Väntar...

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska vakna till. Vi hade tänkt åka till Borlänge och handla idag, men jag och brorsan kan ju  inte åka själva.
Men nu kom mamma upp :D
Jag har varit uppe sedan 9, då mamma var dålig och frågade om jag kunde gå ut med Trolle.
Per var ut med han nyss och sprang med han uppe i skogen. 

Jag vill hitta ett linne eller nåt i Borlänge. Jag har ju presentkort kvar på JC efter att jag lämnade tillbaka jackan, så ska kika där.
Fick mig ett par byxor för 90kr igår, dom hade 70% rea på Kollektion. De hade iof bara kostat 300 innan, men 90 är ju ännu mer överkomligt, snålskalle som jag är. Det bästa med allt är ju att mamma betalade.
Jag kände mig stolt också, den minsta storleken, 26, passade inte! Jag fick knappt upp dom över vaderna ens. Så mamma tyckte jag skulle ta 28, men de satt lite löst, så jag pressade in mig i 27orna istället. Till slut fick jag igen knappen, haha. Dock hade jag ju långkalsonger på mig, så de kommer ju sitta lösare sen. Sedan brukar de ju ge med sig också. Men lite stolt är jag, jag är inte smalast i världen längre!


Sommaren 2007

Nu duschar lillebror, hoppas mamma kvicknar till någorlunda snart, så vi kan åka iväg. Om hon nu orkar. Skulle dock vara tråkigt om det inte blev av. Linn erbjöd mig ju att följa med på kaninhoppning i Rättvik idag, och jag tyckte faktiskt det lät roligt. Saknar min nördvärld! Ioförsig en annan förening, men kaninfolk brukar va likadana. Sedan luktar de ju så gott när en massa kaniner är på samma ställe. Det luktar väl dock mest kaninpiss, men om man är nörd som jag är så luktar det "hemma", bekant. Underbart!
Haha jag är en sån tönt.

Jag vill gå Vreta kaningårds slaktkurs, om jag nu ändå svamlar iväg, för i framtiden vill jag ju börja föda upp kaniner igen, och då vill jag ha några "speciella", som jag föder upp till slakt bara.  Visst, vem som helst kan tycka jag är hemsk.
Men om du inte är vegetarian/vegan så kan du egentligen inte säga emot mig. Jag hatar hela köttindustrin, långa plågsamma transporter och stora "fabriker" där djuren växer upp.
Jag har ju gått på Lillerud, och de hade enligt alla bestämmelser och tillochmed bättre. Djuren mådde inte dåligt, absolut inte, men de kan ju ha det mycket bättre! Och ja, Lillerud födde upp grisar till slakt, och alla tjurkalvar skickades ju till slakt också, och kor som de inte hade användning av, om jag fattade det hela rätt.
Därför tycker jag det är bättre om man föder upp sina djur själv, och slaktar själv, då vet man hur både uppfödningen och slakten gått till, och man slipper långa transporter. Djuren mår bra helt enkelt. Ingen stress. 
Sedan passar kaniner bäst till den uppgiften. De är lätta att föda upp, lätta att ha och göra med, växer snabbt (kan slaktas redan runt 4 mån) och är dessutom billiga att föda upp. Dessutom är det ett gott och bra kött, inte så fett.
Man får även slakta kaniner för hemmabruk, utan speciell utbildning.



Ella, ska aldrig slaktas.



Men även om man inte behöver någon speciell utbildning så ska man självklart veta vad man gör. Av de kaniner jag "slaktat" så har jag inte slaktat någon själv.  Men om jag minns rätt så har jag skjutit någon nån gång, och så kanske jag har slagit någon i bakhuvudet. Kommer inte ihåg riktigt. Men för det mesta så har mamma eller min lillebror skött själva dödandet om man säger så, medans jag mest hållt i kaninerna undertiden. Själva styckningen har min mor skött, jag har tittat på och hjälpt till lite.
Så för att minska djurens lidande så mycket som möjligt så vill jag gå denna kurs som är av erfarna och duktiga männniskor som verkligen kan sin sak, och är vana att lära ut, jag vill inte exprimenterna.
De kaninerna som jag har nu är så gamla allihop, så de skulle inte vara något gott kött ändå, så de kommer inte slaktas. Bara avlivas och begravas om det skulle behövas.

Sedan skulle jag inte kunna äta alla mina kaniner, självklart. De är ju husdjur. Till exempel mina älsklingar Ella, Molle och Simba skulle jag aldrig i hela livet kunna sätta tänderna i, dom är ju mina gullegrisar.
Mina nytillskott som jag köpte förra året, Sally och Eskil, skulle jag heller inte kunna äta tror jag, då jag känner de förra ägarna såpass bra, så det skulle kännas fel gentemot dom, då de inte äter sina kaniner.

De kaniner jag slaktat och ätit än så länge, har varit sådana jag tänkt sälja länge, ibland ända sedan födeln, och helt enkelt inte haft några känslor för. Man stänger av på något vis, för man klarar ju inte av att sälja sina gullgrisar heller.
Men sedan blir man väl van efter ett tag också, självklart. Jag har fött upp säkert 100 kaninungar, man fäster sig inte vid alla ungar, helt enkelt.

Och de som bara kan äta kött de köper i affären, tycker jag helt enkelt är jävligt duktiga från att fly från sanningen. Kaniner är söta och gulliga, men det har alla djur varit. Vem har inte klappat en liten, liten griskulting, en mjuk liten lammunge, eller stoppat in fingrarna hos en kalv som tuttat på dom?
Alla, precis alla djur har varit små och söta och världens gulligaste. Både kaniner, kor, får och grisar på flera hundra kilo. Alla har varit så små och söta att du har kunnat lyfta upp dom i famnen, och de har kunnat snosa dig i nacken och kanske pussat dig lite. Precis alla.

Även om du inte sett djuren när det levde, så har det fortfarande levt. Så om du inte är vegetarian eller liknande så tycker jag inte du kan säga emot mitt val att äta mina egna djur, såde så.

Förresten, jag köper i stort sett inget kött.  Jag äter mest älgkött. Som sagt, gillar inte köttindustrin.. Skulle allra helst vara helt självförsörjande på kött. Men såklart fuskar jag också, men då gäller det bacon eller kycklingfileer. Jag har köpt köttfärs typ 2 ggr i hela mitt liv. Det tycker jag är rätt bra gjort med tanke på att jag bott hemifrån i 3½ år.


Jaja, nu orkar jag inte svamla mer. Antar att ni inte orkar läsa så mycket mer heller. Jag babblar väl bara om samma saker. Det jag ville å fram är väl att jag vill ha 3500kr över så att jag kan gå en slaktkurs. Punkt.

Nu ska jag åka till Borlänge!


Ny design och kurs

Ändrade designen lite som vanligt, gjorde headern i paint, haha

Idag kom mor och bror hit, och vi var på handledarkurs jag och min mor
Orkar inte skriva ngt, tänkte göra en liten uppdatering

Sömnproblem.

Jag har problem med min sömn. Jag sover alldelles för länge. Jag har blivit tonåring. Även om jag går och lägger mig tidigt så har jag jättesvårt att komma upp på morgonen, ligger och snosar massor.
Även om jag är hyfsat pigg så går jag inte upp ändå, för då kan jag ju ligga kvar 5 min till.
Inatt gick jag å la mig 1, och gick upp 1. Ändå ringde klockan ända från 10.

Lite komisk att jag skriver detta ett¨på natten dock, haha. Ne.. Nu ska jag gå och sova, och försöka komma upp kl 10.
Tänkte hinna städa kaninburen och duscha innan jobbet. Och byta sängkläder...

Lycka till

Dålig uppdatering

Ja, jag har varit riktigt kass på uppdatering. Kom lite ur form den där månaden jag inte hade någon dator. Jag har tänkt jag ska skriva hur många gånger som helst, men sedan glömmer man bort eller orkar inte. Till och med Linn har ju varit bättre på uppdatering än mig.
Just nu jobbar jag som en tok. Jobbar 7 dar i rad, och har fyra till framför mig. Sedan ska jag fanimej vara ledig i helgen! Jobbar varje helg nu hela månaden, så de sa va gött å va ledig för en gångs skull. Blir dock fint med lön nästa månad =D
Har börjat övningsköra igen också. Nu ska jag fanimej ha det där körkortet.  Ska till och med gå en handledarkurs med mamma på fredag, vi sa bli typ sambos tills jag får körkort, haha! Sedan när jag flyttar till nya lägenheten i slutet av feb så ska vi åka till Ikea och shoppa lite till mitt nya hem. Då passar det bra med den stora lönen! Jag är sugen på att köpa en soffa också, men får se hur mycket pengar jag får.
Denna månad fick jag dock riktigt dåligt med pengar då jag knappt jobbade i dec, så det blir att bygga på lånet till storebror ytterligare. Dock fick jag reda på idag att jag förmodligen inte fått lön för den där kursen jag var på, då den andra tjejen inte fått det. Får gå och höra med chefen imorrn, om hon är där. Hon var minsann ledig idag.
Vi har varitlite halvmuttriga på jobbet. Vi extraanställda, eller iallafall jag och hon som började samtdigt som mig, har ju jobbat i ett halvår där drygt nu, och vi kan fortfarande inte med en massa saker. Till exempel biluthyrning.
Och igår jobbade jag med en som verkligen är extra extraanställd, han jobbar bara när det är riktig kris typ, senast han jobbade var med mig, och de var innan nov typ. Han kunde inte heller med biluthyrningen, så det utvecklades till ett helt kaos i söndags förmiddag när vi dessutom hade tusentals turister att ta hand om. Gah, det hela ordnade sig till slut, men JAG kan ju fortfarande inte! Det värsta är att man hinner ju aldrig lära sig heller, för varje gång man ska lära sig  (nån hyr en bil) så är det kunder i butiken, och ja, då får man ju ta hand om den istället. Ser ju dumt ut om en kund får stå och vänta i evigheter medans två anställda tar hand om en annan, och jag tror inte kunden blir så glad heller.
Drygt drygt.. Man känner sig ju lite inkompetent när man inte kan saker också, eller det känns som att kunderna tycker det. Och det känns inte bra. Man vill ju hjälpa till så mycket som möjligt så att kunden blir så nöjd som det bara går.

Jaja, nog med jobbsnack.



Jag har varit snäll mot min lillebror idag. Mamma hade ringt och bokat halkbanetid åt honom i Värmland (skitställe) och det fanns ingen ledig förrän i april. Men sedan såg hon att det kommit ett återbud den där tanten, så han fick de i slutet av mars. så idag när jag övningskört frågade jag Tomas hur snabbt man fick halkbanetid hos honom, och han sa att det gick snabbt eftersom han har inbokade tider varannan vecka, innestående. Så då berättade jag om min lillebrors föreningsskit och frågade om man va tvunngen att vara inskriven hos honom för att han skulle hjälpa till att boka halkbana, men de behövde han väl inte riktigt, men han ville köra med honom en gång iallafall. Så nu har vi fixat och trixat jag, brorsan och mamma. Mamma ska ju hit på fredag och gå kursen med mig, så vi kan övningsköra sen (jag vill inte behöva ta 20 körlektioner till, dyyyrt!) så då sa vi att om brorsan tar ledigt vid lunch på fredag och kör upp henne och stannar över helgen, så kan han övningsköra på måndag. I värsta fall om det inte finns någon tid, så kan han ta den jag har inbokad. Men vi får se, jag får väl gå till/ ringa till körskolan imorrn innan jag jobbar och höra med Tomas. Sedan om de skulle bli så lyckat att han skulle få halkbanetid på typ sportlovet så slipper han ta ledigt något..
Jaja, egentligen vill jag ju inte att min lillebror ska ha körkort före mig, men idag kände jag mig på bra humör och jag kände mig snäll! Och lillebrorsan blev superglad så de kändes bra :) Han fyller ju 18 i slutet av feb så han vill ju ha körkort så fort som möjligt. Jag också ioförsig, men jag är för kass på att köra än så länge, haha!


Jaja, blev ett långt inlägg, men är det en rejäl uppdatering så är det. Ska försöka komma ihåg och orka uppdatera lite oftare.
Bilden nedan är på Trolle när han var här med mig en vecka i början av jan :)


Dator

Äntligen dator. Har Trolle här denna vecka, han åker nog hem på söndag eller nåt. Har blivit mycket promenader, jag är ute och går med honom i snitt 3 timmar varje dag, det känns duktigt. Detta är tredje dagen jag är utan nikotin också. Det går hyfsat. Men jag vill röka! Buhu.. Nu har jag fått lägenhet också, ringde och tackade ja idag. Så 2 mars, eller i slutet av feb, bor jag mitt emot Selins.

Utan dator

Ja, jag har ingen dator. Därav ingen uppdatering. Jag vill ändra designen men har inget photoshop, så vi får se hur de går