Gött!

Idag har Luna mått mycket bättre!
Hoppade ner från fönsterbrädet imorse, undersökte igen och hon hade bara ont när jag böjde in benet helt, lite stelare än det andra också.
Kanske sträckt sig på något vis? Hon rör sig normalt också!

Ska få hjälp av Cecilia imorgon att bada henne och klippa lite, lerig överallt och fått massa tovor på magen av den där jäkla leran, hon hade en klippmaskin, skönt att få bort lite!
Luna har fått hålla sig inne idag, ska försöka att typ inte släppa ut katterna mer, de ska ju ändå vara innekatter i lägenheten sen :)

Nu ska jag sova, upp imorgon bitti och till skolan en sväng innan Cecilia kommer hit på förmimddan :)

Lättad och orolig

För knappt 2v sen upptäckte jag en knöl i vänstra bröstet. Trodde jag kände fel först, kände mer noggrannt, men jodå, det var en tydlig knöl! tänkte direkt på cancer, skräcken som kom var fruktansvärd. Aldrig tänkt på att jag kan dö förut. 
Började genast planera hur jag skulle göra. Sälja/placera ut kaninerna, mamma kan nog passa Winnie, men katterna? Vad gör jag med dom om jag är inlagd? Kunde knappt sova på hela natten.

Ringde dagen efter för att få en tid och få den undersökt, men de var fan inte det lättaste! Blev vidarekopplad, hänvisad till andra nummer osv säkert 5-6ggr. Lätt att förklara om sitt ärende gång på gång med gråten i halsen, höll nästan på att ge upp. Hur svårt kan det vara att hitta någon som vill klämma på en tutte liksom?

Jaja, fick en tid till slut! Och den var idag. Hade mamma och pappa här som följde med och skjutsade och som stöd, ifall det skulle vara någon skit. De undersökte med ultraljud (tack och lov! trodde jag skulle göra mammografi och lycka till med mina minituttar!) och jag trodde jag skulle svimma, läkaren som undersökte var väldigt pratsam och glad först, sen blev han tyst och var tyst en bra jävla stund. Trodde självklart att han hittat något allvarligt. Jag försökte kika upp på skärmen ibland, såg en stor svart fläck en vända, försökte tänka.
Är det svarta eller vita fläckar som är cancer? Vad får dom att utbrista "Oh holy shit" i alla sjukhusserier?

Läkarn sa som tur var direkt efter undersökningen att det var vätskefyllda cystor, två där på sidan där jag känt, och flera små på undersidan bröstet, som inte känns. Helt ofarligt och tydligen vanligt, och de brukar försvinna av sig själv. 

Jag, mamma och pappa gick och fikade svindyr fika på cafet för att fira, sen hade jag tid vid doktorn en dryg timme senare. Eftersom det inte var något farligt visade hon hur jag ska känna och kolla tuttarna i framtiden, så nu kan man säga att jag är tuttexpert :P 

Jävla skönt iallafall! Vilken jävla lättnad.


Sedan var vi till willys, ica maxi och djuraffären, jag köpte kött såklart :p Inga andra hjärtan än kyckling dock, så jag köpte 4 påsar frysta och 2 lådor färska, haha. Ny vända med VoH till katterna, så nu har de mat så det räcker året ut iallafall! De hade även mush på arken, dock jävligt tomt i frysen men jag köpte en vomkorv (bra vid dålig mage) och en påse mush vaisto.

 

Innan vi åkte så kom Luna in, lerig och blöt i hela pälsen! Gick upp på övervåningen och jag hämtade en handduk och skulle försöka torka henne. Hon fräste och spottade åt mig dock, så jag lät henne va. 
När vi kom hem från Mora satt hon fortfarande på fönsterbrädet på övervåningen. Fortfarande blöt och såg "ledsen" ut. Fortfarande blöt så jag tänkte att det är bra att hon sitter där ovanför elementet, kanske hon torkar lättare. En stund senare frågar mamma om det kanske har hänt nåt? För hon skulle lyfta Luna och hon skrek som en stucken gris, jag går upp och hon ser fortfarande helt förstörd ut i ögonen. 

När mamma och pappa har åkt och det är mer lugn och ro hemma så ska jag undersöka henne. Lyfter vänster framben och kollan magen och runt benet och det går bra, när jag lyfter höger så skriker hon direkt jag rör vid det. Något är fel!
Hade dock metacam hemma från när småtjejerna kastrerades (de var ju galna direkt så de fick typ inget smärtstillande) så hon har fått en dos av det iallafall. Ställde upp mat hos henne, är ju färskfoder så det är vatten "på köpet" i det. Ska gå upp igen och kolla hur hon mår och om hon klarat av att äta. Vill inte lyfta henne och krångla i onödan. 
Ser ut som att det blir veterinären imorgon. 
Att det alltid ska hända något! Jävla tur att hon är försäkrad och att jag fick slutlön denna månad!

Hoppas det inte är något allvarligt... Såg ena grannkatten var lika blöt och lerig i pälsen dock, och uppe på vår veranda... Gissar att de har slagits, bitsår? Hoppas hon inte blivit överkörd iallafall... Ont verkar hon ha :(