Blindstyre!

Idag var jag till Borlänge och gjorde synundersökning :) Så nu har jag nya linser! Såg sämre än sist of course, har blivit sämre för var gång jag kollat ögonen, blir nog helt blind innan jag är gammal :P Beställde nya glas till glasögonen också, för på dem hade jag också sämre syn såklart. Hade tänkt köpa nya bågar, men hittade inga jag gillade riktigt, och jag är nöjd med de jag har! Men 1300 för linser och undersökning plus 1300 (eller var det 2300?) för nytt glas i glasögonen räcker väl? Inte billigt att vara synskadad! -4 har jag på vänsterögat, och -3,75 om jag minns rätt på höger, BLIND! Iallafall utan glasögon/linser, lite tråkigt att inte ha något val :P Om jag inte har något av dem så ser jag inte ansiktet på en människa som står 2m bort :P

Sedan gjorde jag lite obligatorisk shopping när jag var i Borlänge. köpte nytt displayskydd till telefonen, två nya bromsrör till Peters bil, transportkärra så jag orkar få ut belgiska jätten från utställningen i Tyskland (jag transporterar den, jag orkar inte bära 10kg kanin så jättelångt), ett linne och en sjal, massa tvål och schampoo och lite godis till Luna och Winnie. Och ja just det, 50kg kaninmat inhandlades i Djurås :P


Nu är jag ledig i två dagar till, och då är de planering som gäller. Det ska packas, städas alla kaninburar, jag borde komma iväg och hämta hö som är i stort sett slut, bilen ska städas, jag ska skriva packlista och packa, handla det som behövs.. Ta ut euro! Passet har jag som tur koll på :P Sedan måste jag skriva en ungefärlig lista på hur mycket pengar jag ska göra slut på så jag vet hur mycket jag ska ta ut... Full fart!
Luna på sin ettårsdag

8days

Åtta dagar kvar! Sedan börjar resan mot Tyskland!


På väg hem!

På väg hem till mamma gör att dumpa flyttkartonger med brorsans grejer son stått uppe på hallen :) så kan vi renovera där sedan!

Fullt med grejer, winnie fick en liten plats längst ned i hörnet :p


Fina Maj!


Nattbio

Precis kommit hem från nattbion, så va breaking dawn p1 var! Nästan så att man längtar ett år framåt så att man får se p2 :)

Nu ska det sovas! Gonatt!


Grattis!

Luna 1år!!


Paul!

Jag och Peter har nyss sett på skitbra film, Paul! 
Så jävla iskall alien :)
Idag har jag jobbat, imorrn med. Ska dock försöka ta mig upp i tid och hinna städa och röja lite innan :) Behövs både ute vid kaninerna och inne :) Och Luna fyller 1 år! Måste fixa tårta :D
Puss å hej!

Mätt!

Jag och Peter har nyss varit till flottaren ocg ätit :) Oxfile wellington, hur gott som helst!
Nu ska vi se på film, sen gå en kvällspromenad med Winnie :)
Luna har börjat andra sin klösmöbel efter x antal månader :P Nu ligger hon där uppe jätteofta :)

R8isar!

Idag fick råttorna paket! En liten sputnik, ett klätterrep och en ny vattenflaska :)


Morgonmys


KM

Igår kväll var jag chaffis åt Peter, hans kompis David från Värmland som var på besök, och Erik. Dom var till Äppelbo och härjade :P Sedan åkte jag och hämtade dock, och vi satt och pratade en stund. 4 kom jag i säng, gick upp sju, duschade, packade kaniner och åkte mot KM i Milsbo :P 

Jag blev hejnöjd med min poäng! Unok fick inte följa med, dumjävel som anmälde honom trots att han fäller som en tok. Han ser hemsk ut! Dubbel päls på ryggen :P Så imorgon blir det en rejäl borsting!
Ska även städa ur tantboxen imorgon, om inte ryggen klagar för mycket efter att jag har kört bil långt idag. 
Felix fick 93,5 i A-klass, jag blev helnöjd! En helt okej poäng att stambokföra på om han av någon anledning inte skulle få högre, men han är inte färdigväxt så han kommer få både bättre typ och kropp, plus att han fäller, så en poäng till borde han kunna knipa tycker jag :)

Saga fick 93p, också helt okej. Men hon fäller också! Lyckades få bort alla vita hår ordentligt också :P Ingen kommentar denna gång iallafall.
Älvis poäng blev jag mest nöjd med! 91,5, haha. Dock har han ingen mellanfärg alls, hans färg är helkass, plus att han fäller som en tok och är helt tufsig i pälsen, jag trodde han skulle bli diskad :P 

Köpte 20 vattenautomater av en uppfödare som lagt ned sin uppfödning idag också. 415 inkl frakt för alla, jag är helnöjd :D Speciellt med tanke på att de kostar över 50spänn styck i nypris, de hade ju blivit tusen pix. Så nu längtar jag till våren då jag kan börja använda dem! Så smidigt när man inte ens behöver öppna burdörren eller ta loss några flaskor och skriva, bara lyfta på locket och hälla i vatten :)
Längtar även till våren då de ska byggas kaninstall :)

LURVIG!

Fick hem en kanin idag, som ska bli maskot här hemma, en vitblöögd dvärgvädursteddy, eller som jag säger, ett lurv! Han hette Rama förut men jag och Peter döpte om honom till Roger :P 

Fick även hem en superfin hona, inte utställd, men den snyggaste skallen och öronen jag sett på en hona någonsin! En riktigt super stamtavla också, tror hon kan ge fina avkommor :) Dock lite stor och ej utställd, men jag ska ställa ut henne för att få godkänd poäng så hon kan stambokföras bara :) 





Woooops

Glömt att uppdatera som vanligt :P
Menmen, vad ska man säga?
Kaninerna gick inte så bra i Tierp, fällande rackare! Och Yngve bytte kön :P Så går när när man bara kollar när kaninen är 2v och glömmer bort att kontrollera :P Det gick att ändra inför Karlstad iallafall, och då fick HON iallafall 93p i B-klass med fällning, hyfsat :) Resten av kaninerna blev också "hyfsade", inga högpoängare, men jag är nöjd med delpoängen. Saga fick "Bra!" på rasprägel och presentation :)
Hade med mig Peters lillasyster på utställningen i Karlstad, 8 år och stencool! Gick runt med ett leende på läpparna hela dagen, hjälpte mig bära tunga lådor och väskor, så duktig!
Sedan skulle vi ha hämtat en vuxen råtthona på eftermiddagen, men på förmiddan skrev hon att hon hade ångrat sig, råttjejen var så underbar att hon inte klarade av att släppa henne :/ 
Så vi letar vidare, vill ha en eller två till så vi får en hel flock. Det går framåt med tamheten hos tjejerna, så det är ingen brådska. De ska få flytta in i nya buren nu någon dag :) 

Jag har inte sminkat mig på 1½ vecka heller! Jag började tänka efter, vem sminkar jag mig för? Det känns som en onödig ansträngning :P Första dagarna kände jag mig jävligt naken och blek, men nu tycker jaga tt jag blir snyggare för var dag :) Jaja, får se, tror jag ska sminka mig ibland, men bara för skojs skull, inte för att jag "måste".


Tyson var bara här i en vecka, hundarna kom jättebra överens men han tog så mycket "plats" eller vad man ska säga, så Winnie kröp undan, blev inte alls den hund som hon brukar vara... Men men, Tyson husse och matte var så glada för att vi passade honom en vecka så att de fick andas lite :) 

Har massa mer som hänt, men orkar inte, ska städa lite nu innan jag drar till jobbet :)