av varg senast, så varför ska man vara orolig för sin egen hälsa? Det är större risk att bli biten av en "tamhund" än en varg, , de är en större risk än vargar.
Så om vi ska börja skjuta vargar kanske vi ska passa på att införa hundförbud, och skjuta alla hundar?

Jag är så rädd när jag går ute på promenad för alla lösa hundar som kan komma, speciellt jakthundar ;)


Dessutom, enda anledningen till att alla jägare får leka i skogen på hösten är ju just av den enkla anledningen att älgarna blir för många annars, jägarna behövs för att hålla ned älgstammen. Om vi hade haft nog många vargar så hade ni jägare inte behövt vara jägare, då hade ni fått slita och föda upp era egna köttdjur, mata, skotta skit osv.. Istället för att gå ut i skogen och skjuta och ha "kul" bara.

Och nej, jag är ingen puttinuttig djurälskare. Jag slaktar mina egna kaniner.


Vargen är en viktig del i faunan helt enkelt. Och nej, vi tar inte vargarnas mat, det finns gott om älg osv. så det räcker till både människa och varg.
Om det nu skulle vara dåligt med mat till vargen så får vi jaga lite mindre helt enkelt. Enda anledningen till att vi jagar är ju för att hålla ner älgarna, rådjuren osv så de inte blir för många, och blir fara för trafik och liknande.


"


Tillägg:

Jag är hundmänniska själv, och jag är inte det minsta rädd när jag är ute och går i skogen, med hunden lös. Men jag har ju en hyfsad lydig hund så hon går aldrig ifrån mig heller ;)
Jag är mycket mer rädd för främmande hundar som folk inte har koll på.

Om man har jakthund som springer lite hursomhelst som de verkar göra, så tycker jag nästan man kan räkna med att man får den dödad av varg, när man nu går in på vargens revir där den blir en fiende...
Argumentet som andra har "vargarna tar våran mat" tycker jag bara är skitsnack, då vi jagar för att hålla ner älgstammen. Inte för skojs skull

Jag ska titta på det där på svt play, men jag tycker du kan skriva din egen åsikt, och varför, istället för att bara slussa vidare.


Vad förstör dom? Vad för vargangrepp? Källa? Senast en varg anföll människor i Sverige var 1821, de som jag hittat info om iallafall.
Vi har haft varg hemma på gården hemma hos mina föräldrar, flera gånger, men inte är vi rädda för vargen. BCn mina föräldrar har fått springa lös ändå, och tar sina egna turer uppe i skogen och vallar älg.. (inte för tillfället dock, då han har varit gipsat i 6v).

En frisk varg är skygg, väldigt skygg. Det märkte vi på vargen som var i hönsgården hemma, han hann bita sönder en höna, sen gav sig de andra hönsen på honom så han blev livrädd, vek sönder staketet och rymde
Jag kan förstå att man avlivar en varg som verkligen gör någon skada, för nära allmänheten, men att skjuta bara för skjutandets skull eller då den bara följer sina instinkter (exv dödar jakthundar, får) förstår jag absolut inte.

Herregud, rävar, lodjur och alla andra rovdjur vi har, de är också väldigt nära och springer på gårdar osv, inte fan är det någon hysteri om dom. Vi har haft många gånger mer räv i hönsgården hemma än varg, om man nu säger så.


Ja, får. Fortfarande inte hot mot människan. En människa är inte samma hot mot en varg om en hund är, och inte en matbit som ett får är.

Senaste vargangreppet mot människa var som sagt 1821, och då en varg som växt upp hos människor, så den hade inte samma respekt mot människor som en "vanlig" varg har. Den dödade ett barn i grannbyn, som blev rädd när det såg vargen, och började springa, vilket då satte igång jaktinstinkterna hos vargen.

Samma sak kan hända med en hund av en relativt "oavlad" ras som har mycket av instinkterna kvar.

Om det nu skulle hända ett barn någon skulle det vara en stor tragedi, självklart. Men mycket handlar ju om information också, lär barnen vad de ska göra.
Men sedan är det ju problem med personalbrist osv så det kanske inte är så lätt att hålla koll på alla barn så som man skulle vilja, men det är en helt annan fråga.
Men allt handlar väl om pengar i slutänden. Det är billigare att skjuta vargen än att sätta in resurser för att försöka leva i harmoni

Världens sämsta uppdatering

Men nångång blir den bättre, jag lovar. Slänger in en bild iallafall. Nu är de sovdags, ska "spika" lite på min nya spikmatta som kom idag också. Gonatt!
Imorrn blir det Dido iallafall.

Jag och bollen på byrån vi hämtade från Äppelbo häromdan


Cats

Saknar mina skitungar! Nu vill jag att boll-troll ska bli kastrerad så jag kan ta hit mina älsklingar. Betty har blivit biff med en massa muskler och Wilma har blivit fet som en boll, hon går ju inte ut när de börjar bli kallt, hon är bara inne och äter, haha.

Jaja, har varit väldigt dålig uppdatering på sista tiden, men jag lever!
Det blev inga kaninungar, men försökte para Barbie och Oskar i fredags men tyckte inte det verkade ta nåt, hon såg inte parad ut när jag tog isär dom heller.

Jag fick ju remiss till Skönvik i Säter, och fick papper från dom förra veckan, 12 sidor! Så igår fyllde jag i dom och postade, hoppas det hände nåt snart! ska ringa dom om nån vecka och säga att jag kan ta en återbudstid när som helst, annars är det ju upp till ett års väntetid på det där stället.

Sen så har jag ångest över hur jag ska få ihop pengar till allt när jag inte orkar jobba. Suck..


Bild

Min fin Wimsa


Dålig uppdatering

Ja, har varit väldigt dålig på att uppdatera.. Menmen, hade tänkt skriva nån uppdatering snart.
Ska tömma kameran bara för där finns massa bilder, så ikväll kommer kanske ett riktigt inlägg!

Slänger in en bild på Winnie i sitt fina reflexhalsband, även om det inte syns så bra. Det har röda lampor som lyser eller blinkar, beroende på vilken inställning man väljer. Och jag har köpt reflexer som sitter på mina handleder, så nu hoppas vi på att synas när vi är ute och går på kvällarna :)
 

Rädda hunden

Var in på jobbet idag och snackade lite om hur man får "sjukpengar" eller vad det nu heter, och när jag nästan var färdig så hörde jag hur någon hund TJÖT utanför. Och jag hade bundit Winnie precis utanför fönstret på kontoret, så jag visste ju att det var hon. Sen när jag kom ut så stod hon och darrade i hela kroppen, riktigt skälvde i hela kroppen. Då står det en bredvid och pumpade däcken med en luftklocka, så det var det hon blev rädd för. Jaja, det var bara att prata glatt och gå förbi den läskiga luftklockan.
Gubben som satt precis bredvid henne och pumpade däcken gav mig dock inte ens en blick. Skum typ..

Samma visa.

Ja, fortfarande seg idag...
Så vi kom överens idag när jag var in på jobbet att det är likabra jag är hemma resten av veckan. Måste vila upp mig om jag ska orka jobba mer än 2 dar i sträck nångång...

En kollega berättade att hon varit på samma ställe som jag ska till, men att det är dödligt långa väntetider. Upp till ett år, hon fick komma dit efter ett halvår för hon fick en återbudstid. Det känns ju fint!

Överkörd...

Känns som att jag blivit överkörd... Skulle jobba idag men orkade bara jobba en timme, sen tänkte jag gåt och säga till chefen att jag inte mådde så bra, men klarade knappt av att säga det utan började gråta istället. Då sa han till mig att gå hem.
Sedan dess har jag legat på soffan. Känner mig överkörd, manglad, eller nåt liknande.

Blä. Låt mig få den där remissen nångång.

Ikväll!

Jobbade idag, sen efter det har jag inte gjort så mkt. Karro kom hit när hon hade slutat, så vi var ute och gick ca 1½ timme med winnie förut, och nu har vi börjat dricka lite vin och ska väl titta vad som händer på dido sen, tror jag iallafall. Jaja, ingen inspiration till något riktigt inlägg idag tror jag. Hejs!

Fredag

Nu känner jag mig som en riktig hundägare. Köpte en sån där reflexgrej man sätter runt armen förut, och ett reflexband med bliinkande lysdioder, som jag tänkte sätta runt Winnies hals. Nu ska vi fanimej synas! Köpte ett par fingervantar som är fodrade med fleece inuti också, nu ska jag väl förhoppningsvis slippa frysa, mina händer blir förstörda av att vara ute i kylan..

Ja, jag var till vårdcentralen imorse iallafall. NÅGOT bättre doktor än sist iallafall! Denna tjejen verkade bry sig, och hon skulle skicka mig till nåt ställe i säter där dom kanske kan klura ut vad som är fel på mig, och så fick jag några tabletter som var inflammatoriska, för hon trodde jag kunde ha någon inflammation i lederna och musklerna eller vad hon sa. Så de händer något nu! Vilken lättnad :)

Försov mig imorse såklart. tänkte gå ut med Winnie och hade släppt ut hon på gräsmattan så hon skulle få springa lite innan vi skulle gå och så jag kunde titta till kaninerna, men då såg jag att jag skulle vara på VC om 20 min, så det var bara att släppa in hunden och börja traska själv.. Det går inte så snabbt när man måste gå och har ont i benen! Jaja, jag kom dit typ tre minuter i nio iallafall, haha. Första gången jag fick betala också, 125 pix, KUL!

Och inga jävla ungar än.. tror jag ska para om henne med Oskar.. Om hon är parningsvillig så är hon definitivt inte dräktig ju..

Runt Saltan

Jag och Winnie var runt Saltvik "imorse". Var ute i drygt en timme sammanlagt. Mystjejen!

Inga kaninungar än heller, snyft...

Men nästa helg kommer min pöjk hem och då kan han förmodligen vara hemma en hel vecka! Jippie!